Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "meerdere soorten fruit laten gis" – 9 maanden, 3 weken geleden

    Appels  ,peren , pruimen, druiven kun je vergisten zonder verder suiker toe te voegen.  Je kunt zelf als beginner heel makkelijk het fruit , kneuzen en even in heet water  1 minuut kook erover .  Zet het in gist ton…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met 5kg blauwe bessen?" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @lep 4500 gr blauwe bes bevat ongeveer ,430 gram suiker. Dat zou neerkomen op ongeveer 300 mil alcohol. Uit te stoken. Doe je er suiker bij om volume te krijgen na stoken hou je weinig smaak over.  Blauwe bes kun…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stoken met de Grainfather met de moutpijp erin (imitatie Charentais?)" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @lumey met en grain father krijg je zo niet een charantaise principe. Het gaat om terug stoken vam de lowwine over de pulp .  En de koper werking ( invloed) op sulphides is er niet.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @rinus55 het beste is een charantaise.  Of een soort gelijke opstelling.
    Ik denk dat ik dit keer gewoon ouderwets potstill met terug stook ga doen..

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @rinus55   . Is nu als gewone wijn trouwen ook prima. Maar om het wijn te laten is zonde . Zeker ga ik d ze 2 × overhalen

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 3 weken geleden

    Nu van gist afgehaald. 
    Laatste restje gaat in de container.
     IMG_20240914_141421764.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 3 weken geleden

    Nu van gist afgehaald. 
    Laatste restje gaat in de container.
     IMG_20240914_141421764.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 3 weken geleden

    Vrijdag 13 .een SG van 990 .
    Klaar dus 12 dagen nodig gehad voor vergisten. Nu binnen max 5 dagen een stook plannen anders kan het in riool. 
     IMG_20240914_135132391.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 9 maanden, 3 weken geleden

    Je kunt ze gebruiken zoals ook eikels.  Zie topic ” eikels en varkens”

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @prins ik begrijp dat niet met 100 mil hier en 50 mil daar weggooien.  In enkele milliliters kan het  verschil al intreden. Als je dan met zulke stappen werkt kan je te veel of trouwens ook te weinig weggooien. Een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @alchemist ja het veranderd door uitdampen van stofjes in de mirre.  Het geeft suggestie ook wat zoeter te worden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 9 maanden, 3 weken geleden

    @prins je zal in toekomst strakker gaan scheiden.  Beginners proeven het moment. Later merk je ook dat je vooruit gaat  denken ” hoe gaat het  zich vormen.”  Je weet dan welke kant het opgaat in smaak omdat get nog sterk…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Peren Eau de Vie rijpingsvraag" – 9 maanden, 4 weken geleden

    @opticase een vat van kastanje hout of op walnoot / hazelnoot doppen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 9 maanden, 4 weken geleden

    @stokerke dat is zeker niet verkeerd. Een hoger percentage maakt etherische olie en foezels los en neemt deze mee .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Newton, Darwin en vacuum Distillatie" – 9 maanden, 4 weken geleden

    Het os inderdaad niet mogelijk.  Het werkt ook sneller dan op  standaard verwarmings methode.  Materiaal is inderdaad een issue. En je zal ook recepturen flink moeten aanpassen.  Omdat je met verlaging van damptemperaturen werkt.   Daardoor komen ook de fracties dichter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 9 maanden, 4 weken geleden

    @stokerke wanneer je de drank en pulp overheveld heb je onderin een grauwe laag van dode gistdie laat je achter . De rest kan gewoon mee  . Je zal altijd gistresten hebben in de ketel dat kan geen kwaad bij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 9 maanden, 4 weken geleden

    Betere infusie en verzadiging van alcohol  

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 9 maanden, 4 weken geleden

    @jagdhornblaser de inhoud van ketel heeft zeker invloed   . Zowel voor de  opbouw maar ook war betreft minimale vulling.  Ook diameter tegenover hoogte verhouding maakt verschil in minimale en maximale vulling. En uiteraard ook waarmee je vult . Een product…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 10 maanden geleden

    @jagdhornblaser als brug themp 75 graden is komt er weinig uit.  Min 78,3 nodig op brug om ethyl over te laten komen.  Themp kooknat , oppervlakte vloeistof , hals , brug en uitstroom hebben allemaal met elkaar te maken.  Zelfs…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "kolom bouwen" – 10 maanden geleden

    @prins je zal met wat je van plan bent wel iets uit ketel krijgen maar het gaat niet goed werken.  Waarschijnlijk staat de ketel ook te stampen tijdens de overhaal  . 
     
     

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 20 uur geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 3 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens