Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Pikketanus

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Pikketanus

@pikketanus

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 1
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @pikketanus haha ik heb hem ook al op voor dat de prik weg is…

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @pikketanus ik vind de schuimkraak ook wel leuk staan maar de prik in de cider vind ik het belangrijkst. Ben dus geen fan van een platte cider. De cider eerst goed koelen voor het openmaken zorgt dat de bubbels in…   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @pikketanus heb vanmiddag van de aardige kassiere weer 2 lege kratjes gekregen dus de witbier kan los.  Nog een flesje geplopt en dat was zeer smakelijk. Dat bittertje zit echt goed. Ik ga nog een batch maken en wat eiwit…   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Razendsnelle sprankelende appelcider in de maak" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @pikketanus indd, bittertje ben ik vergeten te vermelden. Grapefruit tonen en zuurtje en bittertje komt goed naar voren. Ben benieuwd hoe het smaakt na een half jaar. Ja benieuwd naar jouw nieuwe witbier recept welke ik ook ga maken als…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @pikketanus Schroten ging redelijk, kost wat meer kracht, geleren ging redelijk met de au bain marie ombouwing van de Grainfather maar maischen blijft een drama, heeft uren op 65 a 72 graden gezeten en vermoed nog steeds zetmeel erin. Als…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gewoon ouderwets werkt nog steeds" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @pikketanus ik verwacht eind sg rond  1000 . Kunnen inderdaad nog eiwitten en andere gomdelen zijn maar ook nog enkele vertakte ketens die niet zijn afgebroken. waardoor sg niet verder zakt.  Hangt af van het maischen hoe dat is verlopen…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gewoon ouderwets werkt nog steeds" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @pikketanus  ik gist nu op het graan dus ik zou een sourmash kunnen maken . Betreft smaak ach het is ” moonshine  “.  Er zijn mensen die het lekker en drinkbaar vinden. . zie het net als van roggebrood een…   Read more»

  • Profielfoto van Bewust

    Bewust antwoordde op het onderwerp "2de stook" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @pikketanus en concha, sorry zal natuurlijk zo zijn een 2de overhaal de zuiverheid verbeterd. Ik zou het zelf ook is kunnen proberen bij de suikerwash van afgelopen week. Doe eigenlijk bijna niets met neutrale alcohol maar toch….

  • Profielfoto van Jostheboss

    Jostheboss antwoordde op het onderwerp "T500 zuigt alcohol terug naar ketel" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @pikketanus M.b.t. die 4-5 uur: ik heb idd na die tijd 4 liter en daar gaat het mij om. Dan pak ik de grote fles weg en zet ik een literfles neer. Daar komt echter maar ongeveer een halve liter…   Read more»

  • Profielfoto van Jostheboss

    Jostheboss antwoordde op het onderwerp "T500 zuigt alcohol terug naar ketel" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @pikketanus Dank voor je welgemeend advies, ik ervaar het niet als preken, een klein beetje misschien 🙂 Ook al houd ik de babyfoon in de gaten i.v.m. de temperatuur, ik ga zeker nog 2 x per uur kijken.Uiteraard scheid ik…   Read more»

  • Profielfoto van Jostheboss

    Jostheboss antwoordde op het onderwerp "T500 zuigt alcohol terug naar ketel" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @pikketanus Doe ik ook, ik heb een babyfoon geinstalleer in de kelder en zo hou ik tijdens het stoken de ketel in de gaten. Punt was dat ik dacht dat ik naar beneden was gegaan om hem uit te zetten,…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @pikketanus de rookmout heb ik  gedroogd op rook van turf en veenmos.  De geroosterde mout is met zeef dichter op de smeulende turf gedroogd en daarmee geroosterd

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Vervolg op wat eten we vandaag" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @pikketanus 
    hete chicks 

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Bewaren ketel" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @pikketanus 
    nu ik er over nadenk klinkt dat logisch
    bedankt voor de tip 

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Bewaren ketel" – 3 jaren, 9 maanden geleden

    @pikketanus 
    okay
    dus al dat poetsen van mij met citroenzuur en natuurazijn maakt de boel alleen maar erger ?

  • Profielfoto van stook

    stook antwoordde op het onderwerp "gistsoorten en toepassingen" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @pikketanus Opletten met de aantal gram voor de te gebruiken aantal liter 1 Pakje van 11.5 gram is BV voor 20 liter , maar dit is maar voor een SG tot 1.060 Voor een goede vergisting raad ik toch aan…   Read more»

  • Profielfoto van Jostheboss

    Jostheboss antwoordde op het onderwerp "Alcohol mislukt?" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @pikketanus Ik heb idd de T500

  • Profielfoto van Jostheboss

    Jostheboss antwoordde op het onderwerp "Alcohol mislukt?" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @pikketanus Dank je, maar kan ik dan 92% nog halen?

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "gistsoorten en toepassingen" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @pikketanus zo leert een mens elke dag wat bij.

  • Profielfoto van ErikA

    ErikA antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 10 maanden geleden

    @pikketanus beide storts waren 6 kilo
    Crisp Premium Peated Malt (55ppm) op 18 liter water.

  • Meer laden
Profielfoto Murmillo Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • Eerste appelstook 50l alquitara, pinksteren

    Door _DaanBanaan_ 5 dagen geleden

  • StookSmurf stelt zich voor

    Door StookSmurf 5 dagen geleden

  • Jaap stelt zich voor

    Door Jaap van Ganswijk 7 dagen geleden

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 1 week geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens