-
RuMo antwoordde op het onderwerp "wat voor jou een weet is , is voor mij een vraag" – 1 jaar geleden
@robbert O sulfiet is zout 😮 daarom krijg ik na een glaasje steeds meer dorst en ga dan nog meer drinken 🙄 Dat verklaart een heleboel 🤢
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "weer een nieuweling" – 1 jaar geleden
@stookdoos Welkom. Er komen een heleboel vragen op zoals, welke ketel, welke drankjes en hoe ben je te werk gegaan 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar geleden
@bovie. Welkom Jeroen, leuk dat je nu ook uit de schaduw treed en hopelijk een bijdragen ga leveren aan dit mooie forum. Je heb na 3 jaar al best wat ervaring waar andere ook wat aan hebben. Wij hebben alleen… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sugar wash gist niet?" – 1 jaar geleden
@dedamian Ja wat doe je fout?? Met zo weinig details is dat niet te zeggen. Gebruik de zoekopdracht eens voor neurale alcohol en vergelijk jouw werkwijze. Bijvoorbeeld:
https://stookforum.nl/forums/recept/suikerwasch-beter/#post-105682 -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Oud forum lid weer terug." – 1 jaar geleden
@cuco-portugal welkom. 15 soorten fruit daar moet vast wel een lekker drankje van te maken zijn.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 1 jaar geleden
@harryd1969 zoals al vaker aangehaald hoef een Turbo gist niet per definitie slecht te zijn. Turbo gist wordt wereldwijd veel verkocht en daar zitten best wel te vrede klanten bij. Maar je moet je dan wel aan het recept houden… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar geleden
@murmillo Groene walnoot likeur maar de drank is pik en pik zwart 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 1 jaar geleden
@harryd1969 daar kom ook bij dat er heel veel hardnekkige verhalen op het internet blijven rond gaan. Helaas zijn dit meestal oude achterhaalde recepten uit de tijd dat er nog gestook werd bij maanlicht in afgelegen gebieden. En dat heeft… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar geleden
@murmillo de smaak van de groene onrijpe walnoot is niet echt te vergelijken met de geroosterde noot. De groene walnoot is behoorlijk intens van smaak.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 1 jaar geleden
@eric-jan ik weet niet hoe je de vorige stookwijn gemaakt heb die een chemisch luchtje had, maar heb je ook al eens met de zoekopdracht naar “neutrale alcohol”of “RuMo’s simpel alcohol recept” gezocht? https://stookforum.nl/forums/recept/receptje-gevonden-snel-fermenteren/#post-105405 Ik snap wel dat het lastig… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar geleden
@gerard01 Leuk om dit topic weer op te halen want half juni kan je het beeste de groen walnoot plukken voor een walnootlikeur (zie het andere walnoot topic).
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar geleden
@gerard01 Schudden voor gebruik 😆 Ik filter het ook wel eens voor de neus van een gast maar als ik er bij vertel dat je dan ook wat smaak verlies willen ze het vaak troebel.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuw geïnteresseerd lid." – 1 jaar geleden
@dutchie078 Welkom, er is op dit forum veel te vinden over neutrale alcohol en als je je wat verdiep in de recepten dan zal limoncello snel een simpel roer drankje lijken 😉
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar geleden
@gerard01 mijn ervaring is vooral met cider maar gember bier heb ik nog niet gemaakt. Ik denk wel dat er veel overeen komsten zijn dus kijk eens op het forum met de zoekopdracht bijv. https://stookforum.nl/forums/bier-wijn-en-overige-dranken/razendsnelle-sprankelende-appelcider-in-de-maak/paged/59/#post-70085 Van het verwarmen van cider… Meer…[Verder lezen]
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 1 jaar geleden
@gerard01 Dat hoef niet kijk maar eens in het grote cider topic daar in wordt meer maal aan geraden om de cider te laten rijpen voor een smaak verandering.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar geleden
Dit verhaal gaat eigenlijk over cider maar is ook toepasbaar voor je gember bier.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar geleden
@gerard01 Er zijn een paar manieren om cider te maken bijvoorbeeld: 1. Je laat de cider gisten en bij een SG van bijvoorbeeld 1006 doe je de cider in een afgesloten fles en laat het door gisten. Je heb dan… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 1 jaar geleden
@gerard01 Dat is voor de 35cl flesjes ruim 11gr per liter en 12 gr per liter is toch echt wel de max. De 8gr per liter is voor een cider al prima.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuwe lid nu al vragen" – 1 jaar geleden
@dedamian Tussen door zou je de beginnersgids kunnen.
- Meer laden