-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden geleden
@murmillo Nee, nog lang niet 😆 Ik heb nog een paar kratten en ik kom ook nog overal flessen tegen. Maar er zitten niet overal etiketten op dus soms een verrassing wat ik te pakken heb.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ik ben weer terug" – 2 maanden, 1 week geleden
@borrel32 van een alcohol verslaving(het maken van) kom je nooit meer vanaf 😉
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "juice orange suiker gist borrel?" – 2 maanden, 1 week geleden
@rino3-5 een beetje het zelfde wat we in het cider topic doen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 1 week geleden
@murmillo ik gebruik een fles van 0,5l Vlierbloesem siroop van AH en dat is precies genoeg bottelsuiker voor 25l cider.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 2 maanden, 1 week geleden
@murmillo van IKEA 😯
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 maanden, 2 weken geleden
@murmillo ik werd toch wat nieuwsgierig naar mijn Tijm Likeur, deze staat nu ruim een maand op de fles. Het ziet er mooi van kleur uit en er komen geen vlokken in. De overhand van de smaak is nu nog… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 2 maanden, 3 weken geleden
@murmillo Zal eens tijd worden 😆 maar ik ben er zelf ook nog niet aan toe gekomen om dit recept te maken.
-
RuMo vind forumbericht "Benedictine" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
RuMo vind forumbericht "Benedictine" – leuk 2 maanden, 3 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 3 maanden geleden
@janne geen man overboord als je gist verhit voor inkoken, alleen is je gist dan wel dood en moet je na het afkoelen nieuwe gist toevoegen. Maar die dode gist kan dan weer wel als gistvoeding dienen, wat heb je… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 maanden geleden
@dirtbag Gistvoeding zoals DAP kun je beter niet koken, dan zullen bruikbare stoffen verdampen. Maar een SG van 1040 is prima.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 3 maanden geleden
@dirtbag ik zou met sinaasappelsap een giststarter maken. Een pak sap, voldoende gist en gistvoeding, dit een paar dagen op temperatuur houden en regelmatig schudden. Als de starter goed opgang is er nog voldoende gistvoeding voor de hele emmer bij… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Fieder" – 3 maanden geleden
@fiederels welkom, je ben al lekker bezig. Heb je alleen een kolom op de T500 staan of ga je ook met de dome stoken?
-
RuMo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 3 maanden geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 1 week geleden
@kees22 mee eens, ik beoordeel mijn voorloop hoofdzakelijk op reuk. Als ik 150ml weg gooi van de 25l omdat die slecht ruikt ben ik al ver voorbij de hoeveelheid methanol die ik in het begin van de stook kan onderscheiden.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 3 maanden, 1 week geleden
@kees22 leuk dat je nog maar eens aan de test met de chromatograaf refereert, want de uitslag van de ingezonden samples was dat de hoeveelheid methanol ver onder die van de commerciële alcohol lag. Maar het waren wel ervaren stokers… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 1 week geleden
@kayp iedereen mag denken wat hij wil, maar ik gebruik marmite wel eens als gistvoeding en appelstroop smeer ik op mijn brood.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 1 week geleden
@rummy-dummy mineralen voor de enzymen en vitaminen voor de gistcellen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 1 week geleden
@kayp en waarom kan jij je dit voorstellen? want appelstroop is van appelsuiker gemaakt en marmite is hoofdzakelijk dode gistcellen uit een rest product van de bier industrie. Suiker is geen gistvoeding maar een klus die de gistcellen moeten klaren.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert ik weet dat de zakjes enzymen niet het beste product is maar het begint al bij 30 graden te werken en dat is een stuk makkelijker roeren. Voor de rest maak ik er aangebrande pannen mee schoon en ontstop… Meer lezen»
- Meer laden