Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Odevie

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Odevie

@odevie

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Hallo stokers, hier arnoldus met een nieuwe t 500 reflux ketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert Ik heb het experiment met de fast fermenting vodka aan het lopen en het resultaat valt bijzonder goed mee. In een 220 liter ton heb ik 35 kg suiker in heet water opgelost, 8 multivitamine tabletten, 2 theelepels epsom…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @rvdh als je vergelijkt met de chemische troep die we dagelijks via commerciele voeding en drank naar binnen werken dan is een mogelijke verontreiniging door een eerste sugarwash maar peanuts. Schol!

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Vergistingemmer" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @stookforum vergistingsemmers systematisch met een sopje schoonspoelen en met de blote hand de hele binnenkant schoonmaken. Zelfs ‘zachte’ sponsen of doekjes kunnen op plastic kleine krasjes nalaten die naderhand vuil kunnen accumuleren.

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @stookforum gewoon een vraagje Jan, zou je zo een of twee pakjes per post kunnen opsturen naar Frankrijk? Kan ik gelijk wat testen…

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @alchemist awwww, da’s het nieuwe ’test’-enzyme. Heb je daar goede ervaringen mee? Als je het temperatuurberiek bekijk mag je het quasi meekoken.

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @stierke wat is de referentie van deze amylase bij Stookwinkel? Ik dacht dat alles uitverkocht was.

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Recept voor de "echte" Limoncello" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @stefanjo voor de limoncello? Ik reken 200 gram per liter limoncello op drinksterkte. Stel ik heb 1 liter maceraat van 90% en wil limoncello van 30% (om makkelijk te rekenen) dan moet er 2 liter suikerwater bij en krijg je…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Recept voor de "echte" Limoncello" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @stookforum heb ik enkele dagen geleden 15 kg bio citroenen besteld in Spanje, rechtstreeks van de teler. Je bestelt, ze plukken zongerijpte citroenen en verrzenden de doos die na een dag of 4 geleverd wordt. Gelijk verwerken want ze beginnen…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Diastatische Mout" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert er zijn ontzettend veel verschillende soorten mouten verkrijgbaar en tenzij er op de verpakking niet duidelijk ‘diastatisch’ vermeld wordt heb ik geen flauw idee of de mout in kwestie al dan niet aktieve enzymen bevatten.

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Turbogisten vergelijkingsexperiment (1)" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @robbert inderdaad, de verhoudingen gaan niet lineair. Bij celvermeningvuldiging heb je bij elke cyclus een verdubbeling tot wanneer alle zuurstof is opgebruikt en de eigenlijke vergisting kan beginnen. Bestaan er eigenlijk formules om de juiste pitch te berekenen voor een…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Turbogisten vergelijkingsexperiment (1)" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @bas1975 het 220 liter vat had ik op overschot, dus heb ik er een vergistingsvat van gemaakt. Eigenlijk als plaatsbesparing, zeker in de winter. Een STC-1000 er op, een electrisch deken er rond gewikkeld met daarrond een oud donsdeken en…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Peren 200 kg" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @pikketanus precies, dat lijkt me logisch. Ik maakte me enkel de bedenking dat dextrose ‘zuiverder’ is dan kristalsuiker en dus ook een ‘schonere’ of meer neutrale alcohol zou geven. Als je al suiker toevoegt aan een vat met fruit kan…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Peren 200 kg" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @pikketanus ben je dan niet beter af met het toevoegen van dextrose ipv kristalsuiker?

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie liked forum post "Turbogisten vergelijkingsexperiment (1)" – 4 jaren, 2 maanden geleden

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Turbogisten vergelijkingsexperiment (1)" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @bas1975 kan je die Black Label ook gebruiken voor een batch van 200 liter? Ik merk dat je deze gist ook in kiloverpakkingen te koop is. De Alcotec Turbo 24 en  48 heb ik al gebruikt in een 50 liter…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @robbert suggestie?

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @robbert als je rekent met een pitch van 70 g bakkersgist per hectoliter kom ik op een 560 g op 800 liter.
    Ik kan max 200 liter vergisten, dus hoeveelheden delen door 4 moet lukken?
    Ga ik zeker binnenkort proberen 🙂

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @robbert vertrek je met 100 liter water? Is dat niet wat weinig voor 224 kilo mout en meel? Hoe groot is je vergistingsvat?

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Gin stoken met alleen de botanical basket" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @pikketanus, ik kan je helemaal volgen. We werken immers met natuurlijke grondstoffen en levend materiaal (gisten). Laat ons zeggen dat mijn punt eerder is om door alles goed te noteren je voor jezelf een goede handleiding maakt om iets lekker…   Read more»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Diastatische mout maken" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @robbert als je spreekt over 10 % mout op het totaal aan granen bedoel je dan per definitie diastatisch mout? Zover ik begrepen heb heeft diastatisch mout een hogere enzymwerking dan gewoon mout. Of spelen er nog andere verschillen? Nu…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Stephan

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens