-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Let op!!! Suikerriet Melasse project 2022 haaldagen 28 en 29 mei" – 3 jaren geleden
@pikketanus top! Ik ga je op de lijst zetten!
@iedereen leuk julie weer eens te zien-:) waarschijnlijk hebben we dan verse cider van de tap 🙂 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Irish Whisky" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pikketanus er zijn momenteel diverse destileerderijen die een moderne versie van de coffey still gebruiken . De oude opstelling is door de jaren heen ook gemoderniseerd of geintergreerd in diverse stills . Je moet dit zien als een potstill waaraan… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Irish Whisky" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pikketanus Ik zie dat Robbert deze ook aan het bekijken is dus probeer wat sneller te antwoorden 😆 Je zegt het over de Connemarra al, peated, dit zit vaak meer aan de achterkant bij de destillatie dus bij meerdere… Meer lezen»
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "1e run met bubbleplates" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pikketanus ok, geen idee …. Heb deze nu wel redelijk tot bovenaan gevuld, niet tot de rand maar wel aardig vol. Als ik m op 1.20m hoog wil of hoger dan gaan we anders nog aardig wat in! Harry
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 1 maand geleden
@rumo benieuwd wat er veranderd gaat worden. Als ik weer thuis ben as zondag is het tijd de zoete cider te proeven. @pikketanus heeft ook een flesje als vuurdoop. #op 1 of andere manier staat het me nu al tegen. … Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "waarom 2 x stoken?" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pikketanus Ja, dat zeg ik: als je domme dingen doet of laat gebeuren, heb je een probleem. Maar dat ligt niet aan de sterkte van de drank, maar aan onbenulligheid. Wanneer komt er nou een steekvlam in je ketel? Als… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "waarom 2 x stoken?" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pikketanus wat Kees zegt klopt . Het beladen van een ketel met 40 of 70% maakt on principe geen verschil. Zodra de kooknat de 78,3 voorbij is is de verzadiging boven het stooknat al in een hoge verzadiging die ook… Meer lezen»
-
Lekker antwoordde op het onderwerp "Douane vergunning" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pikketanus klopt….. We zijn daarom eigenlijk verhuisd, we hebben een 2e perceel die vanaf de openbare weg is te bereiken
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Douane vergunning" – 3 jaren, 1 maand geleden
Geplaatst door: @stookforum @pikketanus het mag op je woonadres in een schuur of garage. Maar de ingang daarvan moet vanaf de straatkant te openen zijn. Dus niet vanuit de tuin want dat is prive grond. Dan wordt dat je AGP… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Douane vergunning" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pikketanus het mag op je woonadres in een schuur of garage. Maar de ingang daarvan moet vanaf de straatkant te openen zijn. Dus niet vanuit de tuin want dat is prive grond. Da wordt dat je AGP (accijns goederen plaats)… Meer lezen»
-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Mais uit frankrijk" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pikketanus
Nog 1 vraag. Hoeveel kg gebroken of maïsmeel te gebruiken voor 30 liter stookwijn?
Bedankt. -
Pulle antwoordde op het onderwerp "Mais uit frankrijk" – 3 jaren, 1 maand geleden
@pikketanus
Bedankt, helder.
Dus gebroken mais of mais meel dus voor de mens. -
Matty antwoordde op het onderwerp "Goede middag allemaal" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@pikketanus ik woon in een klein dorp tussen Zaltbommel en kerkdriel. Ik ben begonnen met stoken door de serie moonshiners. En doordat er bij ons in de buurt vroeger ook een illegale jenever stoker actief was
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@pikketanus 2-4 gr per liter inhoud .
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@pikketanus tijd zal t leren, het is eenzelfde vaatje als wat Jan heeft, werkt dit dan weten anderen ook dat t makkelijk kan. Zo niet, dan weten ze dat t langer moet of een andere drank kiezen 😉 . Alles… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus De eerste drank dient ook meer als opoffering, het overdaad aan tannines eruit trekken en wat smaken achterlaten voor de whisky die er straks in komt. Ik zit nu alleen met de gedachtegang dat ik rekening moet houden met… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus dat geef mij weer hoop wand die van mij was heel bitter 😖 ik durf het nog niet te proberen. Drie jaar op de fles is heel gebruikelijk.
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus okeey top dan ga ik hey op deze manier proberen, bedankt voor alle informatie
-
Thetis antwoordde op het onderwerp "Mash vraag" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@pikketanus okeey dan moet ik daar even op letten bij het kopen. Tegenwoordig zijn er veel biologische winkels, daar eens een keer gaan kijken, waarschijnlijk zo min mogelijk toegevoegde suikers e.d.
-
Paolo antwoordde op het onderwerp "Goed bezig…eeuuh nee dus" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@pikketanus inderdaad, alles was al gerijpt. Ketel en koeler even flink gereinigd. Moet nu goed zijn.
- Meer laden