-
concha antwoordde op het onderwerp "mixer en koper" – 1 jaar geleden
@alchemist Bedankt voor de heldere uitleg. Ik sta ook een beetje sceptisch tegenover beide methodes en ik ga ze ook niet gebruiken.
-
concha posted a new topic "mixer en koper" – 1 jaar geleden
Deze morgen was ik aan het kijken naar het filmpje op blender+koper . Ik vraag mij af naar jullie mening om een mixer te gebruiken na het ledigen van een houten vaatje en om op het einde van uw distillatie… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling" – 1 jaar, 1 maand geleden
Wat bedoel je met de paragraaf “Ook zal het vertragen in verdamping wat percentage kan beïnvloed en hoger laat uitkomen. Anders dan de natrium.”?
-
concha antwoordde op het onderwerp "Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling" – 1 jaar, 1 maand geleden
Bij het lezen van dit topic komen de namen calciumcarbonaat, natriumbicarbonaat, natriumcarbonaat regelmatig aan bod. Voor een niet chemicus krab je dan al eens sneller op uw voorhoofd. Klopt het dat al die producten ongeveer hetzelfde doen als je deze… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje (2e hands)" – 1 jaar, 1 maand geleden
@rummy-dummy Goeie vraag, dat wou ik ook vragen.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Binnenkant ketel reinigen met soda" – 1 jaar, 1 maand geleden
Heldere uitleg, hartelijk dank.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Binnenkant ketel reinigen met soda" – 1 jaar, 1 maand geleden
@robbert Om koper te poetsen, volgde ik de aanbevelingen van George op deze link (Barley and Hops Brewing) – 500 ml water – 50 ml waterstofperoxide(zuurstofwater tussen 3% en 12%) – 28 gram Citroenzuur Dat werktte steeds perfect voor mij…. Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 1 maand geleden
Altijd zeer benieuwd wat het gaat worden. Niet alleen naar het eindproduct, maar ook het verhaal daarrond. Alvast bedankt.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@tjerk Jumbo ken ik niet maar die blokjes is volgens mij natte gist. Droge gist is zoals suiker of zout, nl. korrelig. Een zeer gekend merk is die van Bruggeman gist. Meestal vind je ze wel in 500 of 125… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@tjerk Ja, zo denk ik erover. Misschien hebben andere een andere mening. Ik heb ondervonden dat de T500 het beste werkt als hij goed gevuld is. Ik had gehoopt dat de handleiding meer duidelijkheid zou scheppen. Ze zeggen enkel dat… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 2 maanden geleden
Op het youtube kanaal “Highly Spiritted” is er een interessante experiment om natriumcarbonaat toe te voegen aan de 2de stook (=fijnstook) Dit om een suikerwash veel zachter te maken. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd om de reacties zijn… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@tjerk Op 3 december 2022 had ik er al iets over geschreven. Als je 3l alcohol hebt van 90%, dan zal je ongeveer 10l gevuld zijn (of zelfs minder). Vergelijk dat wanneer de ketel gevuld is met 25l. Als je… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Weer begonnen met de hobby" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@cvpeet Welkom back. Ik ben ook zeer tevreden over mijn 5l alquitara. Tijdens de wintermaanden wel niet veel mee gedaan maar binnenkort nog eens kijken op Robert’s Tiny Projects. Nu ben ik wel nieuwsgierig geworden naar “bijvoeden van de gist… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "OpenAI" – 1 jaar, 3 maanden geleden
Ik heb AI ook al gebruikt maar dan in andere ICT domeinen. Je kan er inderdaad zeer gerichte vragen aan stellen maar soms zit onze AI professor volledig fout. Het antwoord dat hij gaf, kwam zeer belovend over. Het is… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@carlo Er zijn 2 manieren om dit te maken. De meesten doen de appelsien in de alcohol, anderen hangen deze boven de alcohol. De eerste methode geeft meer smaak en oliën, de tweede methode is wat verfijnder van smaak. De… Meer lezen»
-
concha antwoordde op het onderwerp "(Duitstalig). Heeeeel veel lekkere Oostenrijkse likeur en andere drank recepten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@daeno79 Danke schön. Ik ga er zeker een aantal proberen …. nogmaals dank u voor de link.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby vanaf vandaag, gelijk een koolzwarte keuken + vloer. Kraantje sprong eraf. Hoe kan dit?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Een stevige beveiliging aan uw kraantje. 🙂 Dat probleem had ik ook. Opgelost door stookvaten zonder kraantje.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 6 maanden geleden
De meeste kruiden heb ik wel gevonden bij Pit & Pit maar genepi hebben ze niet. Ken jij een andere verdeler?
Paardebloem kan je kiezen tussen de wortel of het blad. Ik denk dat het de wortel is. Correct? -
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@robbert Dank u voor de snelle reactie.
-
concha antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Ik ben bezig om alle kruiden te verzamelen (=kopen). Kan je iets extra zeggen over die Alpen Licor? Dat geeft toch een extra meerwaarde als je dit als een cadeau geeft. Op hoeveel % alcohol wordt dit normaal gedronken? Drinkt… Meer lezen»
- Meer laden