-
Robbert antwoordde op het onderwerp "kersen likeur volgens recepten 1936" – 4 maanden, 1 week geleden
@harryd1969 een kersen maceraat zet het het beste weg op lager percentage om voldoende aroma over te houden .
Je kunt inderdaad destilleren en daarna nogmaals met het destilaat macereren.
Of er een deel destilaat van maken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Graan , mout wat te doen ?" – 4 maanden, 1 week geleden
@harryd1969 ach ik moet toch in schuur ook bezig met onderhoudswerk en wat klusjes . Dan heeft het ook wel een voordeel dat ik ook een paar branders aan heb voor wat maisch werk en stoken tussendoor.. ik hoef er… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 4 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 klinkt goed.
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "Troebel rum" – 4 maanden, 3 weken geleden
@harryd1969 fulgaz
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 4 maanden, 3 weken geleden
@harryd1969 het is zelfs te adviseren om te kiezen voor een gewone ketel met een roerwerk wanneer je 120 of meer liters beslag wil maken . Van 2 tot 100 liter is een grote pan met grote pollepel en kook… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mais gebruik" – 4 maanden, 3 weken geleden
@harryd1969 als je vers mais hebt is het wat harder dan als wat ouder is . Kippen mais is mindere kwaliteit en gebruik ik niet . Wanneer je mais eerst walst of schroot kook je het tot simpel gezegd net… Meer lezen»
-
Jandeimker antwoordde op het onderwerp "Max 25l" – 5 maanden geleden
@harryd1969 geen ervaring en ook niet gehinderd door enige kennis en afgegaan op de uitleg bij de gist. Ondertussen heb ik ergens op dit forum gelezen dat dit niet echt een turbogist is ondanks de naam maar toch een kwaliteitsgist… Meer lezen»
-
RummyDummy antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 5 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 😜 ik ben voor haha een workshop Hongaarse lekkernij !
Hopelijk lezen meer mensen deze oproep.. -
RummyDummy antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 5 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 ja duidelijk, ben bij Jan langsgeweest maar daar is geen mogelijkheid om samen te kome duswe zijn op zoek naar een lokatie
-
Martyattheparty antwoordde op het onderwerp "Hallo Marty hier" – 11 maanden, 1 week geleden
@harryd1969 Hey hallo. Dankje.
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Melasse afhaalavond bij Stookwinkel. 31 mei" – 11 maanden, 1 week geleden
@harryd1969 jammer! Maar als je binnenkort eens in de buurt bent neem dan maar even contact op. Misschien kunnen we nog iets als maatwerk voor je regelen. Komen we altijd wel uit. Groetjes,
Jan -
Josbos antwoordde op het onderwerp "Minimale hoeveelheid om te distilleren?" – 11 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 ok ok bedankt, maar hoe weet ik of de wash klaar is?Stopt het met bordelen? Of moet ik een aansteker er boven houden? Kan ik eigenlijk de deksel van de was emmer er afhalen? Ik had toen der tijd… Meer lezen»
-
Josbos antwoordde op het onderwerp "Minimale hoeveelheid om te distilleren?" – 11 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 Hallo, een paar dagen geleden heb ik mijn wash gemaakt, het is nu aan het borrelen. Het is al een lange tijd geleden dat ik mij in deze materie hebt verdiept. Ik vroeg mij af of er een handleiding… Meer lezen»
-
Josbos antwoordde op het onderwerp "Minimale hoeveelheid om te distilleren?" – 11 maanden, 3 weken geleden
@harryd1969 Okay bedankt, waag klaar na paar dagen? De vorige keer (2019) duurde het een paar weken, wellicht omdat het toen winter was, ondanks het te verhitten met een warmte riem. Duurde het toch z’n 3 weken.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Nieuwe ketel" – 11 maanden, 4 weken geleden
@harryd1969 erg gaaf!!
-
Daeno79 antwoordde op het onderwerp "vergisting" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@harryd1969 hier ook op 22 graden. Temperatuur binnen zit op 24/25
-
Targa antwoordde op het onderwerp "tot welk percentage doorstoken?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@harryd1969 als ik 2e run wil stoken van 70 % 1e run is het verstandig om wat te verdunnen met water voor 2e run. ?
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@harryd1969 al eens linde honing geprobeerd? Schijnt voor een heldere mede een goed resultaat geven, wellicht in een likeur ook wel?
-
Bazz antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@harryd1969 Momenteel gebruik ik alleen spa blauw, eerder gebruikte ik ander water en kreeg ook een zweem in mijn drank die er niet uit te filteren was.
Anders zou ik het ook niet weten. -
Bazz antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@harryd1969 Wat voor soort water gebruik je om het naar de juiste percentage alcohol te krijgen?
- Meer laden