Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @moonshiner79 de eerste paar dagen is vaak de heftigste activiteiten  inderdaad na enige tijd neemt het wat af en zal her gestadig door gaan . Ja dat klopt in de eerste periode zakr ph maar als goed is blijft het…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Toch maar eens voorstellen :)" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    Welkom op dit forum . Er valt hier een hoop info te vinden . Betreft bruggeman is de alcohol tolerantie  gemiddelde 12 %  In goed milieu. Je wil schone alcohol en daarom ook het van  Amerikaanse kneiers afkomstige birtwatchers proberen …   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Tussentijdse of eind SG bepalen" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    Als je merkt dat er veel activiteiten zijn is beter om de ketel niet te openen . En ook beter om de co2 laag aan oppervlakte niet te doorbreken . Er een dobber meerdere keren insteken is ook noet verstandig. …   Read more»

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan liked forum post "walnoot likeur 2" – 3 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @aton je verliest iets bij destileren in voor en naloop en wat achter blijft in de gemacereerde spullen . Je zal uitkomen rond 40 -42 %

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @alchemist   grainfather skills  ?   Ik zie absoluut geen toegevoegde waarde aan dat ding  . Eerder beperkingen. Je hebt gewoon minder vinger aan de pols . Maar goed .. hij staat leuk in de keuken Inderdaad Gist en gisting verloop  maakt…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @alchemistik ken die temperatuur staatjes.    Verschil is dat jij  meer theoretische gericht op bepaalde getallen gaat werken. En ik meer op de praktijk .  Wanneer ik gewoon aan maischen ben  komen al die kruis punten van temperaturen voorbij.  Ik doorloop…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @alchemist. ja dat spuwen lees ik wel vaker dat mensen  last hebben van spugen.    Ik heb daar nooit last van . ( Behalve die ene keer met wat jij meebracht ) Ik denk dat jou manier van maïschen en …   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @alchemist mineralen sturing is inderdaad lastig .maar mineralen zijn Wel essentieel.  Het oversuplimenteren zal niet snel gebeuren en voor de meeste weinig of geen verschil brengen . Maar de ontbrekende aanvullen heeft wel zin . Ondanks lage calsium waarde is…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @alchemist water waarmee je werkt is een basis element van het beslag.  Bij whiskey zeker van belang . (Ook bij verdunnen vam likeuren trouwens is gewoon kraanwater beter niet te gebruiken . )  Grondwater van veengrond bevat weinig kalk (…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @alchemist water waarmee je werkt is een basis element van het beslag.  Bij whiskey zeker van belang . (Ook bij verdunnen vam likeuren trouwens is gewoon kraanwater beter niet te gebruiken . )  Grondwater van veengrond bevat weinig kalk (…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Correct schroten" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @moonshiner79  Eigenlijk zijn het gemiddelde richtgetallen maar er kan een verschil zitten in korrelgrote . Verschilt van seizoen / jaar en waar het vandaan komt als de tarwe wat kleiner uitvalt zal een wals of molen moeten bijgesteld .  Ook…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @moonshiner79 Gist werk anearobe wil zeggen in zuurstofloze toestand .  Aerobe zal gist voornamelijk alleen delen. .  veel deling is alleen te wensen als je weinig gist hebt maar bij deling stoot gist wel vervuiling uit en nagenoeg weinig ethyl…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wasda?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @harms t is lastig om op afstand dingen in te schatten met alleen dat iets zurig ruikt.  Je kunt een bier achtig zuur ruiken maar ook meer zwavelzuur of azijnzuur achtige geur. 
     
     
     
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "T-500 steeds minder efficient" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    als eaterdruk te hoog is is er kans op lekage  ook als er teveel   pakking in zit of vervuiling krijg je druk .  Je kunt het terug vinden op site fabrikant . Dit is wat still spirit zelf zegt .:…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wasda?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @harms zwammen ?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wasda?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @harms je hebt dus amylase uit potje of zakje gebruikt? 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wasda?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @harms heb je ook diastatisch mout gebruikt .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wasda?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @harms heb je de granen niet gemaisht ? Waarschijnlijk heb je een schimmel te pakken .

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 1 dag geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 3 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens