Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden, 1 week geleden

    @kees22 gierst is te mouten . Ook hier geld tussen elke stap ook spoelen.  En goed uitlekken mag niet te vochtig zijn . Je krijgt anders zeer snel last van schimmel.  De gist maak ik lauw  zelfde temperatuur als  waar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden

    @bcnx71 de laatste keer dat ik fermentis had was door kennis meegenomen. Ik weet niet waar zij dit haalde. Redstar verkrijg ik via destilleerderij waar wat freelance.  Ik maak 90% van de gisten die ik gebruik zelf . Kijk even…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 1 week geleden

    @bcnx71 voor 25 liter gebruik je 3 -4 gr per liter voor 100 liter 3 gr per liter  
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 5 maanden, 1 week geleden

    @mana leuk te horen dat het goed is gelukt.
    Ik zal zelf ook weer eens wat er nog van staat proeven   Filmpje is bijna 5 j . Dus tijd genoeg gehad om geheel te rijpen. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rumo vroeger had ik die nieuwsgierigheid wel . Maar al jaren doe ik meer op de manier van inschatting wat mijn beslag gaat vormen. Dan een eind van de stook even proeven en zien of ik het nog iets moet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 5 maanden, 1 week geleden

    @kayp roeren tijdens gisting wil zeggen dat je zuurstof inbrengt.   Wanneer er zuurstof aanwezig is gaat gist knop vormen en zet weinig suikers om in alcohol maar produceert wel zuren als ook azijnzuur  . Dan heeft gist weer tijd nodig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rumo valt mee.   Ik heb voldoende staan om de tijd mee te vullen zodat de rest kan rijpen. En daarbij er staat voldoende voor de rest van mijn leven te drinken  in de kelder en wat overblijft is dan voldoende…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 5 maanden, 1 week geleden

    @diederrick waarschijnlijk is er toch een fout in het apparaat waardoor er geen verzadiging kam plaatsvinden.  En er zou te weinig alcohol nog aanwezig kunnen zijn . Maar in principe zou tijden het stoken het percentage in de damp lang…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 1 week geleden

    @kees22 t is net als met dure Wijnen . Er zijn inderdaad goede en minder goede whiskey’s maar is ook kwestie van smaak.  En vergeet niet status .   Er zijn nog steeds mensen die willen laten zien dat ze iets…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rumo ja je moet altijd laten Rijpen .
    De tijm likeur gemaakt voor het filmpje heeft na maken slechts 6 maanden overleefd. 😋 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 5 maanden, 1 week geleden

    @dirkkampen   daar is heel veel over uit te leggen maar is ook vrij complex  . Ik probeer een kleine hopelijk begrijpbare uitleg te geven in paar voorbeelden . Wat uitmaakt is o.a. productie jaartal , leeftijd  en oplage . Bepaalde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rumo heb je een zoete ruby port gebruikt ?  Dat Zuur zou kunnen door een iets wrange port te gebruiken. .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand bekend met deze alambiek?" – 5 maanden, 1 week geleden

    @abedelange een Alquitara is breder in zijn kunnen dan een dergelijke potstill

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Iemand bekend met deze alambiek?" – 5 maanden, 1 week geleden

    @abedelange prima apparaat om dranken als slivovits , palinka , ouzo e.d. mee te stoken. 
    Maar je zak er ook prima een bourbon mee kunnen stoken of een Irish whisky.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 5 maanden, 1 week geleden

    @skoelie met gistvoedigszout ( dap ) is marmite eigenlijk overbodig.
    De starter lijkt zo oke. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tips alcohol 96%" – 5 maanden, 1 week geleden

    @skyliner als je op google intoets ” alcohol 96 % ”  krijg je diverse online shops er voor.   Hobbyisten stoken uitsluitend voor eigen gebruik kleine hoeveelheden die gedoogd zijn.  Verkoop is strafbaar.I Ook het aanzetten tot verkoop of destilleren voor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 geld voor de meest fruit soorten.  B.v. o.a. Ananas, kers en banaan niet noodzakelijk.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergistings temperatuur" – 5 maanden, 1 week geleden

    @rummy-dummy bakkers gist werkt het beste tussen 21 en 25 graden in meeste gevallen.  Maar look de viscositeit van de te vergisten massa heeft invloed .  Wat heel belangrijk is is ook dat de temperatuur onderin , midden en top…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gelei vorming" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @manonh82 het fruit inderdaad even 1 min de kook erover   . Let op dus niet fruit im koud water zetten en opwarmen tot koken . Maar fruit in heet water dumpen of overgieten met heet water en dan even doorkoken. …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 5 maanden, 2 weken geleden

    @bert1985 proeven , ruiken  en letten op helderheid.  Zodra troebel wordt stoppen .  Zodra de de alcohol niet meer proefbaar is stoppen. Je kunt ook paar druppels op lepel doen . Als het niet makkelijk meer ontbrand stoppen.  ( Bij…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 1 dag geleden

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 1 week geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens