Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stephan

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stephan

@stephan

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 10
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo reageerde op het onderwerp "Gisting start niet" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan, dit was zo’n beetje mijn basis voor een gist starter. Beter dan haar kan ik het niet uitleggen.
    https://www.youtube.com/watch?v=1zUYxb-_B8A

  • Profielfoto van oldnugget

    oldnugget reageerde op het onderwerp "Nieuw" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan
    Dank je…ik zal in tussentijd foto´s maken van de bouw.  Zal deze vast wel ooit posten

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 reageerde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan OK. Beterschap!
    Covid?

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    Beterschap @stephan 
    Is het net weekend krijg je dit. 😦 

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan dat bronwater is een luxe. Je hebt toch wel een mondkapje opgehad? Je wordt niet ziek  van kou wel van een virus.

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan zeker goed bezig! Ps. Je zegg afkoelen, je hebt hij de Grainfather een hele mooie counterflow wort chiller gekregen. Daarmee koel je in een paar minuten alles af. Tijdens het overpompen koelt hij direct. Dus het gaat er heet…   Lees meer»

  • Profielfoto van munckerik

    Munckerik reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan goed bezig 😁 Benieuwd naar het resultaat.

  • Profielfoto van HerrUU

    Walt reageerde op het onderwerp "Chinese still als basis" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan 
    Bedankt, Stephan. Ik heb wel een paar posts geduld 🙂 

  • Profielfoto van Paolo

    Paolo reageerde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan Had ik ook kunnen doen maar probeer er cognac van te maken. Een maand op light getoast eiken gezet en al een mooie kleur en geur.
     86BE7D49-FBBD-434D-9F14-37A0506D5107.jpeg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan min 70 gr aan houden…

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan op hoeveel liter ? Voor 25 is dat  echt teweinig !

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan hangt een beetje af van wat voor gist je gebruikt.
    De meeste gisten doen het prima op 20 – 23 graden .
     

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo reageerde op het onderwerp "Bakkersgist" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan ik koop kiloverpakkingen dus tel geen zakjes. Het is mij geleerd door onze grote master! Voor voeding kun je even zoeken hier op het forum. diammoniumfosfaat is het snelste. Maar laatst was dit op en gebruikte ik een hand…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan gist voeg je toe als temperatuur onder de 28 graden is en boven de 18 .

  • Profielfoto van Psychonaut

    Psychonaut reageerde op het onderwerp "Hallo allemaal" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan Ik hou het voorlopig simpel en ga voor een suikerwash, of eventueel glucose, daar ben ik nog niet helemaal uit. Mijn doel is om hele neutrale alcohol te maken om er straks Nocino van te maken. Dat moet met…   Lees meer»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum reageerde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan inprincipe wel. Maar mijn wijn was al zo helder dat ik bang was dat het niet meer tot hergisting zou komen omdat de gistdeeltjes al bezinken waren. Na een test met een schepje suiker bleek dat ook zo te…   Lees meer»

  • Profielfoto van Janus71

    Janus71 reageerde op het onderwerp "Nieuw hier maar al jaren alcoholist😇" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan Dank je! Ik ga het proberen. Net weer veel gelezen over de cuts enzo. Maakt het toch ingewikkelder dan ik dacht maar ik ga er voor!
    Erik

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo reageerde op het onderwerp "Bakkersgist" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan mij is geleerd high pitchen. 125 gram droge bakkergist en wat voeding voor de gist.

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 reageerde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @stephan Ik zit met een vraagje: ik zie nu 1 REAGEER staan, waar 1 REACTIE zou moeten staan (werkwoord en z.nw. zijn vaak hetzelfde in het Engels!). Ik neem aan dat als ik dat verander in het vertaalbestand, dat automatisch…   Lees meer»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 reageerde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 4 jaren, 5 maanden geleden

    @Stephan en @stookforum (leuke truc zag ik toevallig) 😉 : Graag gedaan. Welbegrepen eigenbelang eigenlijk: scheelt me veel ergernis. Overigens was het inderdaad veel werk, meer dan ik dacht. Ben nu op de helft. Ga waarschijnlijk niet alles doen, want…   Lees meer»

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Bad Wolf

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 16 uur geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 3 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens