-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Caramel rum" – 11 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy morgen eens maken zoals robbert doet en ik heb ook siroop staan eens kijken wat het verschil is en of het smaakt
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Caramel rum" – 11 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy wat ik las is dat ze na het koken de klontjes er uit kloppen
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Caramel rum" – 11 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy https://nl.wikihow.com/Karamel-maken-van-gecondenseerde-melk misschien heb je hier wat aan
-
Notna antwoordde op het onderwerp "Caramel rum" – 11 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy, bedankt voor het delen ik ga dit zeker eens uitproberen
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje (2e hands)" – 11 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy Hier ook niks toegevoegd, gewoon klein gebroken walnoot en heeft een aardig kleurtje
walnoot.jpg -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje (2e hands)" – 11 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy vreemd hoor, hier is die wel erg aanwezig, moet wel zeggen dat door gezondheid problemen het 8 weken heeft gestaan
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje (2e hands)" – 11 maanden, 3 weken geleden
@rummy-dummy ik heb idd een klein deel apart gehouden, maar het gestookte heeft ook veel smaak over, verhouding 1derde maceraat en 2derde gestookt vind ik het lekkerst. smaakt zacht
-
concha antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje (2e hands)" – 11 maanden, 4 weken geleden
@rummy-dummy Goeie vraag, dat wou ik ook vragen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stomen of meekoken?" – 1 jaar geleden
@rummy-dummy . Het is ook weten wat welke aromatische stoffen je wil winnen uit gebruikt product. Van veel zaden weet je dat de zaadschil / huid ook tanines bevatten. Bij Macereren komen die door oplossen vrij. Terwijl bij b.v. temp… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stomen of meekoken?" – 1 jaar geleden
@rummy-dummy alcohol gaat over in damp bin 78,3 graden. Je hebt met Maceraat tw maken met oplosbaarheid. Oplosbaar in water of alcohol en dan damp temperatuur en temperatuur van alcohol en van de etherische oliën. Ook het vrijkomen van foezels… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Stomen of meekoken?" – 1 jaar geleden
@rummy-dummy Stoom kan wel boven de 250 graden uitkomen, maar dan zit je wel aan 50 bar 😉 , stoom van 140 graden zal iets van 2,5 bar zijn, dat is niet te hopen dat je aan drukopbouw krijgt in… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Praktijktest – Aankomende High Temperature Amylase van Stookwinkel" – 1 jaar geleden
@rummy-dummy ik heb het van de week ook eens geprobeerd, had het verleden jaar als vervanging ontvangen maar niet eerder gebruikt, en het werkt echt perfect , over de smaak kan ik nog niks vertellen want het staat nu te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@rummy-dummy hangt af van kwaliteit vat en hoe het is voorbereid . Het zogenaamde angel en devil share is afhankelijk van dikte rn ook wijze van opslag Als je vat opslag goed is betreft temperatuur en luchtvochtigheid kun je ook… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@rummy-dummy op voorhand al verlangen om iets 1 jaar op een vat te zetten is iets te voorbarig, je loopt iets voor op de praktijk… je hebt het over een nieuw klein vat. Ik heb er ook een aantal, en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Brix-converter" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@rummy-dummy bij elke 5 graden hoger dan ijkwaarde komt er een punt correctie bij . Bij elke 5 graden lager dan ijkwaarde gaat er een hele punt weer af .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Brix-converter" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@rummy-dummy bij elke 5 graden boven de ijkwaarde komt er 1 punt correctie bij . Bij elke 5 graden onder ijkwaarde gaat er een punt af .
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@rummy-dummy leuk dat je dit hebt geprobeerd en hebt beschreven. Ook eens proberen met een neutrale drank en ananas in de ALQUITARA.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 2 jaren geleden
@rummy-dummy gaat alleen over koud Macereren en ontbreekt ook tijd van maceren en daarnaast is het meceraat voor gebruik als Maceraat likeur of is het voor herdestilleren
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Kokos schaafsel" – 2 jaren geleden
@rummy-dummy temperatuur van 55 graden en paar maal opnieuw door laten stromen . Ook warm macereren is 55 a 57 gr . Tijd hangt af van product. 2 uur tot sommige 12 uur . in warm Macereren komen meer andere… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Witte zweem" – 2 jaren, 1 maand geleden
@rummy-dummy zijn de onderdelen wel aan elkaar gesoldeerd? Het lijk net of dat ze met een pasta aan elkaar gelijmd zijn .
- Meer laden