Vond forum berichten leuk

Het kleine vaatjes topic

Dat houtrijping van toegevoegde waarde is voor een drank is iets wat de mensheid al een geruime tijd ontdekt heeft, in onze hobby wordt vaak gebruik gemaakt van houtsnippers of blokjes om de afgifte v...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Vraag over reiniging bodem smartstill

@patrickvink ik zag dat er een additie is voor de Smartstill waarbij een soort kruidenmandje van RVS onder de kop geklikt kan worden zodat de dampen erdoorheen gaan. Klopt, dat is zoiets als deze...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Absinth recepten uit werkboek 1863

@rumo door de engelwortel iets te minderen en wat meer limoen toe te voegen zal de bittere smaak minder zijn. Ook wanneer je de absinth inschenkt en er een schijfje limoen in uit te persen zal het min...

In forum Recepten

3 jaar geleden
Misschien interessant

Misschien leuk na te lezen.  Still-Drawings.pdf

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Topic 2000 ChrisV Moonshine

Ik denk dat iedereen denkt dat ik naar de eeuwige jachtvelden ben vertrokken nee dus stook er nog lustig op los net in 2 dagen 28 ltr van maïs gestookt en weer 240 ltr neer gezet om te vergisten.ik he...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: professionele moderne " dunder "

@rumo ik ben nu eerst bezig met graan naar mout. Ik ga zometeen naar molen Burdaard wat bijhalen ik heb iets te kort voor 10 liter whiskey . ( Ik heb afgelopen weekend 6 liter van mijn voorraad wegg...

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Mancave overpeinzingen

En nu als stookruimte  IMG_20220225_100423.jpg

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Mountain Dew

Rogge en Mais is binnen. Dit weekend de kleine man jarig en dan zondag avond starten met mouten. Zin in.

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

1,7 liter van 42% was de opbrengst van de tweede overhaal, net in de Airstill gedaan, koperen zadels op de bodem en in het kruidenmandje. De geur is nu al indrukwekkend, granen zoals de time-out grane...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

Na een drie weken op bourbon snippers gelegen te hebben was het tijd om de meest rokerige whisky tot nu toe te bottelen, de naam is een knipoog naar het begin van deze whisky reis. Voor degene die z...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Mountain Dew

@rumo het valt mij op dat er voornamelijk word gesproken over mouten kopen en de whisky recepten steeds met pils mout zus , whiskey mout zo vol staan . En dat het mouten en eesten als experiment wo...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Whisky van begin tot eind

@lambik Je wilt bij het schroten ervoor zorgen dat de kafjes heel blijven om de filtering te bevorderen, met fijn malen levert dat een probleem op en heb je meer kans op bittere smaken door de afgifte...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Mountain Dew

@rumo helemaal top dat je ook dit hebt ondernomen. Vaak heb ik al in verschillende topics geopperd dat mouten zeer eenvoudig is . Ook dit met maïs is een mout proces. En het maakt heel veel projecte...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Pirate Machine Elves : Een Rum experiment

@rumo Misschien ben ik inderdaad een beetje para omdat ik zo baal van mijn mislukte slivovitch, ik stook 'm lekker door en geef 'm een tijdje.

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Gist! Help...

@rumo Bedankt voor de tip! Neem het zeker ter harte. heb nu zeer veel tijd nu ik tijdelijk in buitenland zit voor werk. Maar met beperkt internet in gb en tijd. heb hier op het forum inderdaad het me...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
Pagina 8 / 15