-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "3x Grainfather G40 te koop" – 22 uren, 43 minuten geleden
Up
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Jaap stelt zich voor" – 22 uren, 44 minuten geleden
De sekt gist is Champagne gist. Vroeger noemden ze het Champagner. Echter mag de fabrikant de naam Champagne niet meer gebruiken. Maar het is dus wel hetzelfde
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500" – 4 dagen, 12 uren geleden
@murmillo Dank voor je reaktie. Zelf dacht ik aan een gebuikt “klassiek” deksel van iemand die bijv. een upgrade naar de create+ heeft gedaan.Anders zit ik met de 2” Tri-Clamp adapter die ik eigenlijk niet kan gebruiken… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ruudje stelt zich voor" – 6 dagen, 7 uren geleden
Welkom op dit forum. Betreft voorloop en naloop scheiden hoor je altijd bij wat je ook voor product stookt en ook wat voor materiaal/ ketel je gebruikt te doen. Gist produceert niet alleen alcohol en co2 maar ook veel bijproducten…. Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "De Winexpert wijnpakket ervaring" – 1 week geleden
We hebben een nieuwe vergelijkings pagina gemaakt voor de WineXpert wijnkits 😀 Als de post hieronder te klein is, klik hier voor de site On The House WineXpert Classic WineXpert Reserve WineXpert Private Reserve Zo kies jij moeiteloos… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "3x Grainfather G40 te koop" – 1 week, 1 dag geleden
Ik heb er nog een staan die het perfect doet maar die loopt heel licht ovaal. Met het oog nueg zichtbaar maar het deksel past daardoor niet goed. Verder brouwt hij perfect! Ook zo goed als nieuw. En misschien kun… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Welke gist voor whisky?" – 1 week, 2 dagen geleden
@camielp smaak profiel van whiskey stuur je al bij het begin . Graan keuze – mouten – heel belangrijk is manier van eesten – samenstelling van stort ( soorten mout of granen erin gebruikt ) – manier van maischen -… Meer lezen»
-
Stookforum posted a new topic "3x Grainfather G40 te koop" – 1 week, 3 dagen geleden
Te koop: Grainfather G40 – Perfect voor stoken of whiskymash te maken. Ik bied drie bijna nieuwe Grainfather G40 systemen aan voor €800 per stuk. Nieuwprijs 1300,00 per stuk. Ze verkeren in uitstekende staat en worden geleverd inclusief tegenstroom wortkoeler. … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat is het voordeel/ nadeel van een kijkbuis?" – 1 week, 4 dagen geleden
@ndre je bedoelt een glazen deel in de kolom?
Het hangt af in wat voor installatie deze zit. Voornaamste is dat glas andere warmte geleiding en struktuur heeft hierdoor ook invloed op fragmenten in destilaat.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Hallo luitjes" – 1 week, 4 dagen geleden
Dat ziet er prachtig uit!
Voor de liefhebbers heb ik nog 3 stuks G40 Occasions staan 😋 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 3 dagen geleden
- @tom182 dat weet je pas over een paar jaar. Reken maar dat de drank daar minimaal 12 jaar in zal gaan.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 4 dagen geleden
@tom182 een destilleerderij in Schotland heeft 3 jaar geleden 3 originele oloroso vaten weten te bemachtigen. De eigenaar vertelde mij dat er 45 000 pond voor de drie is neergelegd.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 2 weken, 4 dagen geleden
@jaap-van-ganswijk heel veel dranken worden nogsteeds op andere soorten dan kolom stills gemaakt. Inderdaad veel moderne dranken zijn gemaakt met essences in suiker alcohol vooral likeuren . Maar de meesten whiskey’s e.d. nog altijd op de traditionele ui vormige ketels. … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "L-Bogo stelt zich voor" – 2 weken, 4 dagen geleden
@l-bogo ik stook al meer dan 45 inmiddels. Gas bevalt het beste. Ook wel met meerdere electrische apparaten gestookt . Gas is beter controleerbaar. Reageert sneller op verhogen en verlagen can temperatuur. Wat van belang kan zijn . Opwarmtijd is… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00" – 2 weken, 6 dagen geleden
@harryd1969 dag Harry, dat gaat nog wel lukken hoor. Ik zet ze apart. Stuur maar even een berichtje als je in de buurt bent!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 2 weken, 6 dagen geleden
@tom182 als je ervan uitgaat dat af fabriek de verpakkingen van standaard gist voor 1000 liter is dan kom je op minder gist per liter dan bij bijvoorbeeld 100 liter. Met standaard vers gist gebruik 1500 gram per 1000 liter… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 2 weken, 6 dagen geleden
@kevin als je op foto ziet zit hij vol met nog jonge trosjes .
Ik ga wel bijhouden en wat bij Snoeien. Zodat ook de energie naar het fruit groei gaat en niet voor tak en blad. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 3 weken geleden
Dit jaar wordt een goed jaar voor mijn juracon.
IMG_20250606_201030630.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 3 weken geleden
@tom182 niet nog eens bijvoegen . Afwachten en als er geen verandering is na 5 dagen stoken
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 3 weken geleden
@gerard01 eerst 0,8 liter toevoegen. Jr kunt altijd na zoeten .
- Meer laden