Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Odevie

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Odevie

@odevie

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen…" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie, mijn ervaring, soms wel maar vaak niet.

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Gin stoken met alleen de botanical basket" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie zelfde product creëren keer op keer, klinkt heel makkelijk. Werkelijk ligt vaak iets anders… verschil in gisting, stook, te gebruikken producten (tarwe is de ene keer toch net wat anders dan andere, bv andere boer, grond waarop geteeld is…)…   Read more»

  • Profielfoto van Notna

    Notna replied to the topic "Graag hulp, Laagje olie op Limoncello" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie Leuk recept van de siroop dat ga ik ook eens maken. Bedankt voor het delen.

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum replied to the topic "Suikerriet Melasse uit de Caraïben" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie klopt. Onze leverancier heeft zijn eigen heftruck bij zich. Mijn pakketdienst niet. Maar idd die bedrijven zijn wel te vinden als het moet. En dropshipping kan ook nog misschien.

  • Profielfoto van Stookforum

    Stookforum replied to the topic "Suikerriet Melasse uit de Caraïben" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie ibc’s gebruiken wij ook. Zou geen probleem moeten zijn. Alleen een middel voor transport vinden. Ibc weegt 1500 kilo 🙂 
    Bij mij worden ze gebracht, maar verzenden van zo’n. Ding heb ik nog nooit gedaan 🙂

  • Profielfoto van Robbie

    Robbie replied to the topic "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie   Ik ben met deze linkjes begonnen, was al super.
     

    Stookforum


     

    Stookforum


     

    Stookforum


    Succes

  • Profielfoto van Robbie

    Robbie replied to the topic "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie rare jongens joh, op de balkan 😉 In onze eigen tuin hebben we de Victoria staan, daar gaat de helft naar jam of zo uit het vuistje.  De andere helft verstookt.

  • Profielfoto van Robbie

    Robbie replied to the topic "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie  Het moet ook geen aangelendge eau de vie worden. Maar rakia. Die wordt gemaakt van de blauwe mirrabel, Damson. Deze pruimen soort is perfect voor de verwerking van drank, taart en bijvoorbeeld jam. Zo van de boom eten zijn…   Read more»

  • Profielfoto van Tientje

    Tientje replied to the topic "Hoi allemaal" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie heb een emmer van 30 l gebruikt.ben bang dat mn kraantje wat scheef zit.. ik hoop dat hij niet lekt…heb maar 1 grote emmer en waar laat je zo veel “pleksoep” t plekt nu op de grond 😂 gelukkig…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert replied to the topic "Boiler en melkemmer om ketel van te bouwen." – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie het is alleen de ketel zelf . De opbouw gebruik ik op de 50 en 35 liter 
     

  • Profielfoto van munckerik

    munckerik replied to the topic "Antwerps stoofvlees? Hulp van Belgische leden :-)" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie ik ben geheel op de hoogte van wat waterkonijn is 😉 Hoorde idd van Tom Waes dat het erg lekker moet zijn

  • Profielfoto van bartjeunhomme

    bartjeunhomme replied to the topic "Alambic of Stookketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @odevie Goedenavond, woont U misschien in France of was het een vacantie ?? Hier staan meestal de mobiele alambic in de winter tot de lente her en der in dorpen die hun daarvoor een vergunning geven. De alambic waarover ik…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist replied to the topic "Whiskey distilleren" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie Dat is een persoonlijke keuze, ik doe het meestal niet. De neergeslagen gist zit overal tussen de granen in (dus de kans dat je die gaat meestoken is aanwezig) en je hebt flink meer volume in je gistvat, ik…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert replied to the topic "Whiskey distilleren" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie geschroot /geplet / gewalst / grof gemalen 
    Dus niet fijn meel.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo replied to the topic "Whiskey distilleren" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie, ik zou voor zo grof mogelijk gaan. Dus de korrel of het nu graan of mout is (licht) schroten. Ik heb alles geprobeerd aardappelmeel maismeel en geloof me die dikke drap verwerken is een hell of a job. Als…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert replied to the topic "Whiskey distilleren" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie je kunt het best  grof gemalen meel gebruiken maar probeer een goede verhouding te krijgen voor smaak en producten wat ook goed werkbaar is . Meergranen meel zal gauw plakken , klonten moeilijk spoelen.  Je kunt het met mout…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert replied to the topic "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie dat kan enorm uitmaken in smaak . Hangt af van receptuur en wat je voor smaak palet je voor ogen hebt.  Je zal ook meer looizuur uit kaf en bliezen meekrijgen .

  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 reageerde op het onderwerp "Rozijnen" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie Een origineel Iraans recept: 3 kg diverse rozijnen 4 theelepels pectoenzyme II ½ theelepel bitterzout 21 gr droge bakkersgist Rozijnen in heet water geweld. Met pectoenzyme en zout gemalen en belucht. Aangevuld tot 15 liter. Gist op gestrooid. Volgens…   Lees meer»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Rozijnen" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie rozijn zijn meestal behandeld met stoffen als zwavel ,e900 , en andere stoffen .
    Deze stoffen zorgen voor slechte gisiting , meer gist afval stoffen . 
    Je kunt beter  verse druiven of een concentraat gebruiken 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert reageerde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @odevie ik verwarm met brander tot op temperatuur is dan brander gewoon uit . Met een grote ketel en veel inhoud  daalt temperatuur heel langzaam  na ongeveer 20 min even brander minuutjes aan . Paar slagen roeren en brander weer…   Lees meer»

Profielfoto Alquitara Profielfoto Stephan

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • JohhnyA stelt zich even voor

    Door Johnny A 19 uur geleden

  • Gasfles plots leeg

    Door JohanS 2 dagen geleden

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 3 dagen geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 6 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens