Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

marcel1966

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van marcel1966

@marcel1966

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 4 jaren geleden

    @marcel1966 je kunt binnen kort zelf helpen bij volgende tiny Marcel
    Kan nog mooi voor jou vakantie

  • Profielfoto van ItsmeBlex

    ItsmeBlex antwoordde op het onderwerp "newby" – 4 jaren geleden

    @marcel1966,
    Hoi marcel, bedankt voor je reactie.
    Kunnen we elkaar eens spreken( bellen)/ treffen?
    Ik heb vervoer, afstand geen probleem
    Vast bedankt
     
     
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @marcel1966 ik weet nog niet exact wanneer ik ga Stoken hangt af van wanneer de gisting klaar is . Zal rond 29 mei zijn inderdaad.  Uiteraard het liefst binnen 24 uur na einde gisting moet het in de ketel. Laatste…   Read more»

  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Gin maken met T500 en botanical basket" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @marcel1966 dat is hem 😀 ik noem hem wel eens grumpy . Maar hij is best aardig vooral als je hem appeltaart geeft.

  • Profielfoto van Stefan

    Stefan antwoordde op het onderwerp "testdrankje voor mijn vrouw" – 4 jaren, 1 maand geleden

    Geplaatst door: @marcel1966
     
    Als het in een week op is, was hij geslaagd 🙂
     
     

    Mooi hè als je mekaar goed kent.
     
    Mijn gevoel zegt wel dat dit een vanille bom word

  • Profielfoto van Stefan

    Stefan antwoordde op het onderwerp "*op verzoek gewijzigd * De Limonchallenge" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @marcel1966 idd.  Ideaal voor mensen die niet van zout houden want ongezoutender vind je ze niet

  • Profielfoto van Leocello

    Leocello antwoordde op het onderwerp "Minimaal temperatuur" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @marcel1966 – Hallo Marcel, bedankt voor je reactie. Ik had/heb het niet over mezelf, ik heb niet echt problemen met de geur of met het geborrel. Maar het was me niet geheel duidelijk in de vraag die gesteld is of…   Read more»

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste ontwerp" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @marcel1966 Wat een apart systeem! Is het bovenste vat een soort helm of juist een bijvat? Leuk ding!

  • Profielfoto van Ricooss

    Ricooss antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste ontwerp" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @marcel1966 mooi ziet er goed uit👌 Zal alle successen en fails delen

  • Profielfoto van Notna

    Notna antwoordde op het onderwerp "Master distillers" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @marcel1966 @stephan Ik ben het helemaal met jullie uitspraken eens, en wat zouden we moeten zonder Robert op dit forum.

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan antwoordde op het onderwerp "Master distillers" – 4 jaren, 1 maand geleden

    @marcel1966 niet ál te veel veren in zijn achterste stoppen 😉 ! Anders gaat hij nóg verder naast zijn schoenen lopen 😜 !

  • Profielfoto van Chriswisky

    Chriswisky antwoordde op het onderwerp "Topic 2000 ChrisV Moonshine" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 dat is te veel om door te sturen.voor nog geen € 5.00 heb je de Nieuwe Revu

  • Profielfoto van Ricooss

    Ricooss antwoordde op het onderwerp "Welk gist gaat net iets verder…" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 bedankt voor de reactie Marcel. ik ben een beginner en snel en veel zoals jij beschrijft dat krijg ik wel voor elkaar met turbo gist kool en clear etc, daar ben in van overtuigd. en zal er ook niet…   Read more»

  • Profielfoto van dumo

    dumo antwoordde op het onderwerp "Welk gist gaat net iets verder…" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    Geplaatst door: @marcel1966
    Om een goede drank te maken zul je moeten leren geduld te hebben.

    En graag afwassen, afwassen en nog eens afwassen.., en daarna ontsmetten. 😏 
    grts.
     
    Dumo

  • Profielfoto van Jaapjanjoost

    Jaapjanjoost antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 Invertsuiker Vercosine 80 25Kg van Cosun beet company voor banket bakkers heeft een ph waarde tussen 2.0 en 4.5 en wordt geproduceerd door zuur. Zie tabel https://www.cosunbeetcompany.nl/toepassingen/voeding/suiker-voor-de-industrie/vloeibare-producten/invertsuikerstropen Van een banketbakker weet ik dat ze 700ml water per kg suiker……[Verder lezen]

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 het klopt dat je maar een deel inverteren kan in 40 min .  Temperatuur en zuur zijn nodig voor het omzetten . Vooral in het deel geïnverteerd neemt het gist het ongeinverteerde deel mee . Het eigen enzym van…   Read more»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 ik neem aan dat je geen vergisting start met een pH van 3,6, dus invertase ligt sws lager voor de enting vd gist. Gist wat zelf de suiker nog moet splitsen geeft meer vervuiling. Tijd van inverteren voor de…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 Je kunt calcium Carbonaat toevoegen en ook wel natrium bicarbonaat . Maar voor een suikerbeslag gebruik je (geïnverteerd) suiker ,  citroenzuur , water , bakkersgist en gist voeding b.v. Dap . Dit destileer op op 78,3 tot 81 graden. …   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 het is de calsium in de melk die iets zachter maakt .  Je kunt echt beter dan ook desnoods een paar eierdoppen erin doen voor hetzelfde effect . Het melkzure bacteriën zal eerder over slaan naar een dalen van…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966, ik weet niet hellemaal wat je bedoel, maar het inverteren doe je in een paar liter water en dan is de verhouding citroenzuur heel hoog. Daarna voeg je water toe en dan bepaal je de ph(net voor of tijdens…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens