-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Theorie Maisch schema's" – 2 maanden geleden
@geen-onruststoker , we zijn al een paar jaar verder en ik heb het oorspronkelijke bestand niet meer (laptop crash). De hobby heeft ook een tijdje stil gelegen maar als er meer animo is kan ik wel eens een nieuwe poging… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Wort ontzuurd met Natrium bicarbonaat – en dat proef je. Wat nu?" – 2 maanden, 1 week geleden
@janne geen man overboord als je gist verhit voor inkoken, alleen is je gist dan wel dood en moet je na het afkoelen nieuwe gist toevoegen. Maar die dode gist kan dan weer wel als gistvoeding dienen, wat heb je… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 maanden, 1 week geleden
@dirtbag Gistvoeding zoals DAP kun je beter niet koken, dan zullen bruikbare stoffen verdampen. Maar een SG van 1040 is prima.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Pekmez (turkse druivenmelasse)" – 2 maanden, 1 week geleden
@dirtbag ik zou met sinaasappelsap een giststarter maken. Een pak sap, voldoende gist en gistvoeding, dit een paar dagen op temperatuur houden en regelmatig schudden. Als de starter goed opgang is er nog voldoende gistvoeding voor de hele emmer bij… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Fieder" – 2 maanden, 1 week geleden
@fiederels welkom, je ben al lekker bezig. Heb je alleen een kolom op de T500 staan of ga je ook met de dome stoken?
-
RuMo vind forumbericht "Robbert's Tiny Projects" – leuk 2 maanden, 1 week geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 2 weken geleden
@kees22 mee eens, ik beoordeel mijn voorloop hoofdzakelijk op reuk. Als ik 150ml weg gooi van de 25l omdat die slecht ruikt ben ik al ver voorbij de hoeveelheid methanol die ik in het begin van de stook kan onderscheiden.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Whiskey maken en methanol?" – 2 maanden, 2 weken geleden
@kees22 leuk dat je nog maar eens aan de test met de chromatograaf refereert, want de uitslag van de ingezonden samples was dat de hoeveelheid methanol ver onder die van de commerciële alcohol lag. Maar het waren wel ervaren stokers… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@kayp iedereen mag denken wat hij wil, maar ik gebruik marmite wel eens als gistvoeding en appelstroop smeer ik op mijn brood.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy mineralen voor de enzymen en vitaminen voor de gistcellen.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@kayp en waarom kan jij je dit voorstellen? want appelstroop is van appelsuiker gemaakt en marmite is hoofdzakelijk dode gistcellen uit een rest product van de bier industrie. Suiker is geen gistvoeding maar een klus die de gistcellen moeten klaren.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@robbert ik weet dat de zakjes enzymen niet het beste product is maar het begint al bij 30 graden te werken en dat is een stuk makkelijker roeren. Voor de rest maak ik er aangebrande pannen mee schoon en ontstop… Meer lezen»
-
RuMo vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 2 maanden, 2 weken geleden
-
RuMo vind forumbericht "Aankoop mais" – leuk 2 maanden, 2 weken geleden
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Aankoop mais" – 2 maanden, 2 weken geleden
@harryd1969 malen kan je grof doen net als mout, anders slip de boel dicht. Dan minimaal 20 min. koken. Het afkoelen is wel een dingetje met veel massa gebruik ik een spiraalkoeler. Ik heb ook wel eens mais en aardappel… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 maanden, 2 weken geleden
@rummy-dummy ik gebruik bij het maischen een mineralen tablet en bij het gisten een vitaminen tablet.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 2 maanden, 3 weken geleden
@rein je gebruik natuurlijk wel een Turbo gist, en dat is voor mensen die haast hebben of geen extra voeding enzo willen toepassen. Normaal moet je met de SG niet boven de 1100 uitkomen, maar melasse heeft ook niet vergistbare… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert klopt, want te veel is ook weer niet goed, blauwe zeem of wat wat jij al niet meer aan kan geven kan is ook weer niet goed zijn.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Deluxe Gin Tonic Botanicals" – 2 maanden, 3 weken geleden
@opticase Leuk van de Lidl 😀 maar zal wel een roer recept zijn met wodka of 94% want distilleren mag natuurlijk niet 😉
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Sg stop na 14 dagen op 1040" – 2 maanden, 3 weken geleden
@robbert ja dat klopt, bij de beschrijving staat niet bij welke ingrediënten je dit moet toepassen. Zal wel een bier brouw(graan) recept zijn, bij mout minder bij alleen suiker meer.
- Meer laden