-
Leocello antwoordde op het onderwerp "Gin maken met T500 en botanical basket" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@jaapjanjoost Hartelijk dank! Maar als 15 gram per 43% een leidraad zou zijn dan is het dus een kleine 30 gram per 92%? Dus 1,5 liter 92% ongeveer met 50 gram botanicals geeft 3 liter gin ongeveer waar dan iets… Read more»
-
Ricooss antwoordde op het onderwerp "Welk gist gaat net iets verder…" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost geen flux gebruikt, alles wat ik gebruik komt uit de schuur van een loodgieter die extreem schone projecten doet. wel minimum aan loodgieters soldeer maar natuurlijk word hij eerst netjes schoongestookt. druivensuiker inderdaad ook nog aan gedacht maar begin… Read more»
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost die theelepel citroenzuur per kg suiker komt idd overeen met de 8gram citroenzuur die ik gebruik op 4kg suiker. Maar ik denk nu wel dat het woord INVERTEREN niet op zijn plaats is en we het beter het oplossen… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost theresa is bevoorrecht zij heeft op heeft schroot machines waar m3 tefelijk door heen kunnen .k Het kleinemolen uit mijn filmpje heb ik doorverkocht . Ik heb nog een oude hand molen met stenen. Ik gebruik meestal geeest mout… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren geleden
Geplaatst door: @robbert @jaapjanjoost wij hebben een landbouw bedrijf in Friesland en gebruiken graan walsen / schroot walsen mijn vader deed de mout er ook mee zo leerde ik dat . Als je wat meer wil weten wat de stokerijen… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren geleden
Geplaatst door: @robbert @jaapjanjoost wij hebben een landbouw bedrijf in Friesland en gebruiken graan walsen / schroot walsen mijn vader deed de mout er ook mee zo leerde ik dat . Als je wat meer wil weten wat de stokerijen… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost wij hebben een landbouw bedrijf in Friesland en gebruiken graan walsen / schroot walsen Als je wat meer wil weten wat de stokerijen gebruiken zou je beter kunnen vragen aan iemand die daar meer ervaring mee heeft .Die mijn… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost wij hebben hier een graanwals daarmee lukt het ook om een kleine hoeveelheid mout te walsen. Ik ken wel het filmpje hier op forum , whiskey maken beslag maken . Daarin zie je een oude graan molen met ijzeren… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost de gekiemde tarwe droog ik niet . Mijn heit noemde het groene mout . Bij anders als aardappels droogde hij het wel . Ik doe het net zo . Het verschil is iets met ensiemen . Wat dat is… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Aging" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost. Op hout rijpen toegevoegd in een glas of keramiek ook al is het hout in oppervlakte gelijk zal altijd ander resultaat geven dan vat. Je sluit het hout in de alcohol op in een glas terwijl het hout van… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aging" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost, met een vat of stukken hout in een glazen pot behaal je niet het zelfde resultaat. Met een vat heb je de smaak van het hout en het oxideren van de drank met lucht en juist het samen spel… Read more»
-
Larsje40 antwoordde op het onderwerp "Aging" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost Thnx voor de reactie. maar wat ik me dan vervolgens afvraag, is de smaak dan in principe wel hetzelfde als je een stuk eikenhout in een weckpot doet? of is de smaak enz toch anders dan dat je het… Read more»
-
AxelF antwoordde op het onderwerp "98%" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost Ik weet niet of hij het neutraliseerde of heeft weg gegooid . Ik kreeg nog meer dingetjes te zien met scheikundige testjes. Misschien haal ik door elkaar wat hij gebruikte . Ik heb alleen verwonderd gezien . Die man… Read more»
-
AxelF antwoordde op het onderwerp "98%" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost als u goed kunt googlen ziet u dat alcohol 98% ook gewoon te koop is . Als het te koop is is het te maken . Lijkt mij vrij logisch . Dus misschien kunt u Googlen hoe , ik… Read more»
-
AxelF antwoordde op het onderwerp "98%" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost ik heb dit van dichtbij gezien dat iemand van deze site 98% maakte met volgens mij watervrij kopersulfaat . Ik dacht niet dat het erg moeilijk was wat Robbert in zijn filmpje deed toen liet hij zien met zijn… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin, Jenever, Aquavit, Absint en andere "botanische" destillaten – deel je recepten" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost in begin vorige eeuw kwam de suikerbiet door teelt op hogere suikergehaltes en is men juist begonnen daar alcohol uit te stoken om de schaarse op te vullen van granen en ook om productie te vergemakkelijken en giedkoper te… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gin, Jenever, Aquavit, Absint en andere "botanische" destillaten – deel je recepten" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost IK heb eat gewerkt in destilleerrderijen ook waar jenever werd gestookt. dit is een jonge jenever zo als door gerenommeerd bedrijf nu ook gestook wordt . Voor oude jenever gebruik je een beslag van mais , rogge en… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost 95 graden is vrij hoog ook op de brug is 92,3 graden extreem . Wanneer je een alcohol zo schoon mogelijk wil strippen moet de brug temperatuur . 78,3 tot 81 graden zijn . ( Damp tempartuur acohol is… Read more»
-
Ronald71 antwoordde op het onderwerp "Sugarwash" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost dankjewel, zulke filmpjes daar heb ik heel veel aan, net als jullie tips..!! 👌👍😃
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 4 jaren geleden
@jaapjanjoost Bedankt voor de links, ga ze binnenkort eens doornemen. Turfmout wat ik zoek heb ik slechts een paar mogelijkheden gevonden en sommige zijn alleen in bulk te bestellen, dan heb ik het niet over 25 kg zakken 🤣
- Meer laden