-
Odevie antwoordde op het onderwerp "ALQUITARA 2.5 liter is er." – 1 jaar, 7 maanden geleden
@rudy68 wil je d’r likeur van maken dan kan je het idd verdunnen met suikerwater. Zelf hou ik 150 tot 200 gram per liter likeur aan. Eerst bereken ik de verdunning en hoeveel eindproduct dat oplevert. Dan bereken ik de… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "ALQUITARA 2.5 liter is er." – 1 jaar, 7 maanden geleden
Mijn ervaring met macereren is dat je meest subtiele smaken uit je fruit krijgt met alcohol van 40 – 50 % gedurende een 6 weken. Ik gebruik een ratio van 1 kg fruit op 2 liter alcohol.
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Hoi, even voorstellen als nieuw lid!" – 1 jaar, 8 maanden geleden
Hoi Rino, welkom op dit interessante forum en proficiat met de introductie in deze leuke en vooral lekkere hobby. Hoewel, met 9 kg suiker en turbogist zal het dat toch niet worden. Zelf ben ik ooit begonnen met 7 kg… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Voorstellen" – 1 jaar, 8 maanden geleden
Welkom Steven, ik heb zelf ook deze combinatie en ben er heel tevreden van.
Succes -
Odevie vind forumbericht "Basis voor beslag / stookwijn ." – leuk 1 jaar, 8 maanden geleden
-
Odevie vind forumbericht "Pruimen en de aangewakkerde angst." – leuk 1 jaar, 9 maanden geleden
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert ging prima. De pruimen toch maar grof gehakseld en uitgeperst wat resulteerde in een 20 liter sap. Er is een spontane gisting begonnen maar dat stelt weinig voor. Wat is wijsheid, laten vergisten of nog gist toevoegen en zo… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Pruimen en de aangewakkerde angst." – 1 jaar, 9 maanden geleden
Kan het kwaad dat de pruimen al een klein beetje ‘overrijp’ zijn? Niet rot maar al behoorlijk ‘mals’…
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert wat ik me intussen nog afvroeg of je tijdens het maischen af en toe moet roeren of net niet…
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@robbert Puur theorie inderdaad. De Chateau whiskymout is een goed basisproduct maar er komt idd meer bij kijken. Heb zelf ook wisselende resultaten. Dus op 4 kg mout zou dat 1,9 l alcohol moeten geven. Voor granen, gerst of tarwe,… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@flip een begin SG van 1074 is flink, dus prima gemaisched. Bij mijn laatste experimenten haalde ik met moeite 1050. Bij de zetmeeltest moet je de wort echt wel laten afkoelen, anders krijg je valse resultaten. Hoeveel liter wort had… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "hoe maak ik best Gin" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@napsjaar welkom op dit leuke en leerzame forum. Heb je de alcohol ook zelf gestookt met je T500? Nu, om gin te maken kan je inderdaad kruiden macereren in de alcohol en na verloop van tijd destilleren. Helaas is de… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@moon-shiner157 Een verloren investering is het zeker niet. Je zou bvb 2 kilo suiker kunnen oplossen in 1 liter water met toevoeging van 2 theelepels citroenzuur. Dit een 45 min laten pruttelen en vervolgens laten afkoelen. Aanlengen tot 8 liter… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@moon-shiner157 welkom op dit leuke, leerzame en interessante forum. Ik heb zelf geen ervaring met de Still, in welke versie dan ook maar het lijkt me een leuk huis-, tuin- en keukentoestelletje om thuis wat alcohol te stoken. 96% ga… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Rum uit de vensterbank?*%?!" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@bewust kan je d’r ook wat naar Frankrijk opsturen?
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@janman het deksel van de botanical basket van Still Spirits schroef je aan de binnenkant van de helm, de kruiden gaan in de basket die je dan op het deksel schroeft. De hete dampen gaan door de botanical basket, met… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@robbert zo gedaan, ook wat bicarbonaat bijgedaan om de pH wat op te krikken. Eind vorige week nog wat gist en DAP bijgevoegd. Vandaag een monster genomen om pH en SG te meten; pH = 4,5 en SG gestrand op… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Volgende whisky stookwijn maken" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@munckerik klopt. Ik vroeg me laatst wel of of deze Chateau mouten ook een diastatisch vermogen hebben om bvb in combinatie met graan (gerst of tarwe) te maischen.
Ik heb tot hiertoe niet zo’n beste ervaring met deze combinaties -
Odevie posted a new topic "Maishschema met ongemoute granen" – 1 jaar, 10 maanden geleden
Na enkele successen met whisky wou ik toch eens gaan experimenteren met toevoeging van ongemoute granen (gerst en/of tarwe) aan het beslag. Niet te fijn schroten, lukt wel maar dan het maischen. Ik hou steeds het schema aan 20′ bij… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@janman de kruiden die ik op voorraad heb: jeneverbes engelwortel koriander citroenschil gesneden oranjeschil zoet oranjeschil bitter zoethout gesneden cardemom karwij laurierbes absinth / alsem nootmuskaat vlierbessen anijszaad mierikswortel venkelzaad Qua dosering en samenstelling is dat wat trial and error…. Meer lezen»
- Meer laden