-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 2 weken geleden
@rudy68 dat is bij mij ook, smaak goed maar niet naar walnoot, hoop wel dat die smaak nog naar boven komt met de tijd
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 6 maanden, 2 weken geleden
@rudy68 de eerste 2 flesjes zijn klaar hier en best lekker al maar zet ze donker weg tot de kerst en dan weer eens proeven
IMG_20241103_200234_resized_20241103_080946856.jpg -
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 10 maanden, 3 weken geleden
@rudy68 Oei, zijn dat niet wat veel onrijpe walnoten? De smaak van onrijpe walnoten is namelijk nogal intens.
-
Conny antwoordde op het onderwerp "Wodka maken maar hoeveel gist?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@rudy68 vergisting kwam onvoldoende op gang waardoor laag alcohol percentage en minimale opbrengst na ook nog wat kluns acties…..Volgende keer maar beter! Top dat tie goed gaat, ben benieuwd!
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudy68 mooi zo! Toevallig ook gin gemaakt dit weekend. Gestookt op 73% verdunt naar 42%
IMG_7473.jpeg -
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudy68 dat is louching en komt voornamelijk door de oliën in de gebruikte kruiden. Als je wat aanvult neutraal zal het verdwijnen. Je kunt het iets voorkomen door wat verder in je hearts af te nemen en minder heads te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudy68 verhouding veranderen . Of in plaats van citroen schil olieen een alternatief als citroen melisse of citroen gras gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudy68 meer kans dat jet van de citroen olieën komt .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudy68 gebruikte je citroen schil en anijs ?? Dan zou het aks je alcohol toevoegt tot 50+ % weer helder worden.
Anders is het mineralen neerslag. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin slaat wit" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@rudy68 is het gedestilleerd of heb je kruiden gemacereert ? Citroen olieën? Of magnesium zout ? Wanneer je iets alcohol bevat bijvoegt ( percentage verhoogd) kan het helder worden als het etherische oliën zijn . Als het magnesium zouten zijn… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Schuimt het gistvat uit" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@rudy68 u heeft zo goed gedaan dat geeft goed gevolg . U kunt de emmer de eerste 3 dagen open laten staan en daarna sluiten. Als u miggen gaas op het oppervlak doet dan gaat anders schuimen en is het… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Schuimt het gistvat uit" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@rudy68 leg er een vochtige theedoek overheen. Na 2 dagen zal de schuim iets minder zijn dan doe je het deksel met afsluiter er op.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Schuimt het gistvat uit" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@rudy68 ideaal is het niet gelukkig is het aan de start van de vergisting en is het minder erg dan aan het einde, je kunt via het kraantje aftappen. De deksel eraf is ook een optie maar als de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@rudy68 zodra je een vat vult trekt alcohol in het hout en komen er stoffen uit het hout ( lossen op / komem vrij )wat smaak geeft aan de drank. Er gaat ook alcohol verloren dat door het hout trekt… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@rudy68 die beweging van de drank in en uit het hout klopt zeker, maar je creëert mogelijk andere problemen wanneer het in de buitenlucht staat bij kleine vaatjes, daarom was de tip om dit in een iets idealere omgeving te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@rudy68 het beste is een vat te lageren bij een luchtvochtigheid van 70 tot 75% . De temperatuur zou rond 11 -12 gr optimaal zijn . wanneer je whiskey o.i.d. opslaat mag het iets hoger maar probeer niet te warm… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Voorbereiding voor kleine workshop in januari." – 2 jaren, 2 maanden geleden
@rudy68, gaat het met de gerst de ketel in?
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Voorbereiding voor kleine workshop in januari." – 2 jaren, 2 maanden geleden
@rudy68 Goed bezig! Heb hier ook 25kg gerstemout, rogge en tarwe staan. Denk dat ik de gerst 50/50 met de rogge combineer en ook zo met de tarwe. Alleen heb ik geen verwarming meer beneden. Dus welke gistsoort kan omgaan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Voorbereiding voor kleine workshop in januari." – 2 jaren, 2 maanden geleden
@rudy68 mooi resultaat.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Witte koolblad" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@rudy68 ziet er prima uit .
Nu ook de harde korts bovenop eraf halen en hierna met zelfde vochtige hoeveelheid meel aanvulen. - Meer laden