-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Gin stoken met alleen de botanical basket" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus Mijn ervaring met de botanical basket in combinatie met de copperdome is dat je heel weinig kruiden nodig hebt om smaak af te geven, zeker als je alles kneust in een vijzel. De hoeveelheid kruiden is ook afhankelijk van… Read more»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Voorstellen…" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Betaal je nou importkosten bij levering vanuit China?
-
Odevie replied to the topic "Graag hulp, Laagje olie op Limoncello" – 4 jaren, 3 maanden geleden
Zelf hou ik een 200 gram suiker per liter likeur aan. In een eenvoudig rekenvoorbeeld, stel dat je 1 liter maceraat hebt van 90% en je wil verdunnen naar 30% dan moet er 2 liter suikerwater bij. In totaal heb… Read more»
-
Odevie replied to the topic "Whiskey filteren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rumo voor of na gebruik?
-
Odevie replied to the topic "Suikerriet Melasse uit de Caraïben" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@mayom onderstaande opmerking ivm hoge productiekosten in Belgie was ook het eerste wat bij me opkwam. Alleen al voor de productie van alcohol, in de veronderstelling dat je de nodige licenties kan versieren, betaal je in Belgie rond de 3000… Read more»
-
Odevie replied to the topic "Suikerriet Melasse uit de Caraïben" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stookforum zoals ik reeds zei, het is een heel ander verhaal. Problemen bestaan niet, alleen maar oplossingen. Je hebt vast wel transporteurs die alles transporteren van klein pakketje tot paletten.
-
Odevie replied to the topic "Suikerriet Melasse uit de Caraïben" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@stookforum om +200.000 flessen te maken denk ik dat ze beter de melasse per IBC van 1000 liter gaan inkopen, is een heel ander verhaal…
-
Odevie replied to the topic "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rvdh Heb je misschien (een) tip(s) hoe je die Victoria’s vergist en verstookt? Misschien doe ik het wel helemaal verkeerd, ik leer altijd wel graag bij.
-
Odevie replied to the topic "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rvdh zo zie je maar dat elke regio zijn voorkeuren heeft. In centraal Frankrijk is de mirabel dan weer meest populair, wat ik uit eigen ervaring ook verkies. Vorige zomer ruim 100 kilo blauwe pruimen, quetsch genaamd, vergist en gestookt…. Read more»
-
Odevie replied to the topic "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@rvdh de lekkerste pruimen om eau de vie van te maken zijn mirabellen, geeft een bijzonder fruitig aroma in tegenstelling tot blauwe pruimen. Smaken verschillen…
-
Odevie replied to the topic "Hoi allemaal" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@tientje je moet het kraantje best goed aandraaien, heb ik ook gehad bij mijn eerste emmer. Bij sommige kraantjes moet je draaiend binnenwerk er ff uithalen en beetje vaseline aansmeren voor een optimale dichting. Hangt er wat van af waar… Read more»
-
Odevie replied to the topic "Hoi allemaal" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@tientje gewone emmers met een deksel zijn prima, heb je in tal van uitvoeringen. Zelf gebruik is er zes vn 30 liter. Een gat boren in het deksel waat een rubbertje in past voor een waterslot en vooruit met de… Read more»
-
Odevie replied to the topic "Boiler en melkemmer om ketel van te bouwen." – 4 jaren, 4 maanden geleden
Is de 80 liter gebruiksklaar of moet die volledig omgebouwd worden?
-
Odevie replied to the topic "Alambic of Stookketel" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@bartjeunhomme die regio ken ik. Tot 2 jaar terug zat ik in de Allier en nu in de net in de Puy de Dome. Misschien moeten we eens afspreken?
-
Odevie replied to the topic "Limoncello" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@sjonnie de meeste (commerciele) limoncello’s zitten tussen de 18 en 25% ? Ja, die stollen in de vriezer. In Italie heeft elke familie haar eigen limoncello recept, ik heb echter geen idee hoe sterk dat spul dan is.
-
Odevie replied to the topic "Antwerps stoofvlees? Hulp van Belgische leden :-)" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@munckerik waterkonijn = muskusrat. Schijnt lekker te zijn…
-
Odevie replied to the topic "Antwerps stoofvlees? Hulp van Belgische leden :-)" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@stookforum precies. En als je nou dat stoofvlees gaat wecken dan wordt allemaal nog lekkerder. In de bokalen, gestockeerd in een koele berging, gaan alle ingredienten verder marineren, smaken evolueren en vermengen. Net als het lageren van onze stooksels. Het… Read more»
-
Odevie replied to the topic "Alambic of Stookketel" – 4 jaren, 4 maanden geleden
@bartjeunhomme Ik zit heel vaak in de Auvergne, ja. In welk departement woont u?
-
Odevie replied to the topic "Alambic of Stookketel" – 4 jaren, 4 maanden geleden
In centraal Frankrijk, de Auvergne heb je ook mobiele stokerijen. Meestal met dorpsfeesten installeren ze een alambiek en kan eenieder die vaten gefermenteerd fruit heeft deze ter plaatsen laten stoken. Een drietal jaar terug betaalde je dan 12 euro per… Read more»
-
Odevie replied to the topic "Whiskey distilleren" – 4 jaren, 4 maanden geleden
Hartelijk dank aan allen voor de goede raad. Da’s nou het voordeel van dergelijk forum waarin we ervaringen delen. Voorbereiding is ruim de helft van het werk en als we fouten kunnen vermijden is dat reeds een hele stap vooruit…. Read more»
- Meer laden