-
Robbert antwoordde op het onderwerp "druiven" – 10 maanden, 1 week geleden
@gerard01 zure druiven hebben vaak maar 1,5 a 2 gram suiker per kilo. Dus je zou zuiker kunnen toevoegen. Let wel op dat suiker alcohol vlak van smaak blijft. Je kunt dan beter diksap toevoegen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 10 maanden, 2 weken geleden
@stookdoos leuk te lezen dat nog steeds interesse is in de filmpjes. Er zitten nog een paar in telefoon die komen t z.t. online zodra ik weer wat met dingen omtrent destilleren bezig ga later dit jaar.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
Je kunt niet alles op hoog alcoholpercentage macereren! Er zijn stoffen die beter loskomen in water dan alcohol of zacht maken om de andere stoffen los te maken waardoor alcohol het kan opnemen Lijst met percentages voor macereren : %Nederlandse… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
- @prins rijpen van een drank doe je met een drank die volledig is betreft samenstelling. Dus ook gezoet.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Benedictine" – 10 maanden, 2 weken geleden
Als je goede saffraan hebt kun je ook de saffraan tussen bakpapier leggen. Dan met heet strijkijzer dit persen zodat je de olie eruit krijgt. Dan de olie van bakpapier schrappen en met wat alcohol verdunnen. Zo kun je makkelijk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "ĺikeur" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rumo als je op lager percentage wil gaan macereren kun je beter overwegen warm te macereren om toch etherische olieën voldoende te winnen .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier destilleren" – 10 maanden, 2 weken geleden
@dirtbag klopt hop , gentiaan en gember zijn zeer lastige stoffen die zeer overheersend blijven .
Je kunt met limoen of grapefruit het nog iets verbloemen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje" – 10 maanden, 2 weken geleden
@joostbos 50 -60 % is toch wel noodzakelijk. Ja her is beter om de vaste delen in kookzakje boven de alcohol in ketel te hangen . Door warmte van de damp wordt de alcohol ontrokken met foezels en etherische oliën…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rumo als ik thuis ga maischen begin ik smorgens uur of 10 dan staat het rond 2 uur in ton buiten voor af te koelen. En is alles opgeruimd . Afhankelijk van weer en hoeveelheden ( zomers duurt wat langer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rumo als ik thuis ga maischen begin ik smorgens uur of 10 dan staat het rond 2 uur in ton buiten voor af te koelen. En is alles opgeruimd . Afhankelijk van weer en hoeveelheden ( zomers duurt wat langer… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rumo snel koelen is gebruikelijk in Bier inderdaad ook vanwege bacteriën, schimmel e.d. maar na maischen is alleen gisten en dan is er een eindproduct. Bij gedestilleerd komen er nog meerdere processen na het maischen. Waarbij infecties, schimmels, veresteren kan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum vraag smaak" – 10 maanden, 2 weken geleden
@wim58 rietsuiker stengel , pruim vrucht , blad , tak , ananas schil , hybiscus , acasia.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Inverteren" – 10 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy je hoeft thuis geen reductie te draaien . Geef het normale tijd van afkoelen . Daarbij kunnen nog disacchariden en andere polymeren splitsen./ afbreken
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum vraag smaak" – 10 maanden, 3 weken geleden
@wim58 de vlakke smaak komt door gebruik van melasse en suiker. Suiker alcohol geeft weinig Body.
Je heb meer vezels nodig en waarschijnlijk ook even kijken naar methoden van overhalen en wat voor type ketel je ervoor gebruikt.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 3 weken geleden
@klaasvaak ik stuur PB
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 3 weken geleden
@prins wat voor product had je erin.? En was het een eerste of finale overhaal.
3 uur is zowiezo een beetje aan de lange kant kwa tijd voor een 8 liter vulling.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fermentatie gestopt bij 1.020" – 10 maanden, 3 weken geleden
@lumey 1065 en 1085 is prima start. Ik weet niet hoe je na maischen hebt gefilterd alvorens je het op gist zette. Een graan beslag gaat meestal niet ver onder de 1000. 1020 is nog prima. Als je zeker bent… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 3 weken geleden
@klaasvaak ik woon vanaf centrum haarlem 1 uur en 45 min rijden .
Net voor Leeuwarden linksaf richting Vrouwenparochie -
Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 3 weken geleden
@prins je flow is optimaal als je net als ik boven beschreef vlot op de nominale uitstroom zit en datje tot je minimaal 85% van totale te verwachten opvang een continue uitstroom en uitstroom percentage hebt. En je moet een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "prijzen koper" – 10 maanden, 3 weken geleden
@klaasvaak in principe is het een klaargemaakte ketel ( Daalderop ) met hoed . . Ketel komt bij een ander vandaan is wel in goede verhouding gebouwd. Eventueel heb ik een koeler en brander voor paar tientjes erbij. Ik heb… Meer lezen»
- Meer laden