Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Welkom op Stookforum!" – 8 maanden, 1 week geleden

    @mau was spambeveiliging. Heb hem geactiveerd voor je!

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Bier destilleren" – leuk 8 maanden, 1 week geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Bier destilleren" – leuk 8 maanden, 1 week geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 kaneel , Munt en anijs zaad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 8 maanden, 2 weken geleden

    @prutsstoker meteen dergelijke ketel  behoud je voldoende smaak om nog een keer over te halen.  
    Dus als smaak niet helemaal bevalt kun je dat doen .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier destilleren" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @bartholomeo 4,2 is laag.  Met soda naar 8 proberen te krijgen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 8 maanden, 2 weken geleden

    @prutsstoker wat voor ketel heb je gebruikt? Het hangt van soort ketel af wat de beste manier van destilleren is.   Een 2 e fij stook kan inderdaad Soms kan het beter zijn in  ,2 x  soms in 3 x . …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 8 maanden, 2 weken geleden

    @prutsstoker bewaar tijd hangt af van kwaliteit van de melasse.  Wanneer melasse  70 of liever nog 80 Brix is kun je deze goed afgesloten  jaren bewaren.  Bij deze waarde kunnen micro organismen er niet in overleven.  Siroop voor voedsel industrie…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @opticase 80 % is netjes.
    Gin op granen basis is juist de manier van gin maken. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @opticase gewoon helder houden is perfect

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na toevoegingen" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @twisted alcohol percentage is % naar volume.  Wanneer je 70% alcohol in 1 liter hebt betekend dat er 700 mil alcohol in zit .  Vul je het aan met suiker en water tot 2 liter dan zit er nog steeds…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Cbd/thc tinctuur" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @allardy blijft weinig yot niets van over .bij verhitten komt de thc vrij . Je kan alleen knetter stoned worden vande damp uit de uitstroom. Terwijl de alcohol wel als vloeistof eruit komt
     Je krijgt gewoon waterpijp effect 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @gerard01 als je langer macereren gaat krijg je bittere ” modderige” smaak , meer looizuren

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Twee de keer overhalen t500" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @michellolimoncello voor een neutraal alcohol zal je altijd ten minste 2 x moeten overhalen .dat geld al jaren . Er is geen ketel waar fit niet voor geld. Tenzij je een meerdere stations systeem gebruikt zoals de groter industriële installaties

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @bert1985 hoogte diameter verhouding heeft temaken met reflux.   Stijghoogte en condensatie oppervlakte. 22 kan maar je hebt minder reflux .  Maak je langer krijg je meer stijghoogte. Je zou denken dan is reflux ook hoger maar dat klopt niet helemaal….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @rumo precies !!

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @rumo inderdaad dat is de bedoeling even experimenteren om je eigen smaak erin te vinden . Immers de speculaas van de Friese bakker is weer anders dan bij jou of midden van land . Persoonlijk zou ik wat caramel in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @rumo klopt er zijn hensen die get een prestatie vinden.  En bejubelen dan een ketel als die t500.  Ergens heb ik laten zien sat het ook met een Alquitara kan.. Oke het is iets lastiger dan een industriële ketel maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appelsap" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @rummy-dummy tincturen , essences hangt af van type en  Fabrikant.  Je hoeft niet altijd 96 % alcohol.  En zelfs 96 % hoeft niet neutraal van smaak te zijn . .  In 4 % kan nog veel bijsmaak zitten.  En wanneer…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden, 3 weken geleden

    @opticase wanneer je sg meet kun he makkelijk weten wat er in zou moeten zitten.
    Het verschil tussen start SG en eind SG vermenigvuldig je me 0,13125 en je hebt het alcoholpercentage.
     

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 15 uur geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 21 uur geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 2 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens