-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 1 maand geleden
Aangezien het zondag is en ik nog wat tijd over heb, een eerste ronde met wat andere kruiden dan de vorige poging, ditmaal ook met een basis van wodka omdat er wat weinig voorraad blanke alcohol voorhanden is. Zelfde… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 1 maand geleden
Het maischen loopt nu, maar anders aangepakt dan hierboven geschreven en aangezien de vloeistof echt dun is (met een verhouding van 1 kg graan op 3,2 liter water) lijkt het extra leeswerk toch de moeite waard te zijn geweest. De… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Huwen" – 1 jaar, 1 maand geleden
@rummy-dummy fijnstook van?
-
Alchemist vind forumbericht "myvodkamaker" – leuk 1 jaar, 1 maand geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 1 jaar, 1 maand geleden
@stookje en de smaak? Iets van aceton op te merken of niet?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Even geheugensteuntje. Laatst een Engelse collega de eerste versie van de jenever laten proeven, hij was blijkbaar wel nog in staat de jeneverbes op te merken en noemde het een interessante drank vanwege de niet typische gin smaken, hij… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Beerenburger kruidenbitter recept" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@hobbykweker goedkoop wordt een kruidenmix kopen, kruiden in het algemeen zou ik gaan voor Pit&Pit.
-
Alchemist vind forumbericht "Jenever" – leuk 1 jaar, 2 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
17 dagen verder en net geproefd, eigenlijk was ik meer aan het plannen voor de volgende poging en Robbert wat lastig aan het vallen. Maar soms is het bijsturen van pogingen beter op basis van de voorgaande versies. De… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Valsspelen met whiskey" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@gerard01 het wordt niet echt een whisky, de drank blijft hol van smaak en je merkt het verschil zeker op. 100 gram is inderdaad een hele hoop chips voor 750 ml, vanuit een leverancier van de chips Geadviseerde hoeveelheid… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Jeneverlijm ;-)" – leuk 1 jaar, 2 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Jeneverlijm ;-)" – leuk 1 jaar, 2 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@mccorner ik heb het met m’n bourbon donderdag gehad, geen verbrandde lucht aan het destillaat maar wel op de bodem te zien. Als we de oude jenevermakers moeten geloven was het ontbrekende stuk water toevoegen zodat het vloeibaarder wordt…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Spiced rum maken zonder stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Het ligt er even aan hoever je al in het proces bent qua ontwikkeling van een recept, ik maak deze opmerking even omdat je voorstelt rode wijn als voorbehandeling te doen. De meeste spiced rums zijn een combinatie van kruiden… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Alcohol uit graan stoken" – leuk 1 jaar, 2 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Misschien is er een reden dat ik ze niet samen heb gezien… Grijze massa stopt soms toch te makkelijk heen over dingen. Waar de gist hoeveelheid die nodig is niet lineair verloopt aan het te brouwen volume, zal de… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Dus nog een studie gevonden (wel deels mislukt) maar die bevestigd wel wat ik gelezen had over de samenstelling van wilde gagel, deze plant bevat een drietal componenten wat van een matige tot sterk antibacteriële werking hebben, waarbij de limoneen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Na wat verder zoeken op vieze woorden zoals belasting komt er toch vaker de vermelding naar voren dat gruit, gedurende een bepaalde periode, het een giststarter uit graan is. De etymologische herkomst in sommige bronnen wijst naar oud Duitse,… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Ik zie net in een vertaling van James Cook dat delen van een pijnboom gebruikt werden om van dik moutsap en suiker bier te maken…
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 2 maanden geleden
De plant is dus waarschijnlijk eendenkroos, gruitgeld om het water bereikbaar te maken voor de brouwers.
Beschryving-der-stad-Delft-1720.PNG - Meer laden