-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "calvados probeersel" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan Dat is afhankelijk van de smaken die je uit het hout wilt trekken, hogere percentages trekken meer tannines eruit die een wat bittere smaak geven, maar dat is ook afhankelijk van het soort hout (kunt de snippers eventueel voorbehandelen… Meer lezen»
-
Figaro antwoordde op het onderwerp "Calvados vragen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan jesus nou dat is niet normaal en ik moet binnenkort weer bestellen ,ik ga proberen goedkoper adres te vinden.
-
Rumolist antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan ik heb van de week een iSpindle aangeschaft om zo de vergisting bij te houden maar daarop lijkt het ook niet echt verder te gaan. Nu moet ik zeggen dat het al sinds 5 juli staat, echter heb ik… Meer lezen»
-
Rumolist antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan dan zou het wellicht aan de gist hebben gelegen. Ik heb de nieuwe mash nu een week staan, echter is na 2 dagen de fermentatie al zo goed als gestopt. Heb er daarna 20gr bakkers gist bij gedaan… Meer lezen»
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan Deze klinkt ook goed ga ik ook proberen, soms een ander soortige Rum altijd goed.
-
pepijn antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan Hey stephan, ik heb even een nieuw account gemaakt omdat rumolist gebanned is? Geen idee maar ik kan niks op het account en dus ook geen contact opnemen met een admin/forum beheerder.Ik heb denk ik 2 week gewacht op… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een paar Alquitara vraagjes" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan hangt ervanaf of je alleen uit melasse stookt of ook rauwe vezels nog in ketel meestookt .
Meestal is met rum halvering .
Maar beste kun je altijd uitgaan dat van beslag naar opvangdeel 1/3 is .
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Ispindle in klimaatkast" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan weet niet wat er aan de hand was nu werkt het weer goed?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Een paar Alquitara vraagjes" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan, ik weet niet of er een minimum inhoud is maar wil je de moeite doen voor 2 glazen drank. Al je rustig stook zou je er 1l van 50% in kunnen doen maar of je het verschil proef met… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Een paar Alquitara vraagjes" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@stephan, 1 liter is wel heel weinig daarom heb ik de 2,5 liter en daar kan je 2,5 liter mee stoken. 2,5 liter alcohol van 50% met kruiden ofzo dat wordt dan 2 l eind drank.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Voorstellen Pyotr" – 2 jaren, 10 maanden geleden
-
Brutus antwoordde op het onderwerp "De Limonchallenge" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@stephan Is hier al nieuws over eigenlijk? Die BBQ?? Corona heeft veel roet in het “eten” gegooid!
-
Roxyjai antwoordde op het onderwerp "Domme vraag" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@stephan die hete bassie toch 🤦♂️🤣🤣🤣🤣
-
Nevermind antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum, me even voorstellen is dan wel zo netjes. ;-)" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@stephan En dan zou het nu moeten lukken met die foto. Interessant gegeven, eerst 4 berichten plaatsen alvorens je een foto kunt uploaden. 🖐️
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@Stephan: Kan het zo zijn dat wanneer je een topic bent gestart je altijd meldingen blijft ontvangen bij berichten in dat topic? Het gaat om “Recept voor neutrale graanalcohol gezocht”. “Abonneren op dit onderwerp” staat aan en ik heb al… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Nieuw op het forum, me even voorstellen is dan wel zo netjes. ;-)" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@stephan als je als bierbrouwer je best doet om een ongehopt bier zonder schuim te brouwen moet dat zeker lukken🙂 maar daar zit wel een verschilletje, als distillateur wil je minimaal schuim waar een (europese) bierbrouwer een stevige schuimkraag wilt…. Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan, voor veel recepten wordt 5 liter melasse voor 25 liter stookwijn gebruikt. 5 liter melasse weegt ongeveer 7 a 7.5 kg. Dat is ruim 3. 5 kg suiker daar moet je toch wel een procent of 7 alcohol mee… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan volgens mij kan ik je wel volgen, 5kg melasse is idd ‘slechts’ 2,5kg suiker.. dat lijkt idd weinig op 25L (slechts 10% suiker, dus is procentje of 6 abv). Echter moet je bij melasse ook rekening houden dat je… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan, de vergistbare suikers in melasse is natuurlijk rietsuiker 😆 Als je dus geen suiker toevoeg heb je minder opbrengst maar meer rum smaak(of teveel rum smaak). Als je 2 maal zoveel water als melasse toevoeg zakt er op den… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel melasse" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stephan, als je alleen rietsuiker vergist krijg je niet die specifieke rum smaak. Melasse bevat 50% rietsuiker en 50% laten we zeggen rum smaak. Meer suiker is meer alcohol meer melasse is meer rum smaak. Probeer zelf wat voor jou… Read more»
- Meer laden