-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Recept mirabellen likeur gevraagd" – 1 jaar, 8 maanden geleden
U kunt ook de sap uit mirabellen slingeren met centrifuge dan het sap vergisten .
of zoals Robbert beschrijft doen maar na gisten alles in centrifuge dan het zo uit centrifuge stoken .
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Vers forumlid" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@mina-neon welkom ogp het forum. Er is hier veel info over fruit drankjes. Wij hebben hier een fruitbedrijf en akkerbouw , wij leveren aan veiling en aan enkele supermarkten. Ook momenteel honing voor biologische supermarkt. Nu drukke weken. Val fruit… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@ruud1 u kent hem toch niet genoeg. Het strijkt waarschijnlijk tegen zijn haren in .
Rob wil iedereen wel helpen maar drukte en opsmuk is niets voor hem. -
Theresa antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@ruud1 ik vraag me af of als rob dit topic leest nog wel open staat voor een workshop. Hij houd niet van drukte en menigtes Kermissen en veel aandacht.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Schuimt het gistvat uit" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@rudy68 u heeft zo goed gedaan dat geeft goed gevolg . U kunt de emmer de eerste 3 dagen open laten staan en daarna sluiten. Als u miggen gaas op het oppervlak doet dan gaat anders schuimen en is het… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@robbert 🤗 🤗
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Kunstmatige zoetstoffen uit alcohol destilleren" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@robbert jaja! Alles wat ik weet heb ik van jou en heit geleerd en heit ook van jou. ” Omke” rob
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@lambik in 300 milliliter kokend water gaat 1 eetlepel citroensap en 900 gram gebrande suiker.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@kees22 sulfree is al heel lang in gebruik bij wijnmakers. En daarvoor ook tekoop.Het werkt sulfiet tegen maar ook cyanide. U kunt ook zelf maken met waterstofperoxide. Natuurlijk zeg ik niet te veel pitten te gebruiken maar ik zei ook… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@kees22 er zijn nog steeds mensen die bang zijn voor het blauwzuur en dat Ethylcarbamaat . Dat is alkohol wat bind met blauwzuur. In pitten zit amygdalin dat maakt dat. Je mag volgens EFSA in een fles zelfs maximaal 35… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@kees22 bij mijn Amerikaanse ketel zit een thumper. Ook datzelfde als u verteld heb ik geprobeerd maar geeft geen verbetering als op de oude weg met een potstill. Ik laat de thumper weg voor slivovitz. Met zo een franse charantaise… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Slivovitz" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@murmillo suiker brand je tot het smelt en donker bruin is in een bakpan. Dan doe je water in pannetje dat het kookt met wat citroensap en dan de bruine hard geworden plaat suiker daarin oplossen tot het een stroop… Meer lezen»
-
Theresa posted a new topic "Slivovitz" – 1 jaar, 8 maanden geleden
Wij hebben hier op ons bedrijf een boomgaard met verschillende fruitsoorten. Waaronder soorten pruimen. Het meeste gaat naar de veiling maar afgekeurd en veel val fruit gaat naar de stort.Maar voor onszelf zoeken we het beste eruit en maak ik… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hulp gevraagd" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@gerardo als u ongeveer 5 cm water erboven heeft is het goed.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hulp gevraagd" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@gerardo hoi , ik maak elk jaar slivovitz met pruimen van eigen boomgaard. De restanten die niet naar de veiling gaan draaien wij door een deeltje gebruuk ik voor de hobbie.Wij hebben paar verschillende soorten pruimen en ik gebruik ook… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Juiste keuze ketel bij type drank ." – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert ketel is oud. Maar zelf stook je ook al toch 50 j . Geen wonder dat je met oud materiaal meesterlijke drankjes maakt.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@rumdidum welkom op dit leerzaam Forum.
Voor gin kun je dizze mischien ff bezien,
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Voorzichtig Bezig!" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert het is moeilijk om achter te komen welke ph of hardheid , zuur of zout goed is bij welke gist soort ?
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Voorzichtig Bezig!" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@remus zeewater gaat uw gist doden . Een man hier uit de buurt maakt super whiskey gelijkend islay .
Gebruikt daarvoor zelf gemoute granen en eest ook op schotse turf.
Kijk ook eens zijn filmpjes
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Hey iedereen" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@rumo https://youtu.be/GkwypNKKxD8
Goed voorbeeld hier . - Meer laden