-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert thanks. Het is de Stookwinkel melasse dus moet wel hele goede melasse zijn 😜.
Ik ga morgen een liter of 20 zuiveren, dan is een half ei genoeg? -
Stephan antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert dat zuiveren ging met eiwit zei je laatst.
Kun je dat iets meer uitleggen? Hoe zuiver ik het precies? -
Klokkie antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Ah duidelijk. Ik ben het aan het klaar zetten en als het lukt met mijn werk doe ik morgen de stook maar als het 1 of 2 dagen later is moet dit dus ook kunnen, zeker geen weken laat… Read more»
-
Klokkie antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Toch nog een vraagje. Ik lees ook verschillende dingen over de suiker stookwijn/wash/mash of hoe het ook genoemd wordt.
Hoe lang kan je het laten staan en nog gebruiken voor een beetje kwaliteit alcohol
Klokkie -
Klokkie antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Ga ik het vanavond gewoon klaar zetten en morgen stoken.
Klokkie -
Klokkie antwoordde op het onderwerp "actieve kool uit de mash filteren" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert . Ik ben nog niet zo lang bezig dus gebruik nu eerst het hobby spul om het te leren en om tegen alle dingen aan te lopen die anders moeten of helemaal niet moet doen. Ik had ook inderdaad… Read more»
-
carlosje antwoordde op het onderwerp "Muesli ''Whisky"" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Ja niet alles is wat het lijkt, daarom ben ik jullie dankbaar en telkens leer ik er weer iets bij
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert aha dus niet het geheel maar enkel t binden/mengen is huwen, weer wat geleerd 😎
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert sterkte. Je deel soms recepten van 400 jaar oud dus die paar dagen/weken kunnen we ook wel wachten.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert beterschap
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert, ik begrijp het ook niet zo goed. Oké, ik inverteer de suiker eerst voor dat ik het gebruik in wat dan ook( met een beetje citroenzuur uurtje op 80 graden) en als het troebel is even door een koffiefilter…. Read more»
-
Nathan2020 antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert waar kan ik ergens vinden hoe ik een giststarter moet maken voor rum 😜
-
Thurstan antwoordde op het onderwerp "Upgrade ketel, vraag voor hoog abv stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert Denk je dat de combinatie van de 2 het abv van het eindproduct zou verhogen? Of gaat dit niet zoveel uitmaken. Ik las ergens dat als je alleen plates wilt gebruiken ze aanraden om 10+ plates te gebruiken voor… Read more»
-
Nathan2020 antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert welke voeding stel je dan voor ? want dacht dat bij STILL SPIRITS – CRAFT RANGE DISTILLER’S YEAST – RUM GIST – 20 G geen extra voeding meer nodig was ? en alles al aanwezig was in de verpakking
-
Nathan2020 antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert is het dan een oplossing om extra gist toe te voegen ?
-
Nathan2020 antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert dunder 2 L van vorige stook ( hetgeen dat nog in de ketel zat na stook) is dit niet juist? melasse niet gekookt 7l water aan de kook gebracht, overgeheveld naar gistingsvat 3,5 liter melasse en 2,5 kg rietsuiker… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eindelijk drinkbaar resultaat" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert ik zie ook niet of er gist bij zit, anders kan de Mangrove Jacks West Coast dan zit je middenin de aanbevolen temperaturen meteen.
-
mechkoek antwoordde op het onderwerp "suikersiroop 65%" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert kan het zijn dat ook 650g op 1 L water 65% geeft
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert moet je niet eerst klaren vooralleer je afstookt? Ik veronderstel dat jij geen turbo clear gebruikt 😉 Hoe doe je het dan wel?
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eens wat anders proberen, (echte) rum" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@robbert bedankt, dus ik ga er nu van uit dat de juiste gisten al in de rietsuiker stengels zitten. Zou het ook zonder acacia schors moeten werken? Ik zou graag willen weten hoe ik dit aanpak, de stengels uitknijpen? In… Read more»
- Meer laden