Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Odevie

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Odevie

@odevie

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Valappelen" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @odevie u kunt er pulp van koken en vergisten als wijn 
    de wijn met graan brandewijn mengen daarna met kruidnageltjes , kaneel pomelo en limoenen stoken .
     

  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Myrobalan (kerspruim , ook vaak aangezien voor maribellen ) vroeg dit jaar." – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @odevie de oogst lijkt tot no toe goed te worden . de centrifuge is een jucher met 750 kg capaciteit . De korf heeft grof of fijn filter ik bruuk een grof filter daarom is het een dik sap ….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "Valappelen" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    @odevie  Als het de zeer vroege rassen betreft zou je geluk kunnen hebben. Maar meestal zijn de appels en peren die nu vallen verre van rijp. De boom laat vaak alles vallen wat wormstekig is, droogte speelt ook een rol….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @odevie ik zou eerder wat vers water erin bij gieten en wat gistvoeding zout . 
    Leg stuk blank papier op oppervlakte en giet hier het water op zodat je het beslag zo weinig mogelijk in beroering brengt

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @odevie de ph van 5,5 is een ph waarde voor het enzym werking bij  voornamelijk graan / mout beslag. . In enkel suiker is deze waarde niet een richtgetal .  Bakkersgist zelf zal bij 3,5 nog werken . Stoppen van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @odevie Zou het kunnen dat in de warme periode de door het door het grote (200L) ontstane volume ontstane warmte de gist teveel is geworden?

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @robbert Niet mijn recept 😀 ik leg je alleen uit wat @odevie bedoelde met FFW. Ik heb ‘m wel een aantal keer met succes gemaakt, vind ‘m een lekkere neutraal geven. Volgens mij heeft Ted de zemelen en alle andere…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @odevie wat was hette vergisten product ?
     

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Vergisting snel gestopt" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @odevie nee, dan wordt de ph nog lager, gebruik iets als kalk of baksoda om de ph omhoog te brengen. Maar of dat de rede is waarom de gisting is gestopt 🤔

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @odevie ik heb er kleine stukjes van gemaakt maar omdat de appelstukjes drijven kom er iets appel/peer net boven de vloeistof uit. Ik kan water bijvullen tot tegen de deksel maar ben bang dat ik dan nu de vergisting verstoor…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een paar Alquitara vraagjes" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @odevie alquitara kun je goed gebruiken voor whiskey. 
    Hou wel rekening met inhoud. 
    Bij whiskey is beging naar eind volume 3:1

  • Profielfoto van HarryMuyres

    HarryMuyres antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @odevie
    ik dacht om de appels/peren die niet onder vloeistof zitten… of gaat alle fruit in de loop vd vergisting zinken? 

  • Profielfoto van Pastoriestoker

    Pastoriestoker antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @odevie goede tips. ik ga ermee aan de slag!
     

  • Profielfoto van Pastoriestoker

    Pastoriestoker antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @odevie ik heb dit recept al vaak gemaakt, maar altijd in het 12 liter rvs keteltje gestookt met goede opbrengst. Was altijd veel werk omdat de 25 liter stookwijn in 3 batches gedestilleerd moest worden. Vandaar een grotere 30 liter…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Pastoriestoker

    Pastoriestoker antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @odevie jazeker. de mash heeft op 28 graden ruim een week geborreld en was toen klaar.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky mout" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @odevie een kilo gerstemout kan minder zetmeel opleveren dan een andere kilo gerstemout zelfs. Het ligt eraan wat voor soort graan, variëteit, of het de zomer of winter oogst is etc.   Met name bij de eerste pogingen zou ik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "vergisting" – 2 jaren, 12 maanden geleden

    @odevie daar ga ik gedeeltelijk in mee, het ligt er met name aan wat de combinatie van omgevingstemperatuur en optimale temperatuur van de gist is. Als je rond de 30 graden zit (gedurende de zomer) zou ik bijvoorbeeld geen Mangrove…   Meer lezen»

  • Profielfoto van peter hermple

    peter hermple antwoordde op het onderwerp "vergisting" – 2 jaren, 12 maanden geleden

    @odevie ik werk met 30 liters

  • Profielfoto van peter hermple

    peter hermple antwoordde op het onderwerp "vergisting" – 2 jaren, 12 maanden geleden

    @odevie bedankt heel bruikbare tip

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Bubbleplates 2" – 2 jaren, 12 maanden geleden

    @odevie dat krijg ik niet in een jaar weggestookt met mijn keteltje 🙂

  • Meer laden
Profielfoto Alquitara Profielfoto Stephan

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 1 dag geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 4 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 6 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens