-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist Natuurlijk gewoon nummertjes door elkaar gehaald, ik bedoelde #3. En niks om je schuldig voor te voelen hoor! Expres als 10 liter batch opgezet omdat het een experiment is. Maar ik zal voor een volgende keer jouw methode in… Meer lezen»
-
McCorner posted a new topic "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Geinspireerd door de posts van @Alchemist afgelopen vrijdag bij Tuincentrum Tas in Waddinxveen een emmertje gerst vloermout gehaald en bij de korenmolen in Benthuizen twee kilo roggemeel en een kilo tarwemeel op te gaan experimenteren met Hollandse jenever #4. Omdat… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka maken maar hoeveel gist?" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist reden van bijsmaak, vroegtijdig stoppen van vergisting , ph drop is ook fout in pitch ! Bakkersgist bij suiker min 70 gram droog bij 25 liter waar 5,5 kilo geconverteerd suiker in zit , 100 gr -125 gr rauw… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Alcohol in het nieuws" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist leuk, nu het recept nog 😉
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Alcohol in het nieuws" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist Had ik dat geweten, je postte net eerder😂
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum, mijn traject van begin tot einde" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist. Ja wel aan ph sturing gedaan met kalk. Vooral de dunder en stengels en ook nog eens het fruit zorgde voor een behoorlijke verlaging van de ph(weet alleen de cijfers niet meer).
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist Ik ben vanavond op mijn laptop aantekeningen tegengekomen van een soortgelijk jenever recept van Robbert dat bedoeld was voor 100 liter eindproduct en daarbij stond dat werd uitgegaan van 700 liter water. Als ik dan uitga van 25 liter… Meer lezen»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist: Weer een heel mooie en leerzame bijdrage van jou! Heeft mijn plan om een keer aan jenever te beginnen weer nieuw leven ingeblazen… Toch even een vraag/opmerking: In “Hollandse jenever #1” en #2 wordt gesproken over hoeveelheden kruiden van… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist prachtig stuk om te lezen!
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist prachtig stuk en super interessant.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jenever" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist barrel ned 1,59 hecto liter .
Barrel eng / Amerikaans 1,19 hectoliter .
Pound 433 gr engels Amsterdams 494 gram -
Lekker antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist we hebben het nu voor elkaar, hebben de kruiden nu er los ingegooid, ipv en net(zak) nu blijft hij stabiel gooit er geen rotzooi uit … Kan het zijn dat die zak tegen de kolom komt en zijn druk… Meer lezen»
-
Lekker antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist klopt is een koperen, heb hier eerdere 2e distillatie’s, maak altijd in deze ketel Gin
-
Lekker antwoordde op het onderwerp "T500 turbo spirit" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist dit de mesch die in de ketel zit, er zit 10 liter alcohol in met daarin een net gevuld met kruiden van 92% wordt uiteraard aangelengd tot 40% hij heeft dit pas 1x eerder gedaan. De andere ketel is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist Als je zelf eest kun je ook in plaats van drogen op warmte van de rook of roosten waarbij je of de rook of de roost krijgt op temperatuur er tussen gaan met meer gloed in turf waardoor ook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist carobe geeft zachtere vanille achtige cacao . Chocomout scherper branderig. Chocomout voeg je in de regel toe aan de 65 graden stap. De temperatuur periode is ook voor het , losmaken van smaken. ( zie het als warm macereren…. Meer lezen»
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist de carbopoeder, zou je die voor eenzelfde effect ook kunnen vervangen door bijv. 250g chocomout?
-
Skoelie antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist: de struikheide moet die vers gesneden zijn of mag/kan dat ook de gedroogde variant van de reformwinkel zijn?
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "Stookboeken PDF ( om te delen )" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist dankjewel het is effe wennen aan dit forum volgende keer kijk ik naar de datum
-
Frans17 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@alchemist bedankt voor je reactie: 5,5 kg suiker opgelost na het citroenzuur, in 3l water tegen de kook aan, daarna laten afkoelen, 125 gr verse bakkersgist opgewekt met 0,5 l water en een paar schepjes van het suikerwater, het mengsel… Meer lezen»
- Meer laden