-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Het maken van Slivovitz" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Leuk! Ik. Heb dit jaar voor het eerst van de hier geplukte pruimen Slivovice gemaakt.
Even wat ideeën opdoen voor volgend jaar. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Muesli ''Whisky"" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@carlosje naar wat ik gelezen heb en zeker met wat ik geproefd heb heb ik geen hoge pet op van de hoge temperatuur amylase . Ik kreeg een flesje toegestuurt door de man die uitgebreid de amylase teste. Smaak was… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@rumo huwen is het mengen , binden samengaan van stoffen aan de alcohol . Rijpen volgt daarna. . het is ook beter om dranken na destilatie eerst te laten staan voor sommige enkele uren en andere enkele dagen en daarna… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@rumo voor een filmpje betreft een kokos drank / likeur zal je even moeten wachten. .mijn eerst volgende tiny ( tipje van sluier” iets met kers ” ) is deels voorbereid maar dat staat ook stil . door voor de… Read more»
-
Robbert liked forum post "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert liked forum post "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wallie777 geïnverteerd suiker lost beter op dan kristal suiker , water en olieen pakken alleen met gebruik van emulgator . Bij voorbeeld door toevoeging van lecitine.
Maar waarom zou je limonchello zo lang bewaren of in vriezer leggen ? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@wallie777 waar alchemist naar verwijst gaat om stolling bij kou van o.a. etherische oliën. Hoeveelheid kan verschillen in versheid grote dikte van schilvan gebruikte fruit. Niet alleen suiker en percentage
-
Robbert liked forum post "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert liked forum post "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Robbert liked forum post "Alcohol meten na marcheren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Likeur 43" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@shelby197888 Helemaal hetzelfde is het niet natuurlijk, maar ik hoor wel regelmatig dat met het daar aan doet denken. En iedereen die de “Tres” lust vind deze sowieso erg lekker 😉
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Te koop : 3 stuks Grainfather conical fermenter – pro edition" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Zit er nog garantie op? Hoe lang heb je ze al?
En waar woon je ergens? -
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Likeur 43" – 3 jaren, 6 maanden geleden
Deze lijkt er best wel op. Wel eens gemaakt, zo simpel en heel erg lekker als je vanzoet houdt!
Quarante Quatre Likeur -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier distilleren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@geelke STOOKWIJN SUIKER . 10 l 2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost . Hou dit 40 min op deze temperatuur . Hierna voeg je 8 liter… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier distilleren" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@geelke wat voor mash ?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb 8 kilo suiker is te hoog op aantal liters max 6 kg beter 5,5 . De suiker eersr oplossen in warm water met citroenzuur. . En hou dit ongeveer 40min vast op onge6 80 graden. . Hierna overstorten n… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 + Alambiek of koperen Alambiet ketel" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@maartenh als je voornamelijk dranken als whiskey wil maken gebruik dan een koperen whiskey ketel of alambiek. Met een goede gasbrander kun je snel en nauwkeurig temperatuur regelen en bijstellen . De T500 is een leuke ketel om wat alcohol… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@nathan2020 een voorbeeld van giststarter : Neem 1 of 2 sinasappels Pers die uit . Doe erwat rietsuiker doorheen ( 50 gr ) zet dit in een schone beker of fles. Doe er wat verdunde melasse bij en daarna de… Read more»
- Meer laden