-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn Gistbank" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam misschien een tip. Coolblue heeft Besser microscopen met LCD scherm . Voor om en nabij de €300 ,00. Of op ebay.de vind je ook Besser voor nette prijzen . Met lcd is wel stuk handiger in gebruik Ik gebruik… Read more»
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam ik zat rond dezelfde tijd aan het zelfde bier 😎 (tot 11-05-2026)
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Wilde Gist ," – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam Is helemaal niet erg als ik nog niet van je af ben 😁
Mocht je nog iets speciaals zoeken dan mag je me een pb sturen, wellicht kan ik je er nog aan helpen. -
Theresa antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam risico is klein als je hygiëne goed is en zuurtstof weghoud . Mijn Heit en zijn vriend gebruikte altijd zelfgemaakte en wilde gistingen , vroeger konden ze niet veel kopen . Ik ben er zo met opgroeit . Werkt natuurlijker… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam azijnzuur word altijd gevormd . Het is wel aanwezig . Niet roeren en schudden en afsluiten om geen zuurstof in cider of wijn te kijgen dan krijgt de bacterie geen kans.azijnzuur bacterie heeft zuurtstof nodig andere gistcellen niet. …. Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam Ik was aan het twijfelen over het beginnen met een neutrale gist, of misschien gist in z’n algemeenheid omdat er (zover ik nu zie) voornamelijk enkelvoudige suikers aanwezig zijn. Heeft de lactobacillus erna nog iets om op te… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam Je bent goed bezig William, morgen ga ik het hele topic doorspitten om inspiratie op te doen om een zure cider te maken, na een gesprek laatst heb ik daar opeens zin in gekregen.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam dat Ken ik. Hier een cider grapefruit.
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam bedankt ik leer inderdaad momenteel veel bij, vooral hier op dit forum is TOP.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam Oud topic nieuw leven inblazen en met een van m’n favoriete brouwerijen ook nog. Jij bent goed bezig William, heb nog eentje liggen (wel ander jaar) die vanavond open gaat vooraf aan het proeven van wat zelfgemaakte drank wat… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam het werken met mout om daar gist oo te kweken is al zeer oud. Deze oude manier om gist te maken was dat men nam ketel water hierin mengde men mout 2 :1 met hop bellen en of men… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Bio producten leveranciers." – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam er zijn een aantal mouterijen die biologische producten maken. Viking / Weyermann / Castle Malting, dat laatste is waar onze voormalige forumleverancier ook de mouten van had, castle malting heeft een wat bredere lijn van bio mouten dan andere. … Read more»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Vergisting van GIN vroegtijdig gestopt" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Hoi @wiliam laat jij die pruimpjes gekneusd en zonder pit in de drank hun best doen of kunnen de pitten er bij blijven. Ik heb een paar weken geleden een kilootje in de diepvries gelegd om wat mee te gaan… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam even als elke andere ketel heeft de eau bain marie voor en nadelen . Maar inderdaad aanbranden heb je minder gauw . Maar ik denk ook dat aanbranden kwestie is van onoplettendheid en weinig ervaring en te kort daardoor… Read more»
-
moonshineaandelek antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam Dank! Heb je die hier gekocht? Ik had die nog niet gezien.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam 15 min op 65°C? Dat klinkt kort.
-
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Geplaatst door: @wiliam
Dan wordt de officiële naam. “Countess Wilhelmine”
“Marquise Wilhelmine” klinkt beter.
Naar mijn Betovergrootmoeder, (die geen markiezin was), die ik nooit gekend heb maar een bewogen leven heeft gehad. -
munckerik antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wiliam Je moet even wat geduld hebben maar aanheb je ook iets lekkers. Leuk dat het goed gelukt is.