-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@marcel1966 je kunt binnen kort zelf helpen bij volgende tiny Marcel
Kan nog mooi voor jou vakantie -
ItsmeBlex antwoordde op het onderwerp "newby" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@marcel1966,
Hoi marcel, bedankt voor je reactie.
Kunnen we elkaar eens spreken( bellen)/ treffen?
Ik heb vervoer, afstand geen probleem
Vast bedankt
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@marcel1966 ik weet nog niet exact wanneer ik ga Stoken hangt af van wanneer de gisting klaar is . Zal rond 29 mei zijn inderdaad. Uiteraard het liefst binnen 24 uur na einde gisting moet het in de ketel. Laatste… Read more»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Gin maken met T500 en botanical basket" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@marcel1966 dat is hem 😀 ik noem hem wel eens grumpy . Maar hij is best aardig vooral als je hem appeltaart geeft.
-
Stefan antwoordde op het onderwerp "testdrankje voor mijn vrouw" – 3 jaren, 11 maanden geleden
Geplaatst door: @marcel1966
Als het in een week op is, was hij geslaagd 🙂
Mooi hè als je mekaar goed kent.
Mijn gevoel zegt wel dat dit een vanille bom word -
Stefan antwoordde op het onderwerp "*op verzoek gewijzigd * De Limonchallenge" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@marcel1966 idd. Ideaal voor mensen die niet van zout houden want ongezoutender vind je ze niet
-
Leocello antwoordde op het onderwerp "Minimaal temperatuur" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@marcel1966 – Hallo Marcel, bedankt voor je reactie. Ik had/heb het niet over mezelf, ik heb niet echt problemen met de geur of met het geborrel. Maar het was me niet geheel duidelijk in de vraag die gesteld is of… Read more»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste ontwerp" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@marcel1966 Wat een apart systeem! Is het bovenste vat een soort helm of juist een bijvat? Leuk ding!
-
Ricooss antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste ontwerp" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@marcel1966 mooi ziet er goed uit👌 Zal alle successen en fails delen
-
Notna antwoordde op het onderwerp "Master distillers" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@marcel1966 @stephan Ik ben het helemaal met jullie uitspraken eens, en wat zouden we moeten zonder Robert op dit forum.
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Master distillers" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@marcel1966 niet ál te veel veren in zijn achterste stoppen 😉 ! Anders gaat hij nóg verder naast zijn schoenen lopen 😜 !
-
Chriswisky antwoordde op het onderwerp "Topic 2000 ChrisV Moonshine" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@marcel1966 dat is te veel om door te sturen.voor nog geen € 5.00 heb je de Nieuwe Revu
-
Ricooss antwoordde op het onderwerp "Welk gist gaat net iets verder…" – 3 jaren, 12 maanden geleden
@marcel1966 bedankt voor de reactie Marcel. ik ben een beginner en snel en veel zoals jij beschrijft dat krijg ik wel voor elkaar met turbo gist kool en clear etc, daar ben in van overtuigd. en zal er ook niet… Read more»
-
dumo antwoordde op het onderwerp "Welk gist gaat net iets verder…" – 3 jaren, 12 maanden geleden
Geplaatst door: @marcel1966
Om een goede drank te maken zul je moeten leren geduld te hebben.En graag afwassen, afwassen en nog eens afwassen.., en daarna ontsmetten. 😏
grts.
Dumo -
Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
@marcel1966 Invertsuiker Vercosine 80 25Kg van Cosun beet company voor banket bakkers heeft een ph waarde tussen 2.0 en 4.5 en wordt geproduceerd door zuur. Zie tabel https://www.cosunbeetcompany.nl/toepassingen/voeding/suiker-voor-de-industrie/vloeibare-producten/invertsuikerstropen Van een banketbakker weet ik dat ze 700ml water per kg suiker……[Verder lezen]
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
@marcel1966 het klopt dat je maar een deel inverteren kan in 40 min . Temperatuur en zuur zijn nodig voor het omzetten . Vooral in het deel geïnverteerd neemt het gist het ongeinverteerde deel mee . Het eigen enzym van… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
@marcel1966 ik neem aan dat je geen vergisting start met een pH van 3,6, dus invertase ligt sws lager voor de enting vd gist. Gist wat zelf de suiker nog moet splitsen geeft meer vervuiling. Tijd van inverteren voor de… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
@marcel1966 Je kunt calcium Carbonaat toevoegen en ook wel natrium bicarbonaat . Maar voor een suikerbeslag gebruik je (geïnverteerd) suiker , citroenzuur , water , bakkersgist en gist voeding b.v. Dap . Dit destileer op op 78,3 tot 81 graden. … Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
@marcel1966 het is de calsium in de melk die iets zachter maakt . Je kunt echt beter dan ook desnoods een paar eierdoppen erin doen voor hetzelfde effect . Het melkzure bacteriën zal eerder over slaan naar een dalen van… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren geleden
@marcel1966, ik weet niet hellemaal wat je bedoel, maar het inverteren doe je in een paar liter water en dan is de verhouding citroenzuur heel hoog. Daarna voeg je water toe en dan bepaal je de ph(net voor of tijdens… Read more»
- Meer laden