-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "controller / conttrollerkabel voor vergistingsvat" – 11 maanden geleden
@hoentie help mij maandag even herinneren op [email protected] en ik kijk even of ik een losse kabel voor je heb. Bij de fermenter heeft origineel een verbindingskabel gezeten maar die kan je kwijtgeraakt zijn 🙂
-
joostbos antwoordde op het onderwerp "Airstill newbee vragen" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@hoentie dankjewel voor je reactie. Ik heb een langer antwoord geschreven, maar dat staat nog in afwachting van goedkeuring.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@hoentie verdunnen met water of een sap van ander minder suiker houdende fruit of appelsoort.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@hoentie een klein beetje suiker toevoegen alleen voor de bubbels doe echt geen afbreuk aan de smaak. Ik weet niet hoe ver jij ben met je cider ervaring, maar als jij met de juist start SG zou beginnen en dan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@hoentie als je start sg hebt van 1050 zou je uiteindelijk bij volledige vergisting uitkomen op ongeveer 6,5 % . Dan moet he wel bottelen bij SG van1006 Zou je uitgisten en dan suiker bijvoegen om weer op 1006 te… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@hoentie de meeste hier op het forum maken cider op de simpele manier en deze is dan vaak iets wat zuurder. Je kan dan appelsap nemen en gist er bij doen en kijken wat het wordt of je meet eerst… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@hoentie als SG van 1006 is bereikt of met suiker aangevuld dan kun je het in flessen zetten en afsluiten.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@hoentie je zou ook de flessen kunnen verwarmen en zo het gisten kunnen stoppen. In het grootte cider topic zal wel een verwijzing staan anders zelf even op You Poep zoeken. Ik heb het zelf nooit gedaan om dat ik… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@hoentie wanneer je warmer gaat vergisten verloopt het sneller en is er minder estervorming dan wanneer je trager / kouder vergist. Maar te koud is vragen om problemen en te warm evenzo. Het is dus ook afhankelijk van product en… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles" – 1 jaar, 4 maanden geleden
@hoentie ik weet er niet veel van alleen wat mij is vertelt, als er te veel suiker in zit kan idd je fles ploffen, ik heb het helemaal uit laten gisten en toen met bottelen 4 gram suiker per fles… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@hoentie op zich is opbrengst niet verkeerd hoor. Ik kom meestal uiteindelijk (na 2 x overhalen) op een hoeveelheid van 10% van m’n beginhoeveelheid, op drinksterkte (ca 45%)
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@hoentie gist voor hoger percentage geeft alleen meer alcohol als er voldoende suikers is . Een bakkersgist geeft evenveel alcohol van 10 kilo druiven als een zogenaamde hoger percentage gist. Hoger percentage gist wil zeggen dat het in andere omstandigheden… Meer lezen»
-
JohanS antwoordde op het onderwerp "weinig rendement uit 15 liter" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@hoentie ik moest wel stoken want ik had al een week geen enkele beweging meer in het waterslot
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mais tbv whiskey" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@hoentie probeer dit eens
https://stookforum.nl/forums/recept/mountain-dew/#post-92257 -
Pulle antwoordde op het onderwerp "Mais tbv whiskey" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@hoentie
Wat ik weet is kiemen het puntje op de i maar niet echt noodzakelijk. Mits je dus de zoete maïs gebruikt uit Zuid Europa.
Robbert? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@hoentie een puur melasse vergisting geeft een soort rum die wat minder bekend is, de echte variant 😉 , vele soorten rum die we hier kennen zoals die met de vleermuis zijn nog nabehandeld om zwaardere smaken eruit te halen… Meer lezen»
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@hoentie ik maisch doorgaans in de avond. Ik laat de gemaischte wort/te vergisten vloeistof dan de nacht in t gistvat (afgesloten) of buiten of in schuurtje afkoelen en gooi dus de opvolgende ochtend als t voldoende is afgekoeld pas de… Meer lezen»
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Eiken vaten. Wie heeft hier ervaring mee?" – 1 jaar, 11 maanden geleden
@hoentie dat was 6 jaar geleden, nu is hij compleet vergaan
-
Robbie antwoordde op het onderwerp "In een keer een vaatje whisky vol stoken – ketel advies" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@hoentie 1 maken van een 50L bierfust. Voordeel is, met kleine aanpassingen je, er zowel als potstill, dan wel als een reflux kolom mee kan stoken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "In een keer een vaatje whisky vol stoken – ketel advies" – 3 jaren, 9 maanden geleden
@hoentie het is kwestie van plannen . Soms heb je meerdere dagen ergen voor nodig . Ik neem aan dat een jaar meerdere zaterdagen heeft . Ik heb een vat van 10 liter vol staan die staat al enige jaren… Read more»
- Meer laden