-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Voorstellen…" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie, mijn ervaring, soms wel maar vaak niet.
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Gin stoken met alleen de botanical basket" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie zelfde product creëren keer op keer, klinkt heel makkelijk. Werkelijk ligt vaak iets anders… verschil in gisting, stook, te gebruikken producten (tarwe is de ene keer toch net wat anders dan andere, bv andere boer, grond waarop geteeld is…)… Read more»
-
Notna replied to the topic "Graag hulp, Laagje olie op Limoncello" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie Leuk recept van de siroop dat ga ik ook eens maken. Bedankt voor het delen.
-
Stookforum replied to the topic "Suikerriet Melasse uit de Caraïben" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie klopt. Onze leverancier heeft zijn eigen heftruck bij zich. Mijn pakketdienst niet. Maar idd die bedrijven zijn wel te vinden als het moet. En dropshipping kan ook nog misschien.
-
Stookforum replied to the topic "Suikerriet Melasse uit de Caraïben" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie ibc’s gebruiken wij ook. Zou geen probleem moeten zijn. Alleen een middel voor transport vinden. Ibc weegt 1500 kilo 🙂
Bij mij worden ze gebracht, maar verzenden van zo’n. Ding heb ik nog nooit gedaan 🙂 -
Robbie replied to the topic "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
-
Robbie replied to the topic "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie rare jongens joh, op de balkan 😉 In onze eigen tuin hebben we de Victoria staan, daar gaat de helft naar jam of zo uit het vuistje. De andere helft verstookt.
-
Robbie replied to the topic "Hollandsche CCVM ketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie Het moet ook geen aangelendge eau de vie worden. Maar rakia. Die wordt gemaakt van de blauwe mirrabel, Damson. Deze pruimen soort is perfect voor de verwerking van drank, taart en bijvoorbeeld jam. Zo van de boom eten zijn… Read more»
-
Tientje replied to the topic "Hoi allemaal" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie heb een emmer van 30 l gebruikt.ben bang dat mn kraantje wat scheef zit.. ik hoop dat hij niet lekt…heb maar 1 grote emmer en waar laat je zo veel “pleksoep” t plekt nu op de grond 😂 gelukkig… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Boiler en melkemmer om ketel van te bouwen." – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie het is alleen de ketel zelf . De opbouw gebruik ik op de 50 en 35 liter
-
munckerik replied to the topic "Antwerps stoofvlees? Hulp van Belgische leden :-)" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie ik ben geheel op de hoogte van wat waterkonijn is 😉 Hoorde idd van Tom Waes dat het erg lekker moet zijn
-
bartjeunhomme replied to the topic "Alambic of Stookketel" – 4 jaren, 2 maanden geleden
@odevie Goedenavond, woont U misschien in France of was het een vacantie ?? Hier staan meestal de mobiele alambic in de winter tot de lente her en der in dorpen die hun daarvoor een vergunning geven. De alambic waarover ik… Read more»
-
Alchemist replied to the topic "Whiskey distilleren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@odevie Dat is een persoonlijke keuze, ik doe het meestal niet. De neergeslagen gist zit overal tussen de granen in (dus de kans dat je die gaat meestoken is aanwezig) en je hebt flink meer volume in je gistvat, ik… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Whiskey distilleren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@odevie geschroot /geplet / gewalst / grof gemalen
Dus niet fijn meel. -
RuMo replied to the topic "Whiskey distilleren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@odevie, ik zou voor zo grof mogelijk gaan. Dus de korrel of het nu graan of mout is (licht) schroten. Ik heb alles geprobeerd aardappelmeel maismeel en geloof me die dikke drap verwerken is een hell of a job. Als… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Whiskey distilleren" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@odevie je kunt het best grof gemalen meel gebruiken maar probeer een goede verhouding te krijgen voor smaak en producten wat ook goed werkbaar is . Meergranen meel zal gauw plakken , klonten moeilijk spoelen. Je kunt het met mout… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@odevie dat kan enorm uitmaken in smaak . Hangt af van receptuur en wat je voor smaak palet je voor ogen hebt. Je zal ook meer looizuur uit kaf en bliezen meekrijgen .
-
Kees22 reageerde op het onderwerp "Rozijnen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@odevie Een origineel Iraans recept: 3 kg diverse rozijnen 4 theelepels pectoenzyme II ½ theelepel bitterzout 21 gr droge bakkersgist Rozijnen in heet water geweld. Met pectoenzyme en zout gemalen en belucht. Aangevuld tot 15 liter. Gist op gestrooid. Volgens… Lees meer»
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Rozijnen" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@odevie rozijn zijn meestal behandeld met stoffen als zwavel ,e900 , en andere stoffen .
Deze stoffen zorgen voor slechte gisiting , meer gist afval stoffen .
Je kunt beter verse druiven of een concentraat gebruiken
-
Robbert reageerde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 4 jaren, 3 maanden geleden
@odevie ik verwarm met brander tot op temperatuur is dan brander gewoon uit . Met een grote ketel en veel inhoud daalt temperatuur heel langzaam na ongeveer 20 min even brander minuutjes aan . Paar slagen roeren en brander weer… Lees meer»