-
Gerardo antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 2 maanden geleden
- @alchemist wil graag een basisalcohol maken om verschil te proeven met suikerwash alcohol.
- Is moutextract ook goed daarvoor?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bourbon informatie" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist ik zeg niet dat het helemaal fout is . Alleen het zou niet mijn keuze zijn op een vol granen vergisting.
-
Houthakkertje antwoordde op het onderwerp "Vergist suikerwater" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist het is zeker geen financiële reden. Maar verspilling is ook zonde. Als het niet gaat gooi ik het gewoon door het riool en maak ik nieuwe.
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist En hoe liet men de drank in vroeger tijden rijpen? Rvs bestond niet en glas of keramiek was duur. Rijpen in vaten, zoals alle drank toen? Maar welke smaak en kleur had de jenever van toen? En wordt er… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist de druiven alco is zacht en erg lekker, eigenlijk vreemd want de druiven zelf zijn gewoon smerig hahahah
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist ik ga me er ook aan wagen zodra ik weer alco heb van graan, of maakt dat niet veel uit? heb nog van eigen druiven ook staan
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist dit heeft 1 uur geweekt dus?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "welk percentage bij op vat gaan?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist dat is narijping en esterficatie . Daar wordt het iets lichter of zachter . Maar Bij een te zware looizuur en hout invloed zal je in afgesloten fles juist negatieve invloed hebben. De fles afsluiten met katoen helpt ademen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "welk percentage bij op vat gaan?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist looizuur / tannines uit hout oxideren door zuurstof . Afsluiten in fles maakt dat zuren binden aan alcohol !
Zonlicht bevordert deze esterficatie.
Decanteren, ademen, zuurstof toevoegen of ozon oxideert Looizuur. -
Diederrick antwoordde op het onderwerp "welk percentage bij op vat gaan?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist Dankjewel! Is 3 maanden dan ook een realistische periode voor een nieuw vat?
-
Diederrick antwoordde op het onderwerp "welk percentage bij op vat gaan?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@robbert Dankjewel voor je informatie!Ik heb inmiddels de link van @alchemist gevolg dus daar ben ik op aan het studeren. Het idee is inderdaad het idee om zachtheid aan de drank te houden. het eerste vaatje is er een van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist gerts , gierst , Boekweit, Amarant, spelt tarwe ,haver maar veelal is rogge in de lage landen in groot aandeel aanwezig in de jenevers. Zelf prevereer ik wat meer de warme rondere smaken dan dat snerpende wat jij zo… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist kruidnagel , kaneel , Curaçao schil , engelwortel , ceder , rood blad en zoethout kom je in heel veel oude recepturen tegen in de boeken van tussen 1600 en 1840 . Niet alleen in Neder ook in duitse… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist ik was zowiezo niet van plan dit recept zelf te gebruiken. Als ik ooit weer een jenever zou maken gebruik zou ik gaan voor een oude standaard zonder rompslomp. Schiedams stijl. Dat is trouwens ook het type wat in… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist vroegere kwakzalverij maakte gebruik van allerlei kruiden drankjes . Denk aan de vele kruidenbitters. Later tot gelegenheids drankjes gebombardeerd denk aan Beerenburger kruidenbitter was ook zo iets wat nu beerenburg is geworden. Absinth was ook een maag darm elixer… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist: Wat mij opvalt in de recepten is dat ze qua totaal gewicht van de stort best wel uiteen lopen: #1 2850 gram gerst en rogge, #2 2850 gram gerst en tarwe, maar dan de gin 4250 gram gerst en… Meer lezen»
-
Frontalex antwoordde op het onderwerp "Whisky distilleren" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist Bedankt voor de tip !
Maar zijn er nog zaken die de zachtheid beinvloeden ? Bvb een produkt toevoegen waarbij de alcohol zeer zacht wordt ? -
Frontalex antwoordde op het onderwerp "Whisky distilleren" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist ik heb de Artisan whiskey ingrediënt kit gekocht van Still Spirits. De Distiller’s instructies kun je op de website vinden.
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist Een welkome aanvulling aangezien het volgende experiment, getriggerd door het lezen op de site van Zuidam, waarschijnlijk gaat worden 34% gerstemout, 33% roggemeel en 33% maïsmeel😊
-
stookje antwoordde op het onderwerp "gebruik vislijm" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@alchemist thx dat ben ik nu aan het proberen. Slibt natuurlijk meteen dicht dus dat wordt een avondje druppelen 🙂
- Meer laden