Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Stephan

    Stephan antwoordde op het onderwerp "Het maken van Slivovitz" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    Leuk! Ik. Heb dit jaar voor het eerst van de hier geplukte pruimen Slivovice gemaakt.
     
    Even wat ideeën opdoen voor volgend jaar. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Muesli ''Whisky"" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @carlosje naar wat ik gelezen heb en zeker met wat ik geproefd heb heb ik geen hoge pet op van de hoge temperatuur amylase .  Ik kreeg een flesje toegestuurt door de man die uitgebreid de amylase teste.  Smaak was…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @rumo huwen is het mengen , binden  samengaan van stoffen aan de alcohol . Rijpen volgt daarna. . het is ook beter om dranken na destilatie eerst te laten staan voor sommige enkele uren en andere enkele dagen en daarna…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @rumo voor een filmpje betreft een kokos drank / likeur   zal je even moeten wachten.  .mijn eerst volgende tiny ( tipje van sluier” iets met kers ” ) is deels voorbereid maar dat staat ook stil . door voor de…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Pirate Machine Elves : Een Rum experiment" – 3 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @wallie777 geïnverteerd suiker lost beter op dan kristal suiker , water en olieen pakken alleen met gebruik van emulgator . Bij voorbeeld door toevoeging van lecitine.  
    Maar waarom zou je limonchello zo lang bewaren of in vriezer leggen ? 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @wallie777  waar alchemist naar verwijst gaat om stolling bij kou van o.a. etherische oliën. Hoeveelheid  kan verschillen in versheid grote dikte van schilvan gebruikte fruit.  Niet alleen suiker en percentage 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Limoncello blijft bevriezen" – 3 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Alcohol meten na marcheren" – 3 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Likeur 43" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @shelby197888 Helemaal hetzelfde is het niet natuurlijk, maar ik hoor wel regelmatig dat met het daar aan doet denken. En iedereen die de “Tres” lust vind deze sowieso erg lekker 😉

  • Profielfoto van Stephan

    Stephan antwoordde op het onderwerp "Te koop : 3 stuks Grainfather conical fermenter – pro edition" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    Zit er nog garantie op? Hoe lang heb je ze al?
    En waar woon je ergens? 

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Likeur 43" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    Deze lijkt er best wel op. Wel eens gemaakt, zo simpel en heel erg lekker als je vanzoet houdt!
    Quarante Quatre Likeur

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier distilleren" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @geelke STOOKWIJN SUIKER . 10 l 2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost . Hou dit 40 min op deze temperatuur . Hierna voeg je 8 liter…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier distilleren" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @geelke wat voor mash ?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @kingtb  8 kilo suiker is te hoog op aantal liters max 6 kg  beter 5,5 .  De suiker eersr oplossen in warm water met citroenzuur. . En hou dit ongeveer 40min vast op onge6 80 graden. . Hierna overstorten n…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Semi automatische ketel of eigen RVS apparatuur voor start bier brouwen" – 3 jaren, 6 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "T500 + Alambiek of koperen Alambiet ketel" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @maartenh als je voornamelijk dranken als whiskey wil maken gebruik dan een koperen whiskey ketel of alambiek.  Met een goede gasbrander kun je snel en nauwkeurig temperatuur regelen en bijstellen . De T500 is een leuke ketel om wat alcohol…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse stoken" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @nathan2020 een voorbeeld van giststarter :  Neem 1 of 2 sinasappels Pers die uit . Doe erwat rietsuiker doorheen ( 50 gr ) zet dit in een schone beker of fles. Doe er wat verdunde melasse bij en daarna de…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 10 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens