Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 3 uren, 6 minuten geleden

    Dit jaar wordt een goed jaar voor mijn juracon.
     IMG_20250606_201030630.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 8 uren, 48 minuten geleden

    @tom182 niet nog eens bijvoegen . Afwachten en als er geen verandering is na 5 dagen stoken

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 8 uren, 50 minuten geleden

    @gerard01 eerst 0,8 liter toevoegen.  Jr kunt altijd na zoeten .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Dropshot maken" – leuk 1 dag, 6 uren geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 1 dag, 6 uren geleden

    @tom182 wanneer iets staat te gisten ook al is het traag NOOIT in roeren  ! 40 gram unibrew is op 20 – 25 liter eigen echt het minimale.  Het is een vergelijkbare met bakkersgist. Wacht nog een weekje af  ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00" – 1 dag, 12 uren geleden

    @big-g Hey, ja ik ben er tot 13.00

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Opruiming 32 liter Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00" – 2 dagen, 23 uren geleden

    @zoef bij deze gereserveerd. Jij komt wel donderdagavond?

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Opruiming 32 liter Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00" – 2 dagen, 23 uren geleden

    @bewust 
    Hoi Bert, ja dat kan wel hoor. Ben er tussen 09.00 en 13.00 op dinsdag!

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum posted a new topic "Opruiming 32 liter Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00" – 3 dagen, 11 uren geleden

    Ik heb nog 37 stuks van deze grote Rietmelasse Cans staan. Nog dikker en puurder dan jullie gewend zijn. Deze kunnen niet verzonden worden vanwege het gewicht. Voor 25,00 per stuk mogen ze weg. Dus een groot voordeel ’t.o.v. de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Dropshot maken" – 5 dagen, 2 uren geleden

    @mccorner  waarom surrogaat dropshot met smaak en kleurstoffen maken terwijl het immers niet moeilijk is om een gezond product te maken .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 5 dagen, 3 uren geleden

    @tom182 klopt maar je gebruikt het verdunt naar 12 % .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert vind forumbericht "Sugarwash aanvullingen?" – leuk 5 dagen, 3 uren geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 5 dagen, 3 uren geleden

    @big-g het lost inderdaad ook op in water op kamertemperatuur maar bij hogere temperaturen lost het sneller op en het help bij inverteren  . Geinverteerde suikers ( mono saccharide )vergist sneller en met minder afval dan gewone tafel suiker. (Disaccharide) …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Naloop" – 6 dagen geleden

    @kees22 kook temp van ethylcarbamaat is 185 gr  .  Je zou dus denken dat het niet overkomt maar net als andere alcoholen bind het zeker omdat het al ethyl moleculen bevat aan ethyl.  Het lift mee  .   Nee je liegt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer whisky" – 6 dagen, 10 uren geleden

    @tom182 wanneer je niet de 80 gr stap doet blijven er inderdaad nog actieve enzymen.  Nu is het niet alleen de alfa en bèta maar ook een aantal aan coenzymes. Deze kunnen zeker nog invloed hebben op smaak vorming en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum vind forumbericht "Liquid Rye Malt Extract! En de Barrel 674 komt waarschijnlijk terug ?" – leuk 6 dagen, 14 uren geleden

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Liquid Rye Malt Extract! En de Barrel 674 komt waarschijnlijk terug ?" – 6 dagen, 14 uren geleden

    @big-g dit is een hele oude actie uit 2020 en is niet meer besxhikbaar helaas.. Ik heb enkel nog de zakken die nu op de site staan. Met gratis whiskygist als je er 2 neemt.

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Liquid Rye Malt Extract! En de Barrel 674 komt waarschijnlijk terug ?" – 1 week geleden

    @big-g welkom op ons leuke forum! De Barrel 674 wordt niet meer gemaakt. Maar ik heb een goed alternatief. Het moutextract in deze pakketten is dezelfde als die in de Barrel 674. als je 2 van deze bestelt heb je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wodka mash" – 1 week, 6 dagen geleden

    @kobussie tomaten puree wordt alleen door onnozele kneijers gebruikt die naar slechte moonshiners filmpjes hebben gekeken .  Dat geeft ook geen enzymatische werking . Het verzuurd alleen .   Wodka maak je met graan en mout , aardappelen met mout of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zuiver amoniac" – 2 weken, 1 dag geleden

    @johans door nog aanwezige organische resten of nog resten van sulfiden gevormd uit vergisting of toegevoegde stoffen bij vergisting kan bij nog fout ph waarde amoniak vorming komen.

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 4 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 5 dagen geleden

  • Eerste keer whisky

    Door tom182 6 dagen geleden

  • boiler 120 liter te koop

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens