-
ruud1 antwoordde op het onderwerp "Goedemorgen!" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@concha hoi mijn nocino is als volgt gemaakt concha : ik ben begonnen met 1 liter alcohol van 67% (eigengestookt) daarbij 25 onrijpe walnoten in de schil op 24 juni geplukt (moet volgens de italianen) of het veel verschil maakt… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Nocino" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@concha Lijk veel op een walnoot likeur.
https://stookforum.nl/forums/recept/walnoot-likeur-1/#post-39853 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nocino" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@concha er zijn naast de Libelle/Viva recepten voor nocino , plaatselijke en commerciële recepten. De drank wordt Zowel als Maceraat en als destilaat waarbij een deel Maceraat word toegevoegd gemaakt. 2/3 +1/3. Percentages van 30 tot 38 % . Belangrijk… Meer lezen»
-
Diets antwoordde op het onderwerp "een nieuwe kandidaat stoker" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@concha daardoor gaat de CO2 het aquarium in
-
BazzH antwoordde op het onderwerp "Uitdaging! Recept voor sugarwash, max. 1 ding bestellen." – 1 jaar, 8 maanden geleden
@concha Goed dat je het zegt. Ik zwengel de ijsblokjesmachine aan 😄
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Juiste keuze ketel bij type drank ." – 1 jaar, 9 maanden geleden
@concha een turkse hoed wat eigenlijk ook zelfde creërt als ketel hoed op foto boven heeft relatief hoge inhoud tegenover weinig wand waarop terug condenseert. Je krijgt daardoor een hogere verzadiging van diverse dampen die daardoor aan de alcohol meekomen.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "mixer en koper" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@concha het is niet een probleem van scepsis, ik denk ergens dat het nog goed is dat dit soort dingen ter discussie komen want in het ergste geval leer je er iets van, echter is wat meer gedegen onderzoek vooraf,… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "mixer en koper" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@concha Ik heb het filmpje net even bekeken, Betreffende het koper verhaal, ik geloof graag dat hij een betere drank krijgt met toevoeging van de koper aan het einde (na het condenseren) dan met alleen RVS. Alleen waar hij… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Klaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@concha calciumcarbonaat zal minder smaak afbreken dan natriumbicarbonaat. Natrium producten zullen ook sneller ph omhoog en eventueel te hoog laten stijgen terwijl calcium carbonaat langzamer werkt, minder smaak afbreekt en ook bufferend kan werken en stabieler blijft . Ook zal… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "nieuw keteltje (2e hands)" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@concha ik heb idd een klein deel apart gehouden, maar het gestookte heeft ook veel smaak over, verhouding 1derde maceraat en 2derde gestookt vind ik het lekkerst. smaakt zacht
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Binnenkant ketel reinigen met soda" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@concha waterstof peroxide hoort eigenlijk al jaren standaard in de voorraad doos van een thuis destileerder. Is goedkoper dan al die commerciële ontsmetters en laat geen residu achter als in die commerciële meuk . Dus je hoeft niet bank te… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Turbo carbon clean gelijk met vergisting of erna?" – 2 jaren geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren geleden
@concha natrium bicarbonaat en natrium hydroxide zijn gebruikelijke producten bij strippen. In oud topic” klaren , ontgeuren en smaak verbeteren” kun je ook daarover terug lezen . Vodka wordt gemaakt uit granen, aardappelen, Grassen of knollen . Vodka wordt 3… Meer lezen»
-
Tjerk antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren geleden
@concha, maakt het niet uit dan hoeveel je de de alcohol uit de eerste stook verdunt? Ik wil omdat het de eerste keer is niet teveel tegelijk stoken, als het dan fout gaat of minder goed lukt is er geen… Meer lezen»
-
CVpeet antwoordde op het onderwerp "Weer begonnen met de hobby" – 2 jaren geleden
@concha helemaal mee eens. Geweldige ketels zijn het. Wat dat bijvoeden betreft, het was een methode die zij (die mensen van dat boekje) beschreven waarbij je tijdens het vergisten van het fruit af een toe wat extra suiker toevoegde… Meer lezen»
-
Daeno79 antwoordde op het onderwerp "(Duitstalig). Heeeeel veel lekkere Oostenrijkse likeur en andere drank recepten" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@concha 👍👊 ben benieuwd!
-
Daeno79 antwoordde op het onderwerp "Nieuwe hobby vanaf vandaag, gelijk een koolzwarte keuken + vloer. Kraantje sprong eraf. Hoe kan dit?" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@concha 😎👍
Een dop erop werkt zeker ja. Daarna overhevelen met het slangetje. Ik dénk dat die dop er uiteindelijk toch wel komt. Wil niet meemaken dat mijn kinderen met het kraantje gaan spelen 🫣 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@concha als je kruiden koopt de alsem voor de likeur is niet de Artemisia absinthium maar de Artemisia glacialis .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@concha het is een drank die zowel 42 % word gedronken als ook 27% aperatief . . Ook wordt het wel gemengd met een rode wijn en als een soort ” gluhwijn ” ( in filmpje ga ik uit… Meer lezen»
-
maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 2 jaren, 4 maanden geleden
@concha bedankt voor je antwoord, je hebt er de tijd voor genomen HaHa! duidelijk man en ik ga er zeker wat mee doen. Als je de alcohol 6 maanden bewaard, doe je dit dan gewoon in een afgesloten fles/pot? ik heb… Meer lezen»
- Meer laden