-
Alchemist vind forumbericht "Hallo" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@wolfke Ik zou dan toch een koperen alambiek overwegen, whisky vaart daar het beste bij, brandy, cognac en armagnac meer bij een charantaise, maar is met een alambiek wel te doen. De 96% alcohol is leuk maar niet zoveel… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Foreshot, Heads, Hearts and Tails: altijd?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@arta380 je haalt het weg bij de laatste run die je doet, een whisky tweemaal gedestilleerd bij de tweede ronde, bij driemaal gedestilleerd bij de derde ronde.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Foreshot, Heads, Hearts and Tails: altijd?" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@arta380 Ondanks wat sommigen beweren gaat dat altijd op ja, wel geldt dat je bij het gebruik van sommige grondstoffen iets minder last hebt maar bij je laatste overhaal dien je de scheidingen te maken, ik gok dat Robbert deze… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@arta380 Dat zou moeten werken mits deze geen jaren oud is of een lange tijd ervoor geschroot is, beste kun je op max een dag ervoor schroten (vacuümverpakte zakken daargelaten). Als de mais nog hard was is de kans… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Hallo" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Welkom Wolfke,
Zoals al aangegeven is de serie moonshiners met een zak strooizout te nemen 😉 , er staat op dit forum meer als genoeg informatie om mee te starten, al een idee van welke ketel je wilt gaan gebruiken? -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meer beginners vragen" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@arta380 Welke mout heb je gebruikt? Niet toevallig een cara mout he? Die heeft door de hogere temperaturen van het eesten meestal weinig tot geen diastatisch vermogen over.
Qua hoeveelheid zou een diastatische moutsoort het moeten redden met de mais hoeveelheid. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Odin's Roggebrood Whisky. Tried and True Recipy" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@mariussenior Ik vermoed zoals eerder aangegeven dat je mogelijk last hebt van teveel aan foezeloliën, een mogelijkheid die ook in de industrie wordt toegepast is het zogenoemde chill-filtering, de drank flink koud maken en kijken of je een laagje bovenop… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@arta380 Welkom Art, Er zijn een aantal mogelijkheden om whisky te maken, ik ben al blij dat je geen suiker benoemt 😉. Het gebruik van granen en diastatisch mout (dat laatste zegt iets over enzymen zoals de amylases… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Wel of geen extra schillen bij verlagen alcohol percentage" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Het troebel worden van een limoncello is eigenlijk een goed teken, soms wordt dit ook wel het Ouzo effect genoemd, wanneer je gaat verdunnen worden de opgeloste oliën niet meer oplosbaar en wordt deze troebel. Wanneer dit gebeurd is afhankelijk… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Bier en vertier" – leuk 1 jaar, 7 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Terug van weggeweest" – leuk 1 jaar, 7 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Terug van weggeweest" – 1 jaar, 7 maanden geleden
Welkom Alrik,
Dat bier vrouwen ben ik wel benieuwd naar 🤣 .
Met granen werken blijft het leukste vind ikzelf en de extra moeite die het kost maakt de uiteindelijke drank meer dan goed. -
Alchemist vind forumbericht "2023 Wat heb je geleerd ?" – leuk 1 jaar, 8 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "Rum, mijn traject van begin tot einde" – leuk 1 jaar, 8 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@lemmy dubbel pitchen is wel een stapje hoger waarbij ik aanbeveel om eerst wat testjes te doen. Voor degene die meent dat je lukraak gisten kunt mengen is het verstandig om op te merken dat niet iedere gist even… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Eerste suikerwash" – leuk 1 jaar, 8 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste suikerwash" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@tonio percentage is niet iets waar ik op zou sturen, vooral niet als je begint. Snelheid van destilleren, of beter gezegd warmte toevoer en andere factoren kunnen een rol spelen. De veiligste methode qua smaak blijft proeven, in het… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "SG rum berekening?" – leuk 1 jaar, 8 maanden geleden
-
Alchemist vind forumbericht "SG rum berekening?" – leuk 1 jaar, 8 maanden geleden
- Meer laden