Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

RuMo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van RuMo

@rumo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 je stop als het niet zinvol meer is om door te gaan, dat mag je zelf bepalen. Ik zeg dan alles er uit stoken maar zelf stop ik meestal bij 20% daarna is het meestal bij mij niet zinvol…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 Je heb 2 emmers van 25 liter die stook je een voor een in je 25 liter ketel(striprun) De opbrengst van de 2 stripruns doe je bij elkaar en dan doe je een spiritrun. Voor de duidelijkheid bij de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @prins Je wil de moutextract alleen gebruiken als gistvoeding? dat kan prima. Voor een neutrale alcohol zou je even de zoekfunctie van dit forum kunnen gebruiken er is namelijk al heel veel over geschreven en het wordt er niet duidelijker…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 Als je een lang lopende gisting heb dan is er iets niet goed gegaan en daar kun je nu niets meer aan doen. Misschien te koud of te weinig gist/gistvoeding zeg het maar. Je hoef de pulp natuurlijk niet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @prins Alleen mout is beter behalve als je nog niet voldoende ervaring, tijd of gemakzuchtig bent maar wel meer geld wilt uitgeven. Als ik koffie zet maal ik eerst de bonen maar er zijn mensen die en zakje oploskoffie gebruiken,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @prins moutextract is voor luie stokers 😆 er is wat werk voor je gedaan. Graan is omgezet in mout en daarvan is weer suiker gemaakt. Of er nog genoeg werkende enzymen in zitten is maar de vraag, misschien bij poeder…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 ik gebruik bij de T500 boiler altijd een rooster met daar onder kooksteentjes pulp of helder. Je heb je pulp wel lang laten staan het is te hopen dat het nog goed is. Als het gisten is gestopt dan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 8 maanden, 3 weken geleden

    @rinus55 ik zet een grote pan met water op en breng die tegen de kook, dan gooi ik er wat fruit in voor een paar minuten en schep die er dan weer uit met een schuimspa en dat een paar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met 5kg blauwe bessen?" – 8 maanden, 3 weken geleden

    @robbert dat zou ook mijn idee zijn, een hele boel fruit, noten of kruiden heeft gewoon weg te weinig suiker om om te zetten in alcohol. Het kleine beetje alcohol wat je er dan uit haal zal dan te weinig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met 5kg blauwe bessen?" – 8 maanden, 3 weken geleden

    @lep misschien is er iemand met ervaring, maar je zou zelf ook wat na kunnen gaan. Dat de bessen eerst bevroren zijn geweest is goed dan is de structuur gebroken. Daarna kun je de bessen persen maar wel de zaaiertjes…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "alcohol verdunnen naar 15%" – 8 maanden, 3 weken geleden

    @henkie83 O, jij ben nog uit de tijd dat hoofdrekenen een schoolvak was, ik ben van de totaal verziekte rekenmachine generatie 😆

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 8 maanden, 4 weken geleden

    @haegsch-wijndomein . Ik kan niet goed beoordelen wat jouw disteleer niveau is, maar na jouw vraag denk ik dat wij dat met ze alle wel kunnen verhogen(geintje 😆 😆). Noten en kruiden hebben weinig of geen suiker dus daar ga…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 9 maanden geleden

    @bewust Dat je na je pensioen het nog drukker krijg is voor mij een rede om maar stug door te blijven ploeteren 😆

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 9 maanden geleden

    @alchemist of je het verschil tussen kristalsuiker en rietsuiker proef door middel van distillatie in het eind resultaat denk ik niet. De eindsmaak van je drankje is door veel meer factoren afhankelijk. Om je likeur aan te zoete zou ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 9 maanden geleden

    @robbert wat mij dan opval bij dit soort ketels is dat de temperatuurmeter in de dome(deksel) is geplaatst en niet in in de kolom(turksehoed).
    Wel mooi overigens 😀  

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Newbee" – 9 maanden geleden

    @fogland-distiller welkom, goed dat je zelf ook een ketel heb besteld en als jullie 2 verschillende maten hebben is het ook wel eens handig om die van elkaar te lenen als dat nodig is. Hou met een bananen fermentatie er…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 9 maanden geleden

    @prins precies, kolom is van vele factoren afhankelijk. Ik begrijp als je handig bent dat je iets zelf wil maken. Maar als je er niets vanaf weet zal je een hele uitgebreide studie er van moeten maken en dat gaat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 9 maanden geleden

    @prins Hoe lang is een chinees.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Kwakzalvers, " heksen" , druïde drankjes die eigenlijk best lekker zijn ." – 9 maanden geleden

    @robbert Leuke recepten en als je de ingrediënten bij elkaar heb is het ook wel makkelijk te maken. Wat is de basis van je alcohol? Ik heb nu een paar keer appelsap gebruikt om alcohol te maken en heb het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 9 maanden, 1 week geleden

    @opticase Welkom. Ik denk dat je op het goede adres ben, zoek maar eens op peren er is al veel over geschreven.

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

  • RuMo rinus55 tom182

Nieuwste topics

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 15 uur geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 2 dagen geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 2 dagen geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens