-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vlokken in likeur" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@odevie je kunt ook met eiwit klaren . Ooit heb ik dit topic gestart daar staan verschillende methoden in om ook dit soort problemen aan te pakken : MeeKlaren , Ontgeuren en Smaak Verbeteren – Vervuiling na klaren kun je… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vlokken in likeur" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@odevie witte vlokken kunnen bestaan uit stollende etherische oliën , uit kristalliseren van suikers en ook neerslaan van mineralen als je bijvoorbeeld gewoon kraanwater gebruikt .
Met Vislijm of caseïne klaren heb je de drank weer helder en vrij van vlokken -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een volgende stap" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@wervince met herdestilleren na maceren haal je de minder gewenste delen en smaken weg. Neem Bijvoorbeeld de tannines uit de schilletjes van zaden die ook in de alcohol worden opgenomen bij macereren. Lagere foezels die aardse smaken brengen . Eventueel… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Gistvat en warmtelint" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Nee, de riem is aan of uit. Wel wordt je emmer warmer als je de riem onderaan de emmer plaatst en minder warm naarmate je hem hoger plaatst. Je krijgt er een thermische sticker bij zodat je de temperatuur van… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Gistvat en warmtelint" – 3 jaren, 4 maanden geleden
De heatbelt die je op stookwinkel kan kopen is direct warm als je hem jn het stopcontact stopt. En dat blijft hij ook. Dus geen bimetaaltje. Ik kan in mijn loods zelfs als het tegen de 0 graden is mijn… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@tedestillaat charantaise is niet echt geschikt voor whiskey. . De alquitara kun je ook prima gebruiken voor whiskey en voor fruit dranken is het een absilute winnaar. Alleen ze zijn iets lastiger om mee te werken maar dat is kwestie… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@tedestillaat als je uitgaat van dat je gemiddeld altijd met rond 20 liter batch werkt mun je het beste kiezen voor een ketel inhoud van 30 liter . Vulhoogte is 2/3 van inhoud aan te bevelen. . Een brander zou… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@tedestillaat welkom op het forum . Ik lees dat je al ervaren bent met brouwen . Hoewel basis van bier bereiden lijkt op whisky zit er toch eel flink verschil. Ook lees ik dat je whiskey en Calvados wil gaan… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@lambik een wijn die verkeerd is gaat naar azijn ruiken en ook zal er veel depot in de fles zitten. Wel of niet hangt nuet zozeer van prijs af ook duurdere wijnen kunnen minder geschikt zijn . Een kleine indicatie… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@lambik door de koelbak op de ketel in plaats van aparte koeler kun je meer sturing geven . Is iets breder in gebruik betreft .
Is alleen wel wat lastiger soms om mee te werken maar kwestie van wennen. .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tip en weetjes uit de oude doos . Wat te doen bij ?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@moonshiner79 je kunt in principe bij elk suiker beslag calcium gebruiken. Ja het zal iets uitmaken maar een graan zal altijd zachter blijven . Misschien vind je de suiker en graan alcohol naast elkaar niet zo groot verschil maken maar… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een volgende stap" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@wervince als je een goede graan alcohol stookt en je stookt daarmee een graan brandewijn of een jonge jenever of een gin. Deze stook je zoals het hoort !! Dus alcohol via een kruiden mand . Dan heb je dranken… Read more»
-
Robbert liked forum post "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Voor iedereen die al lange tijd op een Alquitara aan het wachten is, we hebben alle Tiny Alquitaras maar ook de grotere formaten weer allemaal op voorraad!
Klik hier hoor het assortiment
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Een volgende stap" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@wervince een brandende wijn van fruit. Is dan een keus. Maar als je iets “drinkbaars” met toelaatbare smaak wil hebben dat je snel kunt drinken dan kom je in de essances ,alcohol en siroop roeren uit . Een echte likeur … Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Sinaasappel-koffielikeur 'Quarante-quatre'" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@uridium Af en toe een beetje proeven, dit wordt heel snel heel erg lekker.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sourmash, bourbon en moonshine." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus sourmash is ook als een standaard goede bourbon of whiskey te koop . De moonshiners methode is ruig , vaak meer suiker alcohol en tekenend voor goedkoop ” drank ” maken meer voor een alcohol buzz dan een drank… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "clearing agent toevoegen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@freestyledaan als je iets boddy mist en verder Weinig wil veranderen kun je glycerine toevoegen om toch meer body te krijgen
-
Stephan liked forum post "Help" – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Help" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist bij eerste overhaal stoppen voor het troebel wordt .
- Meer laden