Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Odevie

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Odevie

@odevie

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @robbert Puur theorie inderdaad. De Chateau whiskymout is een goed basisproduct maar er komt idd meer bij kijken. Heb zelf ook wisselende resultaten. Dus op 4 kg mout zou dat 1,9 l alcohol moeten geven. Voor granen, gerst of tarwe,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Te lage opbrengst mout/wiskey" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @flip een begin SG van 1074 is flink, dus prima gemaisched. Bij mijn laatste experimenten haalde ik met moeite 1050. Bij de zetmeeltest moet je de wort echt wel laten afkoelen, anders krijg je valse resultaten. Hoeveel liter wort had…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "hoe maak ik best Gin" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @napsjaar welkom op dit leuke en leerzame forum. Heb je de alcohol ook zelf gestookt met je T500? Nu, om gin te maken kan je inderdaad kruiden macereren in de alcohol en na verloop van tijd destilleren. Helaas is de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @moon-shiner157 Een verloren investering is het zeker niet. Je zou bvb 2 kilo suiker kunnen oplossen in 1 liter water met toevoeging van 2 theelepels citroenzuur. Dit een 45 min laten pruttelen en vervolgens laten afkoelen. Aanlengen tot 8 liter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Still 2" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @moon-shiner157 welkom op dit leuke, leerzame en interessante forum. Ik heb zelf geen ervaring met de Still, in welke versie dan ook maar het lijkt me een leuk huis-, tuin- en keukentoestelletje om thuis wat alcohol te stoken. 96% ga…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Rum uit de vensterbank?*%?!" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @bewust kan je d’r ook wat naar Frankrijk opsturen?

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @janman het deksel van de botanical basket van Still Spirits schroef je aan de binnenkant van de helm, de kruiden gaan in de basket die je dan op het deksel schroeft. De hete dampen gaan door de botanical basket, met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @robbert zo gedaan, ook wat bicarbonaat bijgedaan om de pH wat op te krikken. Eind vorige week nog wat gist en DAP bijgevoegd. Vandaag een monster genomen om pH en SG te meten; pH = 4,5 en SG gestrand op…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Volgende whisky stookwijn maken" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @munckerik klopt. Ik vroeg me laatst wel of of deze Chateau mouten ook een diastatisch vermogen hebben om bvb in combinatie met graan (gerst of tarwe) te maischen.
    Ik heb tot hiertoe niet zo’n beste ervaring met deze combinaties

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie posted a new topic "Maishschema met ongemoute granen" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    Na enkele successen met whisky wou ik toch eens gaan experimenteren met toevoeging van ongemoute granen (gerst en/of tarwe) aan het beslag. Niet te fijn schroten, lukt wel maar dan het maischen. Ik hou steeds het schema aan 20′ bij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @janman de kruiden die ik op voorraad heb: jeneverbes engelwortel koriander citroenschil gesneden oranjeschil zoet oranjeschil bitter zoethout gesneden cardemom karwij laurierbes absinth / alsem nootmuskaat vlierbessen anijszaad mierikswortel venkelzaad Qua dosering en samenstelling is dat wat trial and error….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Nieuwe stoker" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @jarr-p welkom op dit forum JP. Je hebt blijkbaar reeds een goede start gemaakt, wellicht op basis van de nuttige info hier. Een 10 liter suikerwash met 2,4 kg suiker is prima om te starten. Daglijks gaan kijken lijkt me…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Valappelen" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @theresa ook als de appelen nog hard en zurig zijn?
    Ik vermoed dan ook steeltjes en klokhuizen verwijderen…

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie vind forumbericht "Myrobalan (kerspruim , ook vaak aangezien voor maribellen ) vroeg dit jaar." – leuk 2 jaren, 10 maanden geleden

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Myrobalan (kerspruim , ook vaak aangezien voor maribellen ) vroeg dit jaar." – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @theresa mooie oogst zo te zien. Bij ons in Frankrijk beginnen de pruimen nu stilaan te rijpen. Alles is toch een maand achter, wij zitten op 640 meter hoogte. Wat me opvalt is dat er dit jaar minder insecten zijn…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie vind forumbericht "Myrobalan (kerspruim , ook vaak aangezien voor maribellen ) vroeg dit jaar." – leuk 2 jaren, 10 maanden geleden

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie vind forumbericht "Valappelen" – leuk 2 jaren, 10 maanden geleden

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie posted a new topic "Valappelen" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    De fruitbomen staan dit jaar afgeladen vol en tja, best wel appelen die van de boom vallen. Ik heb net een kleine kruiwagen appelen opgeraapt die op het eerste zich niet aangestoken zijn. Zeker niet rijp, zuur van smaak dus…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @robbert Ik heb het recept reeds meerdere malen uitgevoerd, alleen deze keer de pH bij het begin met citroenzuur naar 5,5 gebracht. Net als de vorige keren heb ik de suiker niet geinverteerd (heb zelfs iets minder suiker gebruikt), zelfde…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @stookje de temperatuur in het vat meet ik met de sonde van een STC 1000 in een buis via het deksel wat halfweg het vat hangt. Het vat staat in een schuur en zowel de ruimte als de inhoud is…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Stephan

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz rinus55

Nieuwste topics

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 7 uur geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 1 dag geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 2 dagen geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 7 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens