-
Uridium vind forumbericht "Benedictine" – leuk 1 week, 6 dagen geleden
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 maand, 3 weken geleden
@theresa Mijn saffraan komt via drie wegen rechtstreeks van de bron. 1) Een familie uit Afghanistan die nu asiel in Nederland hebben en aan Afgaanse saffraan kunnen komen. Die vind ik zelf het beste. 2) Een Saudische vriend die het… Meer lezen»
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 1 maand, 3 weken geleden
En dan moet het water er omheen geel worden. Dus draadjes rood blijven en geel afgeven.
En een paar draadjes echte saffraan zou genoeg moeten zijn om bijv een grote pan rijst geel en op smaak te brengen. -
Uridium antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 6 maanden, 2 weken geleden
Ik kan in dezen slechts mijn ervaring delen, zonder rekensommen. Ik heb 2 x 5 L-vat en 1 x 3 L-vat om na te rijpen. Verder geëxperimenteerd met eiken snippers. De vaten gaan gestaag: uiteraard de 3 L lekker snel… Meer lezen»
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 8 maanden geleden
@murmillo Tuurlijk. Als je me een PB stuurt met je adres, dan stuur ik je per post een paar draadjes van elke soort.
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 8 maanden geleden
Ik vroeg me nog wel af, wat het ‘rijpen’ in dit recept inhoudt… gewoon het gefilterde ‘schone’ resultaat een tijd lang wegzetten in het donker, of is het ‘met de kruiden er nog in’ nog weken laten staan? Ik heb… Meer lezen»
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 8 maanden geleden
Vanavond de Dom geproefd na een weekje rijpen in fles. Erg lekker geworden. Wel een tip: als je échte saffraan gebruikt, dus het heftige (superdure) spul uit Iran, Afghanistan of Saudi-Arabië, dan is de smaak daarvan té heftig en krijg… Meer lezen»
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Dadels macereren" – 1 jaar geleden
Leuk om dit topic te vinden… heb net een tweede maceratie ‘geoogst’. Bij de eerste ronde had ik beschikking over een heel stroperige pasteuse massa van dadels. Die gemarcereerd met korianderzaad, echte saffraan en kardemom. Bij de tweede ronde had… Meer lezen»
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Heb de laatste jaren heel veel ‘restwijn’ gestookt. Mijn ervaring: ‘garbage in = garbage out’. Het lijkt een leuk idee om matige oude wijn uit bijv. een bag-in-box te stokken, maar die bevatten heel vaak stevige bestrijdingsmiddelen die gewoon mee… Meer lezen»
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Brandy" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@robbert Ah, kijk…. dan begrijp ik het beter. Loop ik dan ook meer kans op methanol in de voorloop. Moet ik die langer maken. Is nu 15 ml. Het is voor consumptie geschikte wijn, dus veel methanol zal er initieel… Meer lezen»
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Brandy" – 2 jaren, 4 maanden geleden
Ik maak m’n cuts altijd op dezelfde manier, dus daar zit m.i. niet de verklaring, waarom een zeer lage starttemperatuur andere ABV’s oplevert in die cuts.
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Brandy" – 2 jaren, 4 maanden geleden
Ik ben even een tijdje niet actief geweest; sorry daarvoor. Ik was te druk met het stoken van 8 liter destillaat uit 133 flessen wijn 😉 Maar nu ontdek ik echt iets heel vreemds tijdens het stoken van de batch… Meer lezen»
-
Uridium posted a new topic "Garbage in…" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Even een update van de resultaten van afgelopen maanden brandy maken: Begonnen met een nieuw 3 liter vaatje en 6,5 liter blanke brandy gestookt uit goedkope oude wijn, met name de bag-in-boxen van de Plus en de Lidl. Eerste batch… Meer lezen»
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Inmiddels toch ook pot 2 geoogst: die is zoeter en sterker van smaak, maar niet per sé lekkerder. Denk dat we de volgende batch weer rond 2 weken/15-18 dagen gaan oogsten, met behoud van recept, want dat is uitstekend 🙂
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Naar aanleiding van het advies van @Stookforum hebben we na twee weken al geproefd… WOW!!! Omdat wij geen wodka gebruiken maar onze eigen gestookte brandy (houtgerijpt), heeft ‘ie na twee weken al een waanzinnig lekkere smaak en pas de helft… Read more»
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@stookforum Met genoegen 😉
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Zo, ook hier net twee potten in productie genomen. Met m’n zelfgestookte en houtgerijpte brandewijn @ 43% ABV
Cuarente_y_cuatro.jpg -
Uridium antwoordde op het onderwerp "Lageren op Hout" – 3 jaren, 5 maanden geleden
Ook even een paar ervaringen en ook wat standaard gewoontes uit de whisky-wereld en ook Genever-wereld. Eerst: ik rijp brandy/armagnac op Frans eiken. Vaatjes van 3 en 5 liter. Eerste ronde van elk vat is te sterk qua smaak (na… Read more»
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Website met Amerikaanse recepten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Ik heb 1 grapefruit gebruikt en bij pot 1 (beste resultaat) twee zakjes kokos á 100 gram, van de Jumbo. Dat gaf het beste resultaat. Bij pot 2 weer 1 grapefruit en twee pakjes verse kokosblokjes á 90 gram van… Read more»
-
Uridium antwoordde op het onderwerp "Website met Amerikaanse recepten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Dit is ‘em: https://moonshinerecipe.org/coconut-grapefruit-gin/ Ik heb een een keer gemaakt met verse kokos en een keer met kokos-schroot uit een zakje. Maakt eigenlijk niets uit; sterker: meer kokosmelk met het zakje 😉 Wel de schil van de grapefruit halen (ik… Read more»
- Meer laden