Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "sugerwash" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    Als je de temperatuur niet kunt halen kun je bijvoorbeeld warmte matjes gebruiken die ook voor reptielen terraria zijn te krijgen .  Als er een goede gisting is Is er een  laag van co2 aan opppervlakte die het beslag beschermt …   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "vraag mbt brouwketel" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @rumo het ging om of je van een brouwketel  een stookketeltje kunt maken . Maar het kost geld en tijd.  Des te meer je investeert in tijd en materiaal des te meer je eruit haalt .  ja ook de t500…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @alchemist zit het vol glas of is het nog te reden.  Kiemen van mais gaat vrij vlot. Als je ruim spreid 5 tot 8 cm  op een plaat met een vochtige katoenen doek   en een vochtige doek eroverheen  af en…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "vraag mbt brouwketel" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @larsje40 het apparaat is zeker wel aan te passen . Hij is beter  regelbaar en degelijker dan een aantal soort gelijke ketels . De simpelste manier is een bovendeel te gebruiken van een koperen tagine.  Deze opmaat maken en iets…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus Ik gebruik voornamelijk naslag uit de industrie .  Dat is toch wat uitgebreider en zinvoller .. , meeste illustratie’s zijn getekend . tja , mouten is over  een paar dagen verspreid nu en dan even er mee bezig zijn…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @mccorner als ik iets rook komen buren kijken of ik aal of makreel over heb.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @alchemist als ze op flats in de stad een gezellige houtbrander of vuurschaal op het balkon kunnen hebben dan kan een rook moment ook niet grote problemen wezen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @alchemist het zelf mouten en eesten zal ook sneller zorgen dat je de mout kunt krijgen die jou ook de islay smaken gaat doen benaderen . Zwaarder roken , beter roosteren  , bloemerige en fruitige smaken krijg je toch het…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus volkomen stookboek is ook zo een boekje van hobbyesten voor hobbyisten.Niet een hoogstaand meesterwerk . Maar ik denk ook dat het komt doordat allerlei regels hebben jaren lang gezorgd dat de ambacht wat werd vergeten.  En nu om het…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Mountain Dew" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @alchemist als je toch een oven gaat gebruiken laat dan de ovendeur open je moet niet braden of poffen maar het vocht kwijt.  En regelmatig door scheppen. . Je kunt het ook gewoon drogen op of boven een warme c.v….   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @pikketanus het is ook kinderlijk eenvoudig  daarom snap ik niet waarom zo weinig mensen zelf mouten. Zeker voor het whiskey maken kun je daar juist het onderscheid maken .  Maar wat ik mij ook afvraag is staat het dan niet…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @st3v3nsz strooi het erin het zakt vanzelf 
     Niet roeren en inder daad niet te vaak deksels eraf

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @st3v3nsz baking soda is inderdaad natrium bicarbonaat .
    Voorzichtig bij voegen . Niet met te grote scheppen tegelijk. .. afgestreken theelepel   en dan even wachten en opnieuw evrn meten. .
    Weinig bijzonders te zien op foto. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "SG blijft hoog na 4 weken" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @st3v3nsz voor een verhoging van bijna 2 punten kunnje ook natrium bicarbonaat gebruiken  of soda. 
     
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Hollandsche CCVM ketel" – 3 jaren, 5 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @roxyjai ik haal mijn mais zelf bij de graanmolen in Burdaard . Maar ook hier kun je prima terecht  : https://www.demolenwinkel.nl/product/maiskorrels-25-kg/

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hoelang hout in fles laten zitten" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    Ook maakt voor de tijd van aan hout bloodstelling uit de hoeveelheid hout snippers /  stookjes /blokjes .  Wat voor hout het is . Hoe lang heeft het hout gelegen . Ligt het al een paar jaar zal het minder…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Aardappel vodka van patat" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie schrapen of schillen is wel verstandig. De schil zit vervelende stofjes in die muffe smaak geven  Met enzymen breek je cellen open en knip je de suiker ketens stuk .  koken en vriezen zijn distructief voor cellen en ketens…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Aardappel vodka van patat" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @odevie  Inderdaad je kookt de aardappelen en dan temperatuur laten zaken tot 67 graden met citroen zuur of fosfor zuur ph op 5 ,5 zetten.  ( Aardappel hebben zelf een ph van rond 6,1 en nederlands water zit tussen 6…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @michrd het Door koken is enkele minuten .  Het hoeft niet geheel gaar . De verhouding voor mout en mais is minimaal 1 kg mout op 10 kilo maar is beter om 2 kg te gebruiken. . Voor een bourbon…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens