-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 9 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 Als je een lang lopende gisting heb dan is er iets niet goed gegaan en daar kun je nu niets meer aan doen. Misschien te koud of te weinig gist/gistvoeding zeg het maar. Je hoef de pulp natuurlijk niet… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 2 weken geleden
@prins Alleen mout is beter behalve als je nog niet voldoende ervaring, tijd of gemakzuchtig bent maar wel meer geld wilt uitgeven. Als ik koffie zet maal ik eerst de bonen maar er zijn mensen die en zakje oploskoffie gebruiken,… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "moutextrakt" – 9 maanden, 2 weken geleden
@prins moutextract is voor luie stokers 😆 er is wat werk voor je gedaan. Graan is omgezet in mout en daarvan is weer suiker gemaakt. Of er nog genoeg werkende enzymen in zitten is maar de vraag, misschien bij poeder… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Appel/peren schillen/pulp na persen vergisten" – 9 maanden, 2 weken geleden
@gerard01 ik gebruik bij de T500 boiler altijd een rooster met daar onder kooksteentjes pulp of helder. Je heb je pulp wel lang laten staan het is te hopen dat het nog goed is. Als het gisten is gestopt dan… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "tweede stook" – leuk 9 maanden, 2 weken geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "tweede stook" – 9 maanden, 2 weken geleden
@prins 1 dag, 13 uur, 28 minuten en 12 seconden is het gouden moment voor de tweede overhaal. Dat lijkt uit de lucht gegrepen en is ook zo, direct achter elkaar destilleren is prima, na de eerste overhaal een… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "snuisterige Jurançon plantjes" – 9 maanden, 2 weken geleden
@rinus55 ik zet een grote pan met water op en breng die tegen de kook, dan gooi ik er wat fruit in voor een paar minuten en schep die er dan weer uit met een schuimspa en dat een paar… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met 5kg blauwe bessen?" – 9 maanden, 3 weken geleden
@robbert dat zou ook mijn idee zijn, een hele boel fruit, noten of kruiden heeft gewoon weg te weinig suiker om om te zetten in alcohol. Het kleine beetje alcohol wat je er dan uit haal zal dan te weinig… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met 5kg blauwe bessen?" – 9 maanden, 3 weken geleden
@lep misschien is er iemand met ervaring, maar je zou zelf ook wat na kunnen gaan. Dat de bessen eerst bevroren zijn geweest is goed dan is de structuur gebroken. Daarna kun je de bessen persen maar wel de zaaiertjes… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "alcohol verdunnen naar 15%" – 9 maanden, 3 weken geleden
@henkie83 O, jij ben nog uit de tijd dat hoofdrekenen een schoolvak was, ik ben van de totaal verziekte rekenmachine generatie 😆
-
Alchemist vind forumbericht "alcohol verdunnen naar 15%" – leuk 9 maanden, 3 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 9 maanden, 3 weken geleden
@haegsch-wijndomein . Ik kan niet goed beoordelen wat jouw disteleer niveau is, maar na jouw vraag denk ik dat wij dat met ze alle wel kunnen verhogen(geintje 😆 😆). Noten en kruiden hebben weinig of geen suiker dus daar ga… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 9 maanden, 3 weken geleden
@haegsch-wijndomein , even snel gekeken naar wat het voedingscentrum zegt (is makkelijker om een indicatie te krijgen) 1 portie (15 gram) kastanje bevat: Energie 28 kcal Vet 0,4 g – waarvan verzadigd 0,1 g Koolhydraten 5,2 g – waarvan… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 9 maanden, 3 weken geleden
@lemmy Zeker, alleen de doppen heb ik in het verleden ook wel eens gedaan op aanraden van Robbert, het geeft een warme invloed op de drank zonder echt tanine mee te geven (vooral als de schotjes weggehaald zijn).
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van walnoten" – 9 maanden, 4 weken geleden
Voedingscentrum geeft al aan dat het weinig gaat opbrengen met minder dan 3% aan suiker, de productieomschrijving van een Franse producent zegt: There is a single, large seed inside the walnut. The seed coat is thin and membranous. It contains… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Gruit" – leuk 9 maanden, 4 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 9 maanden, 4 weken geleden
@bewust Dat je na je pensioen het nog drukker krijg is voor mij een rede om maar stug door te blijven ploeteren 😆
-
Alchemist vind forumbericht "suikeroplossing" – leuk 9 maanden, 4 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "suikeroplossing" – 9 maanden, 4 weken geleden
@alchemist of je het verschil tussen kristalsuiker en rietsuiker proef door middel van distillatie in het eind resultaat denk ik niet. De eindsmaak van je drankje is door veel meer factoren afhankelijk. Om je likeur aan te zoete zou ik… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 9 maanden, 4 weken geleden
De laserwort zaden en mirre zijn binnen, de laserwort zaden zien eruit als uit de kluiten gewassen karwijzaad, een keer of 10 groter. Om een idee te krijgen van de geur en smaak toch even geroken en geproefd. Laserwort… Meer lezen»
- Meer laden