Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshiner79 waterslot is geen indicator van verloop . Slechts een stankafsluiter dat bijkomstig borrelt.  . Er is activiteit dus wacht af .  Je zou eventueel SG kunnen bekijken . Vergelijk met begin sg .  En over 3 dagen zien of…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshiner79 verschillende graantype moet je altijd de graanwals even voor bijstellen in afstand . . Het verschil tussen de vodka gist en de bakkersgist zal zeker te proeven zijn . En ook nu beter in smaak .  3 weken is…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshiner79  de temperatuur van rond 24 is mooi zolang het met deze gist maar inder de 28 graden blijft . Ph zal altijd tijdens gisting zakken een hele punt is normaal.   Je kunt ala hij door de 4 heen gaat…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @matson als ik het zou maken zou ik inderdaard de alsum ,venkel , anijs , vanille , tongaboon , bittere amandel ,zoet hout en schaafsel van Curaçao sinasappel schil gebruiken. .  De verhoudingen ook wat aanpassen van venkel en anijs…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @matson de pontaliers staat warm macereren. . daarbij kun je inderdaad kort macereren .
    Je zal waarschijnlijk met de tonga bonen en amandel de hoeveelheid van o.a. de engelwortel moeten aanpassen en eventueel weglaten . 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @alchemist je gebruikt 3,1 liter water per liter graan/ mout.  Je kunt op verschillende manieren spoelen . De uitgefilterde wort kun je  op temp van ca 80 graden opnieuw door de borstel laten lopen waardoor de wort het spoelen doet…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Kun je tonkaboon, amandel, vanille en kaneel destilleren met behoud van smaak eigenschappen?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    Een absinth behoort altijd alsum te bevatten. Anders is het geen absinth  de voorgestelde tonga bonen , vanille , amandel en kaneel  z8jn prima te combineren ook met een alsum  . 24 u maceren  in 80 % zal te kort…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshiner79  normaal kilo water verhouding is 3,1 liter per kilo bij maischen.  Je zal voor dat apparaa misschien iets moeten schipperen in verhouding .  Ik vermoed dat je inderdaad bij het uit uitlekken te veel vocht bent kwijtgeraakt door achterblijven…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshiner79 door te vochtig lijkt het misschien ergers dan het is. . er zijn nog groffe kafjes die op rooster prima doen .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshiner79 dit is niet goed uit te spoelen kafjes zitten erg dicht.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept voor neutrale graanalcohol gezocht" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshiner79 vochtig schroten kan voordeel hebben bij het uitspoelen maar als te vochtig doet kunnen de kafjes ook slechts kneuzen en niet voldoende open gaan om voldoende uit te spoelen .  Dat is op een van de foto’s ook vrij…   Read more»

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum antwoordde op het onderwerp "Naast druiven nu ook Kweepeer en Rode Pruimen concentraat" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    De eerste dag kwam de fermentatie langzaam op gang. Maar inmiddels staat hij stevig te bubbelen. 1068, is al gedaald naar 1038 en het ruikt erg lekker aan het waterslot.  Een dezer dagen wordt er weer een bier gebotteld dus…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @johnny het mineralen toevoegen doe je wanneee je van de 55 graden naar de 65 graden stap gaat. . daar ha je de enzymen meest aanspreken die hebben dat als ” voeding ” . De zuurmout kun je inderdaad zo…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert liked forum post "Suikerwash: risico op methanol?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum liked forum post "disgorging tool" – 3 jaren, 7 maanden geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "klam schroten hoe doe je dat?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @theresa inderdaad daar heb je een belangrijk punt dat het wel schoon gesorteerd graan moet wezen als je klam wals .  ( Theresa misschien is wel handig bij te vertellen dat jullie industrie graanwalsen gebruiken waar graan met kubs bakken…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gewetensvraag" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek hang er van af waar het fruit vandaan komt . Is het pluk fruit of val fruit . Veel Peren soorten hebben een ruwe schil , sommige wat harig deze moet je even door doek wrijven ander krijg je…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @johnny tijdens het maïschen heb je in verschillen temperatuur stoppen ook verschillende processen : 41-45 gr : ferulazuur , beta glucanase  ruststadium. Wanneer je met rogge en /of haver werkt zeker belangrijk stadium .  Voor afbreken van o.a. gomstoffen  51-…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Van graan tot vat: zelf mouten" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @johnny met een dergelijke melange van mouten ga ga je zeker verschil merken.  Natuurlijk zal groenmout voldoende enzym mee brengen . Denk wel om moment van de toevoeging van de zuurmout en wat het met ph doet het heeft  invloed…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

Nieuwste topics

  • maboc

    Door maboc 19 uur geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 2 dagen geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 5 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 7 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens