-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert verliezen we dan niet de positieve effecten dat koper heeft op alcohol? Verwijderen van zwavelaroma’s en dergelijke ?
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Wat zweeft daar in mijn Absint?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert super, dankjewel weer voor de tips 🙏
-
zoef antwoordde op het onderwerp "Wat zweeft daar in mijn Absint?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert
heb je nog goede tips als het gaat om filteren?Ik gebruik vaak een spiraalfilter met van die plooifilters (4-7 micron) maar dat gaat tergend langzaam 🐌Vooral wanneer er al suiker in de drank zit -
BroekGinWaterland antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert jeetje wat een super uitgebreid antwoord. Dank. Ik kan aan de slag zo te lezen
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Laatste test voor de eerste echte run" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert , ik heb vandaag een dropshot gemaakt(volgens jouw recept) en voorheen probeerde ik de koelwatertemperatuur van mijn alquitara op 20 graden te houden maar op jouw advies heb ik de temperatuur wat hoger gehouden. Ik ben op 35 graden… Read more»
-
D'n C antwoordde op het onderwerp "Toch maar eens voorstellen :)" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert dan klinkt het birdwatchers recept toch opeens een stuk minder interessant hahaha. We gaan meemaken hoe het smaakt, volgende keer maar weer een normale suikerwash met DAP ofzo dan misschien. Leuk om te horen dat de ketel niet veel… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert De T500 gebruik ik momenteel enkel om neutraal te maken.
Dus je stelt voor om alle zadels (koper+rvs) te vervangen door keramische of glazen ringen? Of behoud ik de koperen?
Is dit een goede optie? : https://www.stookwinkel.nl/product/west-kin-look-raschigringen-10×10-mm-1-liter-%c2%b1-1000-g/
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Dus eigenlijk zou het beter zijn als de T500 volledig gevuld wordt met koperen zadels ipv een mix van rvs en koper? Ik heb de RVS versie van de T500 maar ben niet zeker of deze intern ook volledig… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Na 2x gestookt te hebben met de T500 reflux heb ik de zadels eruit gehaald en gezien dat de koperen voor 50% zwart waren. Aan de RVS zadels was niets te zien. Ik heb de koperen zadels proberen te… Read more»
-
Jonathan antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert mijn koperen delen die kleine zadels zijn zwart geworden ik heb ze 1 dagje in wit azijn gelaten en als ik ze afspoelen met schoon mater worden ze weer beetje donker of misschien zijn ze te vuil en beter… Read more»
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Grote fles whisky geknapt 😩" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert bedankt voor het aanbod,
ik heb gelukkig zelf ook nog een aanzienlijke voorraad die ik ook niet alleen op krijg van whisky, rum, calvados, cognac, armagnac en noem maar op.
ik ga nu weer een nieuwe lading whisky maken
Griet, @ndré😎🥃 -
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Ik zit intussen aan mijn 3de graan brouwsel. Deze keer kwam ik uit op 1070 SG. Een stuk beter dan mijn vorige brouw! Heb al veel bijgeleerd maar heb het nog steeds niet voldoende onder de knie… Het ging… Read more»
-
Aton antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Dank, vandaag 3,7 kilo (in de dop) lokale walnoot op de kop getikt. We gaan eea proberen, dat is het beste om te leren.
-
Aton antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Beste Robbert, op welk alcoholpercentage kom je uit bij het eindproduct? Zit dit rond de 50%, klopt dat?
Groet, Ton -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Helemaal gelijk, ik wil graag de theorie erachter snappen voordat ik me wil overgeven aan een bepaalde handeling. Ik moet toegeven dat jouw dranken de mijne nog doen verbleken 😀. Is niet m’n Grainfather skills maar denk ergens meer… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Denk dat het gefermenteerde goedje toen gewoon was blij je te zien. Er zit sowieso nog een gradiënt in bij beide manieren van maischen, we meten alleen op twee verschillende stukken, jij bovenin en ik vanuit onderen. Ik… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert ik wil rusten op 50 graden eigenlijk, er zou meer ingezet worden op vorming van aminozuren dan de kleine eiwitten op 55 graden. Ik heb flink last van spuwende ketels dus hoop dit tegen te gaan en meer smaak… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Het gaat zich in dit geval ook alleen om het water om te maischen, om te verdunnen na destilleren blijf ik trouw bij Spa Blauw. Dat is arm in mineralen en heeft tot op heden geen neerslag gegeven, het… Read more»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Correct schroten" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert
Gebruik je voor tarwe ook minimum 0.9mm? Als ik mijn tarwe boven de 0.7 schroot, worden de korrels slechts gekneusd. Hij valt niet uit elkaar. -
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@robbert
Ik herinner me plots dat het filmpje over een graanbeslag ging. Tijdens het maischen ontsnapt er waarschijnlijk veel zuurstof en daarvoor werd aangeraden om er lucht in te kloppen vooraleer te fermenteren. - Meer laden