-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Op bezoek" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie, ben ik het zeker niet mee eens, er kan genoeg foutgaan, zodat ik de smaak niet meer te drinken vind, dan gooi ik hem weg, en al het werk voor niets geweest, dus het blijft proberen, noteren en proeven.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Hallo stokers, hier arnoldus met een nieuwe t 500 reflux ketel" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie Het gebruik van epsom zout Kan een grijze waas geven Of een niet glas helder alcohol als dat mee gaat komen . Het heeft verder geen hoge toegevoegde waarde te gebruiken . Ik mis daarnaast citroenzuur of wijnsteenzuur dit… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie Ja hoor, naar frankrijk is geen probleem. Selecteer dan even belgie en dan bij opmerkingen dat het frankrijk is. Anders berekent hij de dure pakketkosten voor frankrijk, belgie is gewoon 6,95 en als brievenbuspakje kom ik daar naaar frankrijk… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 4 jaren, 1 maand geleden
-
Stierke antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie Op het pakje staat: COMPLETE ENZYME (ENZYMES:AMYLASE;AMYLOGLUCOSIDASE;PECTINASE)
4.2G
827601
En ik heb ze al een tijdje liggen. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie Heeft de omzetting goed voor elkaar gekregen vanaf 85 a 90 graden brgon het snel te gaan. De vergisting loopt nog, meen gisteravond een S.G. waarde van 1.010. Stoken heb ik nog niet gedaan dus kan er weinig meer… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Mout vervanger" – 4 jaren, 1 maand geleden
-
Stefan antwoordde op het onderwerp "Recept voor de "echte" Limoncello" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie hoeveel suiker per liter voeg je toe?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Peren 200 kg" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie dextrose is makkelijker vergistbaar dan kristal suiker . Kristal suiker is een disacharide . Dextrose een monosacharide. Een disacharide geeft dus meer moeite aan gist in omzetten dus ook afvalstoffen . Fruit bevat voornamelijk monosachariden . De omzetting van… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Diastatische Mout" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie ik maak meestal zelf mijn mout zelden koop ik het , daarom weet ik niet wat er op verpakkingen word aangegeven betreft diastatisch vermogen . De leveranciers kunnen dat zeker melden . @munckerik weet beter wat er te koop… Read more»
-
munckerik antwoordde op het onderwerp "Diastatische Mout" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie je kunt het beste basis mouten gebruiken. Pilsmout, Pale Ale Mout, lichte Munich mouten of Vienna mout. Als je ergens distillatiemout kunt vinden is dat ook zeer geschikt. Cara mouten en geroosterde mouten hebben weinig of zelfs geen diastatisch… Read more»
-
Bas1975 antwoordde op het onderwerp "Turbogisten vergelijkingsexperiment (1)" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie ja is stapelbaar. op 200 liter is dat 8 zakjes volgens de verpakking. Jij doet qel serieuze hoeveelheden zeg.. benieuwd wat voor ketel jij gebruikt. 😊
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Peren 200 kg" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie dextrose is wel één vruchtensuiker, net als fructose, maar incompleet vergeleken vruchtenconcentraten als dixap… daarentegen geeft het ‘schonere’ alcohol dan gewoon kristalsuiker. Een concentraat zal wel een vollere smaak mee geven dan enkel dextrose, denk aan aromastoffen en zuren… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie pitch van gist veranderd niet evenredig met liters .
Je zal op 200 liter ongeveer 285 gram bakkersgist min moeten gebruiken -
Robbert antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie 140 gr bakkers gist op 200 liter kom je mee te kort .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "graanjenever maken: recept? Werkwijze?" – 4 jaren, 1 maand geleden
@odevie Er staat even terug rekenen en ” Voor 100 liter .” Het is recept voor 100 liter jenever . Dus even rekenen naar totaal wat je zelf wil maken . Betreft water gebruik op mout / graan is standaard… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Diastatische mout maken" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie je hebt ? minimaal 10% mout nodig met actief enzym . dat wordt ook diastatisch genoemd. De vlokken zijn prima om mer te werken hoewel het afhangt waar ze vandaan komen . Soms zijn ze gestoomt of anders “… Read more»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Gin stoken met alleen de botanical basket" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie zeker een leidraad nodig ja
-
Sjonnie antwoordde op het onderwerp "Voorstellen…" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie. Ik heb best wel wat moeten betalen… Zag toevallig dit weekend het bonnetje, bijna 20% en afhandelingskosten….
-
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "Voorstellen…" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie Ik heb dezelfde 25ltr ketel via real.de besteld voor 59 euro, had hem met 2 dagen al in huis, dag erna hadden ze de 9ltr versie in de aanbieding, heb ik ook gelijk besteld, werkt voor een beginner als… Read more»
- Meer laden