-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 ph is wel oke maar je moet rekening houden met eind PH. Je start op 3,3 d.w.z. dat je eind PH onder de 2,8 uit gaat komen . Dat is echt te laag. Trouwens afstoken onder de 3,4 met… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 8 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 corrigeer jou ph .. tijdens vergisting daal je altijd gemiddelde 1 a 1,2 punt. Dan kom je straks te laag uit. Dit kan lijden tot mislukken. Ik vul een ton tot 25 cm onder de rand en daar komt… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!" – 8 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 gewoon beide elementen aan op 2200 watt en regelen met de vermogens regelaar. Er is geen vaste temperatuur of stand, doordat de verhouding alcohol en water steeds aan verandering onderhevig is zal je het vermogen steeds een klein beetje… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aardbeien likeur" – 8 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 iets gelatine of glycerine toevoegen dan blijft smaak en geur beter bewaard. ( En natuurlijk goed afsluiten.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Welkom op Stookforum!" – 8 maanden, 2 weken geleden
@mau was spambeveiliging. Heb hem geactiveerd voor je!
-
Robbert vind forumbericht "Bier destilleren" – leuk 8 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert vind forumbericht "Bier destilleren" – leuk 8 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 kaneel , Munt en anijs zaad
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 8 maanden, 3 weken geleden
@prutsstoker meteen dergelijke ketel behoud je voldoende smaak om nog een keer over te halen.
Dus als smaak niet helemaal bevalt kun je dat doen . -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier destilleren" – 8 maanden, 3 weken geleden
@bartholomeo 4,2 is laag. Met soda naar 8 proberen te krijgen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 8 maanden, 3 weken geleden
@prutsstoker wat voor ketel heb je gebruikt? Het hangt van soort ketel af wat de beste manier van destilleren is. Een 2 e fij stook kan inderdaad Soms kan het beter zijn in ,2 x soms in 3 x . … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Geur en bewaring van rietsuikermelasse." – 8 maanden, 3 weken geleden
@prutsstoker bewaar tijd hangt af van kwaliteit van de melasse. Wanneer melasse 70 of liever nog 80 Brix is kun je deze goed afgesloten jaren bewaren. Bij deze waarde kunnen micro organismen er niet in overleven. Siroop voor voedsel industrie… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 8 maanden, 3 weken geleden
@opticase 80 % is netjes.
Gin op granen basis is juist de manier van gin maken. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@opticase gewoon helder houden is perfect
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na toevoegingen" – 8 maanden, 3 weken geleden
@twisted alcohol percentage is % naar volume. Wanneer je 70% alcohol in 1 liter hebt betekend dat er 700 mil alcohol in zit . Vul je het aan met suiker en water tot 2 liter dan zit er nog steeds… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Cbd/thc tinctuur" – 8 maanden, 3 weken geleden
@allardy blijft weinig yot niets van over .bij verhitten komt de thc vrij . Je kan alleen knetter stoned worden vande damp uit de uitstroom. Terwijl de alcohol wel als vloeistof eruit komt
Je krijgt gewoon waterpijp effect -
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 als je langer macereren gaat krijg je bittere ” modderige” smaak , meer looizuren
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Twee de keer overhalen t500" – 8 maanden, 3 weken geleden
@michellolimoncello voor een neutraal alcohol zal je altijd ten minste 2 x moeten overhalen .dat geld al jaren . Er is geen ketel waar fit niet voor geld. Tenzij je een meerdere stations systeem gebruikt zoals de groter industriële installaties
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 8 maanden, 3 weken geleden
@bert1985 hoogte diameter verhouding heeft temaken met reflux. Stijghoogte en condensatie oppervlakte. 22 kan maar je hebt minder reflux . Maak je langer krijg je meer stijghoogte. Je zou denken dan is reflux ook hoger maar dat klopt niet helemaal…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept speculaasdrankje" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rumo precies !!
- Meer laden