-
pastis1996 antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 7 maanden, 3 weken geleden
@alchemist Dus minder steranijs en meer anijszaad! Zal ik zeker rekening mee houden! Ik zal zorgen dat ik 2 weken macereer ipv 1 week. Ik heb geen warmte gebruikt tijdens het proces. Kan dit kwaad? Ik heb namelijk geen speciaal… Meer lezen»
-
pastis1996 antwoordde op het onderwerp "Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis" – 7 maanden, 3 weken geleden
@alchemist hey Alchemist! Bedankt voor je reactie! Ik gebruikte voor mijn eerste batch: 500cl pure alcohol (96%) 15gr steranijs 10gr zoethout 3/4 schil sinaasappel 5gr venkelzaad 1 kruidnagel na 1 week macereren heb ik alles gezeefd, daarna aangelengd met 700ml… Meer lezen»
-
joostbos antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 8 maanden geleden
@alchemist Thanks. Ik ben nog in het stadium dat ik zo min mogelijk onzekerheden wil hebben 😊 dus water, suiker en Turbogist en filteren over kool is dan makkelijk. Maar ik ga ook zeker wat andere opties uitproberen. Heb gisteren… Meer lezen»
-
Twisted antwoordde op het onderwerp "Spiritus smaak" – 9 maanden, 2 weken geleden
@alchemist @robbert deze, of een ander type?
IMG_5860.jpeg -
Twisted antwoordde op het onderwerp "Spiritus smaak" – 9 maanden, 2 weken geleden
@alchemist ik heb even naar die gisten gekeken, die Mangrove Jacks is qua gistingstemperatuur wat makkelijker te gebruiken, echter ik zie veel verschillende soorten zoals bijv -M44- Welke zal een neutrale alcohol kunnen produceren? Je zei ook dat er geen… Meer lezen»
-
Twisted antwoordde op het onderwerp "Spiritus smaak" – 9 maanden, 2 weken geleden
@alchemist ik heb het zelfde probleem, ik heb met twee verschillende installaties gedistilleerd en alle tijden blijft die smerige spiritus achtige smaak in de alcohol zitten. Ik heb van alles geprobeerd bij het vergisten, mais in de gistemmer, Mais uit… Meer lezen»
-
Prins antwoordde op het onderwerp "rumtopf" – 9 maanden, 3 weken geleden
@alchemist dank
-
stookje antwoordde op het onderwerp "myvodkamaker" – 1 jaar, 1 maand geleden
@alchemist Nee het is juist boterzacht. Ik zou het zo doorslikken als ik niet wist dat het meer dan 90% was. Veel beter dan ik met mijn pot still kon maken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist overleg en advies vragen is niet lastig vallen. Elkaar helpen hoort hoort erbij.
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Valsspelen met whiskey" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist bedankt voor de snelle antwoord. Dan doe ik deze weg en probeer het opnieuw met <10 gram. Heb nl 2x 500 gram dark eik en 1x 500 gram medium eik 😅. Was een beetje te fanatiek met kopen geloof… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Oké, gezien de antwoorden van @Alchemist en @Robbert twee aanpassingen gemaakt in mijn recept voor de volgende keer: Het water eerst koken en dan roggemeel (en misschien een volgende keer mais) erbij. In het begin van het maischproces de pH… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist Dank je voor het antwoord, dan gaan we dat volgende week maar een proberen… Ik heb in ieder geval al peenzaad in huis, was deze week toch even bij de Intratuin. Mijn eerste poging gaat dus worden met jeneverbessen,… Meer lezen»
-
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist
Wil beginnen met moutextract nu
Benieuwd naar resultaat
Zit gebruikers handleiding bij heb ik begrepen Als dit lukt ga ik weer stapje verder met mout.
Zal ik jullie expertise weer bij nodig hebben
Bedankt vast -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist kruiden waren vroeger streek regio gericht. Denk aan lokale bessen kamille klaver bloesems. hoofd ingrediënten In potten gekookt dus granen tot een pap. Waarna kruiden vaak daarna werd toegevoegd om te trekken. bast ,wortel van pijnboom en ook soms… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist pijnboom bast en wortel gaan al terug naar de 16 e eeuw en al eerder als onderdeel van oude alcohol houdende producten. Ik zal het geen dranken noemen ! Wijnen, bier achtige en andere geest houdende producten werden als… Meer lezen»
-
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist welke moutextract raad je me aan om korenwijn en zachte wiskey te maken.
Ga hier zeker mee aan de slag
Vast bedankt -
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist oke
Bedoel je na het verwarmen van de snippers spoelen of ervoor? -
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist korenwijn klinkt goed
- Kan je ook met houtsnippers werken om zachte wiskey te maken?
- Wat heb ik nodig om op hout ’te lageren wat heb ik daarvoor nodig.
- Weet dat ik veel vragen stel ben enthousiast
- Bedankt nogmaals
-
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist mijn limonchello is heel goed gelukt erg lekker Van de moutextraxt alcohol wi ik iets anders maken. Loop met idee om iets met karwijzaad te maken maar heb nog geen recept. Misschien heb jij goeie tip Om lekker drankje… Meer lezen»
-
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist dank je wel voor deze heldere uitleg.
- Meer laden