-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@moonshiner79 de eerste paar dagen is vaak de heftigste activiteiten inderdaad na enige tijd neemt het wat af en zal her gestadig door gaan . Ja dat klopt in de eerste periode zakr ph maar als goed is blijft het… Read more»
-
Robbert liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Toch maar eens voorstellen :)" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Welkom op dit forum . Er valt hier een hoop info te vinden . Betreft bruggeman is de alcohol tolerantie gemiddelde 12 % In goed milieu. Je wil schone alcohol en daarom ook het van Amerikaanse kneiers afkomstige birtwatchers proberen … Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tussentijdse of eind SG bepalen" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Als je merkt dat er veel activiteiten zijn is beter om de ketel niet te openen . En ook beter om de co2 laag aan oppervlakte niet te doorbreken . Er een dobber meerdere keren insteken is ook noet verstandig. … Read more»
-
Stephan liked forum post "walnoot likeur 2" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@aton je verliest iets bij destileren in voor en naloop en wat achter blijft in de gemacereerde spullen . Je zal uitkomen rond 40 -42 %
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist grainfather skills ? Ik zie absoluut geen toegevoegde waarde aan dat ding . Eerder beperkingen. Je hebt gewoon minder vinger aan de pols . Maar goed .. hij staat leuk in de keuken Inderdaad Gist en gisting verloop maakt… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemistik ken die temperatuur staatjes. Verschil is dat jij meer theoretische gericht op bepaalde getallen gaat werken. En ik meer op de praktijk . Wanneer ik gewoon aan maischen ben komen al die kruis punten van temperaturen voorbij. Ik doorloop… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist. ja dat spuwen lees ik wel vaker dat mensen last hebben van spugen. Ik heb daar nooit last van . ( Behalve die ene keer met wat jij meebracht ) Ik denk dat jou manier van maïschen en … Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist mineralen sturing is inderdaad lastig .maar mineralen zijn Wel essentieel. Het oversuplimenteren zal niet snel gebeuren en voor de meeste weinig of geen verschil brengen . Maar de ontbrekende aanvullen heeft wel zin . Ondanks lage calsium waarde is… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist water waarmee je werkt is een basis element van het beslag. Bij whiskey zeker van belang . (Ook bij verdunnen vam likeuren trouwens is gewoon kraanwater beter niet te gebruiken . ) Grondwater van veengrond bevat weinig kalk (… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@alchemist water waarmee je werkt is een basis element van het beslag. Bij whiskey zeker van belang . (Ook bij verdunnen vam likeuren trouwens is gewoon kraanwater beter niet te gebruiken . ) Grondwater van veengrond bevat weinig kalk (… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Correct schroten" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@moonshiner79 Eigenlijk zijn het gemiddelde richtgetallen maar er kan een verschil zitten in korrelgrote . Verschilt van seizoen / jaar en waar het vandaan komt als de tarwe wat kleiner uitvalt zal een wals of molen moeten bijgesteld . Ook… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@moonshiner79 Gist werk anearobe wil zeggen in zuurstofloze toestand . Aerobe zal gist voornamelijk alleen delen. . veel deling is alleen te wensen als je weinig gist hebt maar bij deling stoot gist wel vervuiling uit en nagenoeg weinig ethyl… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wasda?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@harms t is lastig om op afstand dingen in te schatten met alleen dat iets zurig ruikt. Je kunt een bier achtig zuur ruiken maar ook meer zwavelzuur of azijnzuur achtige geur.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "T-500 steeds minder efficient" – 3 jaren, 6 maanden geleden
als eaterdruk te hoog is is er kans op lekage ook als er teveel pakking in zit of vervuiling krijg je druk . Je kunt het terug vinden op site fabrikant . Dit is wat still spirit zelf zegt .:… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wasda?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@harms zwammen ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wasda?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@harms je hebt dus amylase uit potje of zakje gebruikt?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wasda?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@harms heb je ook diastatisch mout gebruikt .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Wasda?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@harms heb je de granen niet gemaisht ? Waarschijnlijk heb je een schimmel te pakken .
- Meer laden