-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Bier en vertier" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@ahelmons nee dank, deze stout is te lekker.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gistvoeding rum" – 2 jaren, 2 maanden geleden
@ahelmons de havermout uit de winkels kun je even laten wellen in heet water . Na afkoelen toevoegen.
Deel van Het eiwit deel word door verwarmen omgezet in aminozuren waar gist zich op voed -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fijnstook filter" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@ahelmons het is Inderdaad damp . Met goede afregelen zal de damp temperatuur het continu houden . Dus geen terug condensator .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@ahelmons als het met. Eieren schaal niet ietsjes stijgt kun je een beetje calcium carbonaat er in strooien
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 7 maanden geleden
@ahelmons Dat ph zakt is normaal . Bij de meeste zal dat rond 1 punt zijn . Wanneer je een begin waarde hebt van rond 5.2 zal dan een eind van 4.2 – 4 kunnen zijn . Gevaar is doorslaan… Read more»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Misbruik van mijn Alquitara op een paal .." – 3 jaren, 7 maanden geleden
@ahelmons , ja van die keramisch ringen uit de aquarium winkel. Dat werkt goed. Gisteren weer met een gewone opstelling gestookt. Dat is ook leuk.
14F339B1-8D63-4652-822C-E59ADD3AF0EA.jpeg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@ahelmons wijnsteenzuur , citroenzuur of fosforzuur mun je ph mee verlagen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@ahelmons calcium carbonaat of wat natrium bicarbonaat
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste trial rum met heftige bijsmaak" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@ahelmons je proberen niet onder de 4,2 zien te komen
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@ahelmons nee niet doen ! Als je kraan water gebruikt zit er voldoende zuurstof in .
Veel zuurstof laat je gist wel delen maar weinig omzetten naar alcohol . Maar !! Wel uitstoot van o.a. meer azijn zuur. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gisting start niet" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@ahelmons Je kun melasse ” verbeteren ” door eerst eiwit op te kloppen tot schuim. Dit eiwit schuim voeg je toe aan de Melasse hierna breng je de Melasse langzaam op temperatuur en schep je al het schuim af. Hierna… Read more»
-
Bewust antwoordde op het onderwerp "Foutje… vlam in de pan" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@ahelmons, ja dat is mogelijk. Ik heb manometertjes besteld met een bereik van 0 tot 2 bar. De veiligheid die ik heb geplaatst zou bij 1bar moeten openen dus dat kan ik dan mooi checken. Helaas zijn de metertjes nog… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Japanse sierbloesem" – 4 jaren geleden
@ahelmons hoewel de Japanse sierbloemen de bloemen wel eetbaar zijn ( het blad niet) en men er ook wel thee van maakt is het niet een geschikte plant voor likeur van te maken . De smaak is ronduit bitter en… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Thumper" – 4 jaren geleden
@ahelmons zoals gezegd de light body dranken zijn geschikt zoals . Rum , aquavit , vodka , diverse eau de vie . Raki . Maar ook brandy’s kunnen gemaakt met meerdere stations . En ook pruimen , abrikozen , appel… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Thumper" – 4 jaren geleden
@ahelmons . Niet alle dranken kun je over meerdere stations Stoken je kan daar ook afbreuk doen aan kwaliteit . maar met een aantal dranken in juiste volgorde van stations en toepassingen / functie kan het heel efficiënt werken met… Read more»
-
Bewust replied to the topic "Thumper" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@ahelmons, dat is een loze buis, is alleen ter ondersteuning.
-
Bewust replied to the topic "Thumper" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@ahelmons, als je zoekt op “ kaboutermuts” vind je de foto’s
-
Ton replied to the topic "Doofpot keteltje" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@ahelmons met zoveel koper in je schuur blijf je mogelijkheden zien🤣 ,horen jullie zeker maar zal nog even duren.
-
Robbie replied to the topic "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@ahelmons bedankt, is een ‘luxe’ mooie 3 delige koppeling die ik had liggen. In principe zal ik de kraan altijd in openstand houden. Enkel misschien in full reflux dat die wel even dicht gaat om op de warmen. Dit kan… Read more»
-
Jandemann replied to the topic "Inhoud whiskey ketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@ahelmons
Ik lees je berichtje nu pas.. Maar de Rye Whiskey is goed gelukt. Staat te verouderen en de smaak wordt steeds beter 😊 😋
- Meer laden