Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

marcel1966

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van marcel1966

@marcel1966

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966, 10 minuten is te kort om de suiker te inverteren, 20 minuten is krap aan en 40 minuten is voor de zekerheid.

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 Hey Marcel Ik zet de grote ketel suiker plus water en citroen gewoon op de houtkachel in de winter.  Het pruttelt een avondje, snachts afkolen en in de ochtend gist erbij Zomer is natuurlijk anders want dan staat die…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 ik kan druivensap nog beetjes voorstellen als toevoeging maar volle melk? 
    Volle melk toevoegen  is de Russische YouTube variant van de Amerikaanse   tomaten puree kneierij .
     
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    Geplaatst door: @marcel1966 @psychonaut Ik maak 25ltr suikerwash als volgt, ik neem 4,5 kg suiker, inverteer in 4ltr kokend water met 8gram citroenzuur, wel blijven omroeren gedurende ongeveer 10 min. tegelijk in een 2e pan breng ik 2ltr water aan…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "DAP invloed PH waarde" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 dap is geconcentreerd en wordt goed opgenomen . Er is zeer weinig in verhouding van nodig . Gekookte rijst is prima vervanger maar wat haver bevat meer voeding stoffen . Nadeel daarvan is je hebt meer nodig en hoewel…   Read more»

  • Profielfoto van NaFets

    NaFets antwoordde op het onderwerp "Bedanken, voorstellen en gelijk vragen" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966
    Dit is de eerste keer dat ik een foto hier upload, lukt het nu wel?
     
     1619448694-IMG_2398_1.jpg

  • Profielfoto van Stefan

    Stefan antwoordde op het onderwerp "Mijn ketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 weg gaan het zien. Kosten vond ik wel een dingetje, omdat het allemaal nieuw is

  • Profielfoto van Robbie

    Robbie antwoordde op het onderwerp "Vintage Badel Sljivovica Old Plum Brandy" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 wel met gemixte schapen/koe kaas dan he… hier in NL komt de fetta van Lidl in de buurt

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 je ben al tevreden over je drankjes en dat is al heel wat. En het maken van kleine stapjes vind ik ook een goed idee. Ik ben zelf ook net begonnen met die verse kruiden, ik had net dat…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 het is altijd prima als je een drankje maak wat je lekker vindt. Maar het gebruiken van losse verse kruiden is van een heel ander niveau. Het dropshot recept van Robbert is lekker maar ook medicinaal te gebruiken. Jouw…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Troebel / blind slaan" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 nee kan geen kwaad voor de gezondheid .  Je kunt het gewoon drinken . 
     

  • Profielfoto van PatBolk

    PatBolk antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen….." – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 Nit jans 100% Limbo; mieng Oma woar enne Pruus en d’r Opa is wie hea jonk woar oes Drenthe (Emmer) noa Kirchroa jetrokke um in de koel tse sjoefte! Danke, Is waal klenge Alquitara maar ich drink och nit…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "6 thermometer sensors op een chinese still" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 ik zeg niet dat temperatuur meting verkeerd is . Sterker de brug temperatuur en temperatuur van kooknat zijn twee zeer goede leidraden . Alleen je kunt niet met een grafiek uit 1 of 2 verschillende ketels een algemeen standaard…   Read more»

  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Iets terughoudend maar nieuwsgierig." – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 ik ben niet zeker maar ik had begrepen dat het Amerikaanse gallons is dat is toch 3,8 liter .dan is het 133 liter .  . Ja ik had mijn zin erop zet .is kompleet met  Koeler en een tumper…   Read more»

  • Profielfoto van Ton

    Ton antwoordde op het onderwerp "Koperen melkbus" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966  geen idee! zal het is bereken , ik gok 12 liter. En idd mooie ketel ben er blij mee😄

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Nieuwe beleving" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966, toch wel fijn in deze corona tijd, als is dicht horeca, musea, bioscoop, dierentuin en noem maar op en Gleu66 krijg een rondleiding en ook nog drank, het leven is niet eerlijk. Ik ben gisteren  in de supermarkt geweest,…   Read more»

  • Profielfoto van Harryd1969

    Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Nieuwe ketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 ik blijf ook zeker erbij hoor! Maar op de telefoon zie je in 1 oogopslag alle temperaturen op de verschillende plaatsen. Op de display zie je 1 van de sensoren weergegeven en moet je dus zelf selecteren welke probe…   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Nieuwe ketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 wat een luxe allemaal! Leuk.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "98%" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966 percentage van alcohol voor likeuren is afhankelijk van soort likeur.  Wat is het karakter wat je uit de alcohol wil laten meekomen .  Daarnaast zit je ook met kruiden en smaakstoffen hun oplosbaarheid . Wat wil je oplossen en…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "98%" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @marcel1966, als eerste is het voor de smaak totaal onzinnig om je basis alcohol van 94% naar 96%(of hoger) te brengen en misschien wordt je uiteindelijke drankje alleen maar minder van smaak(door al die trucjes). Het wordt vaak gedaan om…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 7 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens