-
zoef antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 4 maanden, 4 weken geleden
@mccorner : Wat leuk dat je zoveel later de weg naar Apeldoorn hebt gevonden en in het bijzonder naar “onze Öz”. bizar groot hè. Ook wanneer je niet van stoken houdt maar wel van eten/koken een klein paradijsje 😃. ik ben… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo, wij zijn de Stookcie!!😍" – 6 maanden, 1 week geleden
@mccorner het manipuleren / verouderen/ rijpen van dranken met u v , i r , led , röntgen of andere licht of straling ,warmte is al oud en het werkt redelijk goed. Heeft zeker invloed . B.v. Whiskey opslaan onder… Meer lezen»
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Still spirits gin botanicals" – 6 maanden, 1 week geleden
@mccorner ja, lijkt mij ook een veilige keuze. En dan zien we het wel… als het niks is dan strippen we het wel weer 😉
-
RumDiDum antwoordde op het onderwerp "Still spirits gin botanicals" – 6 maanden, 1 week geleden
@mccorner dank voor je reactie. Ik las echter op de verpakking en de website distilleer instructies… zie foto
17008547132916679478251914491437.jpg -
rinus55 antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 6 maanden, 1 week geleden
@mccorner netjes hoor, lekker zo een eigen ruimte
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 6 maanden, 1 week geleden
@mccorner erg mooi!!
-
RummyDummy antwoordde op het onderwerp "2023 Wat heb je geleerd ?" – 6 maanden, 1 week geleden
@mccorner ziet er super uit echt een eigen plekkie! Maar goed dat het plafond omhoog gaat 😆
-
Stokey antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 9 maanden, 3 weken geleden
@mccorner thanx!
Dat klinkt wel oke, het is een rum turbogist, dus ik denk dat het wel goed komt dan. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 10 maanden, 3 weken geleden
@mccorner dit een een degelijk en heel oud recept dat iets door de tijd is aangepast wat ik ooit via app heb gedeeld. Calcium oxide word vaak vergeten maar is essentieel voor goed resultaat.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 10 maanden, 3 weken geleden
@mccorner speciaal voor jou heeft dat topic al een tijd stilgelegen 🤣 , zal na de zomer weet wat activiteit laten zien daar.
-
kena1979 antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 10 maanden, 3 weken geleden
@mccorner waar staat dit recept ergens, dan kijk ik er ook eens naar.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "professionele moderne " dunder "" – 10 maanden, 3 weken geleden
@mccorner wilg bevat ook zuren En maltase. Carbonzuren / boterzuur. Beter is acasia deze bevat ook bifidum bacteriën die helpt bij vorming can boterzuur. Dit helpt weer bij afbraak , omzetten van stoffen en samen met zwavelzuur weer estervorming. (… Meer lezen»
-
Tjerk antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@mccorner , hoi, ik ben ook nieuw hier en zit ook vol met vragen. Hoe bereken je de verdunning naar 40%, misschien denk ik te moeilijk. Ik heb de turbo gist gekocht bij Jan, is het dan ook verstandiger om… Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Ouzo recept gezocht" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@mccorner ik heb jou recept ook gemaakt en deze is boven verwachting goed gelukt, ruikt zalig en vol van smaak
-
Cocosbwoone antwoordde op het onderwerp "Zijn hier ook stooksters welkom?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum vraag" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@mccorner het aantal keer overhalen hangt af van product, type ketel en daarbij ook vaardigheid. In principe stook je een rum 2 x ook zijn er wel die 3 x stoken. Eerste maal stook je rauwe beslag helder. 2e keer… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum vraag" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@mccorner. De dranken die maar 1 keer gestookt worden zijn meestal met een soort kolom ketel gestookt. Met een alambiek zou ik minimaal 2 keer stoken, dan heb je genoeg percentage na het maken van je cut’s. Ik persoonlijk stook… Meer lezen»
-
maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@mccorner bedankt voor je antwoord. Hoeveel bakkersgist voeg je dan toe en hoeveel suiker? En ook aanvullen tot 25l?
En in welke maten maak jij je cuts? -
maart229 antwoordde op het onderwerp "1e run met de t500, gelijk ook wat vragen :)" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@mccorner bedankt Voor je reactie.
- doe je beide runs op dezelfde temperatuur? Of verschillend? En welke temperaturen houd jij aan?
- En als je verdunt, krijg je dan je 2e run netzoveel alcohol er uit en met dezelfde percentage ?
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Pekmez experiment" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@mccorner thnx ik zit nu op 1015
- Meer laden